Ресторантьори: Ако отворим, не трябва да затворим след 5 дни

Индустрията не иска да разчита на помощи
23 фев 2021 15:12, Петя Славова
44
Ресторантьори: Ако отворим, не трябва да затворим след 5 дни
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заведенията се готвят да отворят врати за клиентите си, но собствениците им имат и своито опасения преди дългоочакваната дата 1 март.

"Чакаме с надеждата, че заведенията ще заработят отново", обясни пред БНТ зам.-председателят на Българската хотелска и ресторантьорска асоциация Атанас Димитров.

Той увери, че няма да има ескалация на заразените в местата за хранене. Димитров подчерта, че асоциацията подкрепя масовата ваксинация и счита, че това е един от пътищата за връщане към нормалността.

Зам.-председателят на Българската хотелска и ресторантьорска асоциация обаче подчерта, че ваксинацията в никакъв случай не трябва да влияе върху отношенията работодател-служители. Дали да си поставиш ваксина е личен избор и всеки, който предприеме такава стъпка, трябва да бъде убеден, че това е правилното решение за него, за семейството му и за обществото.

Още по темата

По думите му, изискването един човек да е ваксиниран, за да бъде нает на работа, е неудачно, неуместно и противоречи на здравата логика и право на всеки гражданин да реши как да действа в такава ситуация.

Ресторантьорството и хотелиерството е най-пострадалият бизнес и то в световен мащаб. Връщане към нормалното ще отнеме може би над 5 години, дори при прогресиращ темп на ваксинация, отбеляза той.

В нито един хотел и ресторант няма доказани огнища на зарази, подчерта Димитров и допълни, че в бизнеса се спазват всички необходими мерки. Заразата би се разпространила сред служителите, ако има огнища в заведенията.

"Ние не сме на мнение, че трябва на всяка цена да отворим и след 5 дни да затворим. Ако ще отваряме, искаме да работим в нормален режим, защото едно отваряне струва доста сериозни хора, които трябва да заредят обектите си", обясни Димитров.

Той беше категоричен, че всички мерки ще бъдат спазени при очакваното отваряне на заведенията на 1-ви март.

"Ние като индустрия не искаме да разчитаме на помощи, считаме, че можем да работим в нормален режим", каза Димитров. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поръчваш шопска салата, в която са вложени най - долнопробните продукти и имитация на сирене, преко сили лев и петдесет, таксуват те десет лева, получаваш бонус - короновирус, но без последващо лечение, умираш като куче пред стълбите на препълнената болница, в която пациенти са предимно клиенти на ресторанти!
15
3
 
15
 
! Отговори
мак преди 3 години
Спрете се, бе. Само кръчми има на територията и само те търпят загуби. Всеки ден се пише и говори само за т.лупа, екскурзианти, строежи, раздавани кинти, ваксини, кръчми.
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябваше да ваксинират подред а не да делят народа на прослойки, първи, втори, трети линии. това са хора които грам не се подготвени, а взимат съдбоносни решения. Не за оставка, за затвора са!
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да е след пет дни, след 25 ще е.
12
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При непрекъснато увеличаващи се случаи , към началото на март ще бъдат по 2800 сигурно на ден А към 8ми март - към 4000 Ама той и предишният път , когато се увеличаваха случаите ,Борисов говореше врели - некипели , ама накрая затвори ресторанти и прати учениците вкъщи Защо си мисли ,че сега ще е по-различно
11
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кракът ми няма да стъпи в ресторант в близките две години! Спестените пари оттам са пирон в ковчега на ресторантьорите, които развъдиха заразата в ресторантите си миналата година! Анатема!
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашите както винаги нямат никаква стратегия. Какви първи линии и зелени коридори?Имаха навреме ваксини, те тръгнаха избирателно да ваксинират и да губят време. Времето им свърши, мерките ще отпаднат, а реално никой не се е ваксинирал.
9
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма по - нагла и алчна *** от ресторантьори, келнерчета, сервитьорки, хостеси, барманчета и прочее обслужваща - сервилна клика!
8
3
 
8
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
До Анонимен 2Повече от 10% от населението няма да се ваксинира.
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тогава ще затворите след 6.
6
2
 
3
 
! Отговори
да знаете преди 3 години
Да де, но всичко зависи от това Буци на кой гъзер е спал и какво е сънувал.
5
5
 
21
 
! Отговори
Изнудвате май преди 3 години
Ехе, рекетьорите започват да заплашват. Ама за кого ще отваряте въобще. Пияните англичани ги няма, а българинът свикна и без вас. Всичко приготвяте от продукти с изтекъл срок, а надценките ви са над 300%. Освен това укривате обороти и не осигурявате хората си. После защо не ви платим всички сметката. Затваряйте завинаги. Никой няма да се сети за вас.
4
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-добре да не отваряте! Истинските качествени заведения се видяха кои са! Не смогваха от поръчки по време на затварянето. И по принцип са си претъпкани, така че. Просто се отсяха качествените местенца. Да не говорим, че с наглите си приказки и поведението си, мен, лично, ме загубихте завинаги като клиент. Не че някога съм стъпвал по допотопните ви заведения де. Ходя само в отбрани места на известни готвачи, в които има качество. Те не мрънкаха.
3
4
 
23
 
! Отговори
х преди 3 години
По-добре не отваряйте. И без това сте с най-голям дял от сивата икономика. Данъци, осигуровки, оборот - все по тънката лaйсна.
2
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Груба стратегическа грешка е отпадането на всички мерки преди реално да са се ваксинирали съществена част от населението. Груба грешка е това!
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къв нормален режим искаш веКъде виждаш нещо нормално наоколоИ аз искам колело ама...