Недостиг на ваксини в Пловдив

Лични лекари в Пловдив връщат желаещи за имунизация
23 фев 2021 17:22, Ния Христова
17
Недостиг на ваксини в Пловдив
Снимка: БГНЕС
Общопрактикуващи лекари в Пловдив връщат пациенти заради липса на ваксини. Хората в ДКЦ 1 в града под тепетата са изненадани от спирането на имунизацията.
 
"От снощи се гърми по всички медии, че личните лекари,което е най-правилното, ще извършват ваксинациите. Идваме на място – няма", сподели един от чакащите за имунизация.
 
"Честно казано не мога да ви отговоря защо няма ваксини. За пореден път се говори едно, а се върши друго. Общопрактикуващите лекари сме като някакви топки, разкарвани между различните институции", сподели пред Нова ТВ д-р Александър Калайджиев.
Още по темата
 
Той казва, че преди един месец личните лекари са получили разпореждане да изготвят списъци с желаещи за ваксинация. "При положение, че съм дал бройката за желаещите и имах уговорен ден и час, в който да отида да си взема медикаментите, се оказа, че те са били раздадени предишния ден", посочи той.
 
"Заявил съм три флакона за 30 души за нашата практика, в която сме трима лекари. Всеки от нас да ваксинира по 10 души е съвсем нормално, защото на всеки един пациент трябва да се обърне внимание", заяви медикът.
 
От РЗИ-то в Пловдив признаха, че знаят за проблема, но обясниха, че са раздадени над 3 хиляди ваксини на личните лекари още в неделя и към този момент ваксини няма. 
 
Нова пратка с медикаментите се очаква да пристигне в края на седмицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Християнин преди 3 години
Толкова руски комунист тука, че чак смърди на изпотена ватенка. То ти обяснява как ни тровят с ваксините и прочае, а иначе ако му дадат спутника сам ще си я бие мускулно в едното мъдо да направи впечатление на вожда от тайгата.
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да се ваксинирам.Не искам да бъда опитна мишка!Който се ваксинира,е задължен ДА НЕ СЪДИ ПРОИЗВОДИТЕЛЯ НА ВАКСИНАТА,ако умре?!?В Норвегия и в Англия вече има такива случаи на ваксинирали и умрели.В Русия не носят маски и си живеят нормално.
12
3
 
2
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Боц Боц - овцете чакат ваксинация, боц боц - ковидарите чакат ваксина - да стават всички те опитни зайчета, това е положението :)
11
1
 
2
 
! Отговори
Бедняк преди 3 години
Вчера съседа ми беше при личната си лекарка, имал е час за ваксиниране. Предният ден тя му е позвънила но като отишъл при нея тя му казала че няма вече ваксина, дошли и я вземали за Пловдив. Кое е вярно! Кои дойдоха и я вземаха? Нима в провинцията хората са втора или трета категория. Ако това е вярно (в България всичко е възможно)??? Нямам думи!
10
0
 
4
 
! Отговори
Откри ТОПЛАТА ВОДА преди 3 години
До номер 2!!! СЕФТЕ КОМЕНДАНТСКИ!!! Ми то си е било така и преди 6000 години бе пич!!! За кучета и котки може, за прасета не може!!! ЧЕТЕТЕ ИСТОРИЯ БРЕ!!!
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ваксини. Днес връщаха хора от центровете защото нямало ваксина. Изобщо за какво е това тръбене, зелени коридори алабала, а всъщност никаква организация няма и още повече няма ваксини. Иначе желаещи за ваксиниране имаше, но ги връщаха. Май всичко е само на думи. Хората в Израел вече имунизираха 70 % от населението, а ние 7000 човека не можем.
8
1
 
3
 
! Отговори
Студент юра бъдещ пр преди 3 години
Орбан разкритикува остро "бюрократите от Брюксел" за дребнавото отношение към проблема с ваксината. "Няма източна, няма запада ваксина! Даже и Сърбия е пред нас с ваксинирането! Англия излезе от ЕС и по-добре се справя с ваксинирането!" Да се замислим над неговите думи!.
7
4
 
3
 
! Отговори
Пилат Понтийски преди 3 години
Аз съм така да се каже 25%-ва майна и затова се чуствам съпричастен със пловдивчани и съм възмутен от лошата организация. Но аз имам един съветкъм вас , макар че ще кажете, на нас акъл не ни трябва а ваксини! Премиерът тръби по всеки повод, от всека долна или от всеки връх, където се е качил: ваксини има, лекари има, органиация има и всичко е безупречно. УВАЖАЕМИ МАЙНИ! Обърнете се директно към Бойко, той и без това отново разчита на вас да гласувате за листата, която той води ! Той помага!!!
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1 ...така но герба не желаят руска ваксина ,да не им дърпат ушите от ЕС
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как може така ...точно в Пловдив ,сега хората няма да гласуват за листите
4
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само факта че слагат ваксини без тест дали си прекарал вируса и дали имаш антитела,говори за престъпление от най висши ниво!!
3
8
 
12
 
! Отговори
питащ преди 3 години
Отровният агент който се разнася по въздуха с име вирус, който го е създал има нещо срещу него. Защо оставяте цялото население да се зарази да умрат толкова хора и да им билети ваксини...?!? по време на чума като на Модена които имали 50%ефект, на пфизер имали над 90 %. Като никой не знае дали тези ваксинираните могат да имат деца после? Защо първо допускаме после се борим? Като борбата ни е пълен провал? Тази отрова с ваксина няма да се пребори, но е някакво решение...за пред хората.
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По една от телевизиите даваха лекарка от Александровска, която си сложи втора доза от ваксината на Файзер. Значи за тях Файзер за нас АЗ.
1
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във Русия няма недостиг на ваксини, недостиг на ваксини има само в клоаките управлявани от мутри.