Сестрата на Скатов: Той бе изключително смел българин с високи идеали

Стотици хора изпратиха алпиниста в последния му път
Обновена: 15 фев 2021 10:43 | 14 фев 2021 20:10, Нели Христова
48
Сестрата на Скатов: Той бе изключително смел българин с високи идеали
Снимка: БГНЕС

Стотици близки и приятели се сбогуваха с Атанас Скатов в родния му град Сливен. 42-годишният алпинист загина на 5 февруари след неуспешен опит да изкачи връх К2. Скъсано осигурително въже е причината за смъртта, пише в официалния му смъртен акт, съобщава Bulgaria ON AIR. Поклонението пред тленните останки на алпиниста бе в храма "Св. Димитър".

Стотици хора от цялата страна дойдоха, за да го изпратят в последния му път. Всички те разказаха, че той е бил изключително жив и позитивен човек.

"Той бе изключително смел българин с високи идеали. Най-голямата му мечта бе хората да се замислят за опазването на природата и мисля, че я сбъдна", сподели сестрата на Скатов Нели Димитрова пред Нова тв.

"Автентичен човек, който не се отказа да преследва мечтите си. Той не се уплаши, не преклони глава. Беше изпълнен със страст към живота", каза неговият мениджър и съратник Мая Илиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
3
 
! Отговори
Тошо преди 3 години
Каквото и да се каже за АТАНАС СКАТОВ ще е блядо и слабо изразно средство....не го познавам , но това което е направил е неверойотно....много, много жалко че се е случила тази грешка, или нездраво въже ли е, та да си отиде по този начин....защо не се е осигурил на 100%, защо не е направил така че да оцелее при тези - 40 градуса , а и защо е тръгнал в това време....това са все въпроси, но кой, кой може да отговори сега. Сега обаче може да се каже само Светла му памет !!!
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много хора загинаха ...да се правят на известни и смели планинари
32
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България загуби още един качествен човек. Лека му пръст.
31
4
 
7
 
! Отговори
42 преди 3 години
... и дори не съпругата си, а приятелката си която сега "лее "сълзи във фейсбук
30
7
 
10
 
! Отговори
Yyyt преди 3 години
Смирете се малко!!
29
10
 
26
 
! Отговори
Ай сиктир преди 3 години
Тъкмо чета разказа на шерпите изкачили К2, как най-трудно им е било да убедят жените си че не отиват на сигурна смърт. В същото време нашия медиен герой... беше довел своята на К2 и то не бяха чупки и стойки по снимките за ФБ на фона на планината. Колко, колко малък и жалък е на фона на непалците-шерпи, които сами си опънаха въжетата до върха, сами си качиха палатките и кислорода и се прибраха при жените си...
28
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Злобата и простотията наистина нямат граници! Даже Хайне получи едно обърнато пръстче!
27
4
 
15
 
! Отговори
Горан преди 3 години
До Анонимен 27:Е, то няма как да припариш да изкачваш каквито и да е върхове в Хималаите без пари! Никой няма да те допусне там, без да си платиш... Боян Петров също го знаеше. Не знам Скатов какво е работил в последните години, но си е намирал спонсори, разбира се! Само, че това е нормално! Няма как да е иначе! Сигурно, ако беше се пробвал и не беше изкачил нищо, щеше да се спре! Ама изкачи, и идва един момент, в който вече не можеш да спреш, без да си ги изкачил всичките...
26
14
 
15
 
! Отговори
Хайнрих Хайне преди 3 години
Сбогом, малки празни зали!Сбогом, малки празни хора!Аз отивам в планината.С присмех ви следя отгоре!"Die Harzreise" (по памет)
25
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е Скатов. а Димитров.Не е никакъв доктор.Просто бизнес и реклама.Само че го оставете на мира да почива и стига му ядохте кокалите. Малко уважение и смирение!Искам утре пет статии за убитото от токов удат момче - кой е виновен, как ще му търсят отговорност и т.н.
24
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен24Изкривен си още отсега. Не ми се мисли къв ще си след 10 години.Тоя къв спортист е? Тва да ходиш по заснежение баири и да търсиш... и ти не знаеш кво - това НЕ Е спорт.Далеч си от спорт, ако мислиш че да си аматьор с маратонки на К2 е спортист. Ама много далеч.
23
4
 
19
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Ееее, на са ли ви възпитали, че за починалите или добро или нищо не се казва.Ние сме си възпитани, ама ТИ СИ НЕГРАМОТЕНФразата е на Хилон Лакадемонски от Спарта, древногръцки поет и философ, живял през 6 в.пр. Христа, един от Седемте мъдреци на Елада и неговите думи са:За мъртвите или добро, или нищо ДРУГО, ОСВЕН ИСТИНАТАВземи да си допълниш класическото образование, което явно ти липсва.
22
5
 
4
 
! Отговори
bozadjia преди 3 години
Да бе, ама този пътака, пизна си нямаше асансьор, На к@ ги няма тия неща.Нещо се обърка и съжелявам, но, само с маркетинг и реклама не става. Така, призна си, че тук там е си е хапвал, сега да видим къде от wiki трябва да махнем first vegan или second vegan?Съжелявам ама не на всякъде можеш да чийтнеш!
21
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименГолямо его, големи приказки, големи амбиции, но най-важното не го беше разбрал, че никой не е по-голям от планината./////////////////////////////Не от планината, а от Бога!
20
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скатов не е работил нищо в последните години, просто събира пари от спонсори и заминава някъде да катери. Това означава, че явно е намирал достатъчно балъци, за да може да се издържа от това. Така че според мен не го е правил само от любов към алпинизма или някакви високи идеали, както казва сестра му, а си е било просто бизнес.
19
4
 
9
 
! Отговори
До анУнимен 15 преди 3 години
"П.П. До кога ще облъчвате *** бугарско племе с глупави и безмислени материали,"........БАСТАРД, БИХ ТИ ВРЪТНАЛ БЪРЗО И РЯЗКО ГЛАВИЦАТА ЗА ТАКИВА ДУМИ ЗА НАРОДА МИ!Имаш съмишленици тук, ако аз бях написал бу-гарско, щяха да го цензурират още с филтъра! За теб са четива дали Мегън ще иде в UK, коя неизвестна второсортна холипутка е започнала да отслабва, как са циците на Кардашян. За всеки влак има пътници!
18
5
 
32
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Голям идеал е да изоставиш съпругата си за отглежда сама 9-годишния ти сив, докато ти се развяваш по света с любовницата си Шени Мехмед Бензин, няма що.А от ненормалното си его да се изфука в социалните мрежи със зимно изкачване на К2 остави 9-годишния си син сирак. Това сигурно също е много смело и идеалистично, според сестра му.Изобщо всеки, който изостави децата и семейството си, за да се развява по света е смел идеалист сега. А през 20 век и по-рано на такива им викаха "развейпрах".
17
4
 
24
 
! Отговори
Горан преди 3 години
Да, момчето малко не го слушаше главата! Обаче не беше лош човек!Не плюйте по него! Имал си е мечти и си ги е следвал! Всеки алпинист знае за рисковете. Много добре знае, че може и да не се върне! Там горе на високото, малки грешки няма!Светъл му път на момчето!
16
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смел човек бил. На откачалките вече така ли им казват? Някак си по новия ред и по джендърски?!?!?!Той не знае де се намира, тръгнал по баирите и не знае ни ко прай ни къде се намира, ни що го прай, ни за кво го прай - а бе нищо. И бил смел. Не, не е смел а за карлуково. Ама трябва да ги почитаме такива, давали пример. Къв пример? Пример дават Левски и Ботев (не футболните кллубове). Пример са Панайот Волов, Бенковски, пример е и Панайот Хитов.Тоя къв пример да е, за какво???
15
9
 
3
 
! Отговори
Русомраз преди 3 години
Tpoлчетa, нали не сте забравили?Всички изкарани парички, да дадете за свещички!!!