Дрифтъри тормозят жители на Ямбол в късните часове

Проблемът продължава вече с години
23 фев 2021 15:37, Ния Христова
28
Дрифтъри тормозят жители на Ямбол в късните часове
Снимка: Pixabay
Постоянен тормоз в Ямбол, където младежи се събират в късните часове на паркинг на супермаркет. Правят дрифтове, викат, вдигат шум. Живеещите в близост хора го определят като системен тормоз. Общината в Ямбол и от управата на магазина търсят решение, което се оказа, че не е в техните правомощия.
 
"Въртене на гуми, пищене, викане, свирене всяка вечер. Не може да се спи", разказа пред Нова телевизия Петко Цвятков, който живее в района.
 
Този проблем е вече от няколко години. Подавани са многократно сигнали и са събирани подписки с идеята за спокойствие нощно време. От Община Ямбол търсят решение на проблема.
 
"Постоянно реагираме на тези оплаквания", заяви Иван Стаменов, старши инспектор Дирекция СПООР към Община Ямбол и допълни: "Денонощно правим проверки, особено след 22 часа, но ефектът е почти нулев. Защото, когато дойдем на място, проблеми няма, тръгваме след 2 минути пак се събират".
 
От общината са подавали множество сигнали към управата на супермаркета. "Решението най – лесно може да се случи с пускането на бариерата на паркинга, както правят други големи вериги", посочва Стаменов.
 
Супермаркетът се намира на частен имот и е под наем. От управата на веригата казват, че катинарите и бариерата постоянно са чупени от хулиганите. Самите те не спирали да търсят начин за справяне с проблема. Жителите в квартала, общината и управата на супермаркета призовават за засилено полицейско присъствие в късните часове, както и да бъдат съставяни актове на нарушителите, за да бъде намерен изход от продължаващата години ситуация в района.

28
Още от Страната
Заради грешка жена отива на съд, въпреки че няма задължения
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Жител преди 2 дни
Цялата работа е че тези така наречени дрисльовци са на. мама и тати ... Ямбол е малък град всички се познаваме...проблема може да се реши бързо..ако има желание...от така наречени ОРГАНИ
20
0
 
2
 
! Отговори
Решение на проблема преди 2 дни
Да сложат на пусия няколко авджии с двуцевки. Появат ли се тези лигльовци - отстрел на месо !
19
0
 
4
 
! Отговори
1234 преди 3 дни
Става въпрос за ЛИДЛ. Всяка вечер постоянно влизат и излизат коли на момчета пияници. Лидъл не желае да сваля бариерата. Полиция не проверява дали тези момчета карат пили. Изобщо сега не е нужно пак да окриваме топлата вода. Нямаме полиция, нямаме институции. Имаме само едни охранени търтети и нищо друго.
18
1
 
3
 
! Отговори
Валери преди 3 дни
До №17, само да добавя че и не е задължително да е нервак за да им види сметката на тези лигльовци. В Харманли картинката е подобна през пролетно-летния сезон. 10 *** лигльовци, които по цял ден спят, лежат и пър.дят тормозят целият град нощно време, освен това има и такива с разширени ауспуси които нарочно вдигат шум. Като добавим и че градът е станал непоносим кучкарник и въобще човек не може да се наспи нормално. А такива като мен са работещи и плаащащи данъци в шибаната ни държава.
17
0
 
4
 
! Отговори
факт преди 3 дни
Някой недоспал нервак с карабина ще ги надупчи и има да реват след това...
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Само гейове могат да дрифтят!
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Ами като сте мишоци , в 7 сутринта затваряте входа към магазина , като останат без оборот и още на другия ден ще са намерили решението
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
А Ушев си бърка в носа...
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Решението е конфискация на каручката, две години без книжка (ако имат такава), търг на каручката (дрифтаджиите също могат да участват в него). Ако няма желаещи на търга - каручката на скрап и парите в бюджета на съответната община.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Moже и легнали полицаи или колчета между местата по паркинга, така че да пречат на дрифта и ще си намерят друо място младежите
11
2
 
7
 
! Отговори
Помня преди 3 дни
Защо нямаше дрифтинг по времето на соца ? Ама със ЗАЗ и москвич не става.И бяхме много залупени.
10
0
 
9
 
! Отговори
Съвет преди 3 дни
Да се поставят бариери и камери и готово.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До 1

Всяко чудо за три дни. Народа забравя ...
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Лошото е, че полицията не прави нищо. Ако кажеш на дрифтарите, че не е правилно и ги помолиш за тишина, по стар български обичай, ще ти вдигат цяла вечер 2 пъти повече шум, а ако преценят, че са повече и по-силни, ще те набият.
И полицията няма нищо да направи.
При редките случаи, в които някой дрифтър изяжда два шамара, идват 20 полицаи, прокуратура, следователи, даже и кмета е там. И едва тогава "има закон".
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Необразованите ушеви, пак събират рекет вместо да си вършат работата.
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Не знам къде "община Ямбол търси решение на проблема". Сигурно много далеч. Обясненията на полицията будят, меко казано, жалост.
А хората дали са опитвали да решат проблема с тухла-четворка върху покрива на някоя от въпросните коли?
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Проблема идва от това, че чичко ушев си върши работата за 2 мин. на смяна. Ако седеше по 4-5 часа, то проблем нямаше да има. Важното е милиционерите да имат бонуси, че са на "първа линия" в борбата с китайската чума, 13 и 14 заплата и тн.
4
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До 1

Ти сериозен ли си, бе? Или се подиграваш с нас? Всички ценности, които така старателно си описал, ни сполетяха далеч преди Румен Радев да стане президент, още от 10.11.1989 година.
3
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Търсят решение? Нарича се ОГРАДА или бариера с видеонаблюдение. И някоя синя ризка да не пие кафенца и да пуши, ами да си свърши работата!
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
ВАЖНОТО ЧЕ НЕ Е ГЕЙ ПАРАД (все още)
!!!