И зъботехници са сред измамените от зъболекаря д-р Петров

Стоматологът им поръчвал материали, които след това не взимал
22 фев 2021 09:18, Ния Христова
8
И зъботехници са сред измамените от зъболекаря д-р Петров
Снимка: Pixabay
И зъботехници са сред десетките измамени за хиляди левове от стоматолога д-р Ивайло Петров.
 
"Случаят на д-р Петров повдигна завесата за много подобни измами. Изразяваме съжаление и съпричастност към пострадалите пациенти и нашите клиенти. Аз персонално съм сред пострадалите. Благодарение на професионалния си опит успях да разбера, че съм измамен и да осъдя въпросният зъболекар. Измамен съм с около 4 000 лв.", обясни пред Нова ТВ председателят на Българската асоциация на зъботехниците Иван Бурджев.
 
Докато е вървяло делото на Бурджев срещу измамния стоматолог, той се е укривал през цялото време. Сред потърпевшите е и зъботехник от Перник, при която е работил д-р Петров. Според Бурджев има много пострадали. Стоматологът им е поръчвал материали, които след това не е взимал.
Още по темата
 
"Според мен случаите на измамени колеги са над 10-15. Защо се случва всичко това? Необходим е документ, който да регламентира отношенията между пациент и лекар", смята председателят на БАЗ.
 
"Такъв документ е необходим, първо, защото няма да се стига до такива рецидиви с толкова потърпевши. Второ – всеки участник в този процес ще знае своите права, задължения и отговорности", смята главният секретар на Българската асоциация на зъботехниците Стоян Котев.

8
Още от Страната
Сурови суджуци вкараха петима ловци в болница
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Simo преди 1 седмица
Лекари ,зъболекари,продавачи всички под един знаменател-ментаржии и крадци. Как да се доверяваме да се лекуваме и на кого?
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
При между 90-120лв пломба, грам не ми е жал!
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Какъв документ иска? Зъботехниците много рядко декларират доходи. Работят на черно и не издават фактури. Така зъболекарите, ако и те не са на черно, им плащат данъците и нямат опция да търсят отговорност на зъботехника, но пък и избор нямат да намерят издаващ фактури. Иначе по закон има документ за финансови претенции- фактура. Има и плащане на данъци, разбира се. Предложеният нов документ какво е? Опит да се работи още на черно, ама да има бележка за съда?
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Умните и независими хора нежелаещи крадливите системи на държавата да ги краде, биват вкарани в затвора.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мда, при демокрацията, човешките отношения се свеждат до формален договор.