С масовата имунизация ще настъпи и края на масовата изолация

Не за всички лични лекари има ваксини, каза д-р Гергана Николова
23 фев 2021 10:05, Ния Христова
37
С масовата имунизация ще настъпи и края на масовата изолация
Снимка: БГНЕС
"Успяхме да покажем, че в България има възможност да се направи масова имунизация. За три дни се поставиха около 30 000 ваксини. Да, ние не сме щастливи, че за личните лекари няма ваксини, но от друга страна, те са поставени на пациентите", заяви общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова пред Нова тв.
 
Тя изтъкна това, че не за всички лични лекари има ваксини. "Не се отпускат целите количества от това, което сме заявили. Нормално и логично е да се дават част от ваксините, защото не могат всички да се сложат за един ден", обясни тя.
 
Д-р Николова апелира хората, които доставят ваксините: "Лекарите вършат всичко, което е необходимо. Пациентите имат желание. Моля, да ни бъде осигурена възможност да поставим ваксини час по-скоро. Масовата имунизация ще сложи край на масовата изолация", категоричен е общопрактикуващият лекар.
Още по темата
 
Д-р Николова е на мнение, че в момента много лични лекари са притеснени от липсата на ваксини, защото са изработили списъци и повикали пациенти.
 
Медикът посочи, че личните лекари са провели разговори с министъра на здравеопазването, при които е бил повдигнат въпросът за ваксините за отдалечените райони.
 
"Има указания за тези места ваксините, които бъдат заявени, да се доставят с помощта на МВР. Полицията да занесе необходимите количества. Трябва обаче личният лекар да се свърже и да каже от какво количество има нужда", коментира тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
17
 
! Отговори
Bulgur преди 3 години
Само да не стане като масовата приватизация.,масовата имунизация.0000
15
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както не познавам болен, така и не познавам изолиран. За англичани, германци и американци - местя!
14
7
 
18
 
! Отговори
те такааа преди 3 години
Днес ти бият ваксината, утре ти бият камбаната.
13
1
 
27
 
! Отговори
Cindy преди 3 години
А края на масовото оглупяване кога ще бъде ?
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Език свещен...,но не и в бг медии."С масовата имунизацияще настъпи икраЯТ ЯТ ЯТна..."
11
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имунизация се прави с ваксини, а с препарати, се правят опити. Така че успех. Гледам и опашки няма, явно не плащат добре на статистите.
10
3
 
2
 
! Отговори
Fakt преди 3 години
Bai Pescho kak naglo lujat a?Nikoi ne ti kazva kolko dni imunitet schte imasch s vaksina dni ne meseci.Az postignax s rakiika 2 godini bez covod a postignete go vie vaksyrite
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аре сиа, ше ми обясняма няква общопрактикуваща. Аре пишете за някою терорестична грубировка, че ми омръзна от тоя грип
8
4
 
7
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Е,няма да настъпи края на масовата изолация,защото проф.Радка Аргирова каза,че само ваксинираните с Пфайзер не предават заразата.
7
7
 
17
 
! Отговори
Бай Пешо преди 3 години
Ама вие вярвате ли, че с масовата Ваксинация/Имунизация/Кастрация ще отпадне масовата изолация? Аз не, това за мен са едни голи обещания. Пастирите затвориха стадото, защото не слушка, и сега ще му дават сено и вода, и ще го стрижат и доят редовно. Но да го отворят, не. Веднъж отворено стадото, трудно се затваря. Така че, както казват някои хора, свиквайте с новото нормално.
6
2
 
10
 
! Отговори
Jugjizo преди 3 години
С този темп 2 години!!Незнам за какво се хвалят?
5
3
 
15
 
! Отговори
АЗ НЕ ВИЖДАМ в СОФИЯ преди 3 години
някаква изолация. Е, че са затворили на няколко ресторантьора заведенията не ми пука. В топлите дни на ВИТОШКА има повече хора от едно времешните 1 майски манифестации. И на ТИКВАТА МУ е през оная работа колко ще се разболеят. Нали си е взел комисионните от Зенеката. Пък и от всички които му искат - взема нови заеми, раздава с щедра ръка, АЗ ДАДОХ, /НАШИТЕ ПАРИ/, като усвоява значителна част от тях.
4
3
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ!!!!!ЛИЦА ПОД 18 МОГАТ ЛИ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ??????????? АКО НЕ МОГАТ ЗНАЧИ МАСОВАТА ИЗОЛАЦИЯ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ С ПЪЛНА СИЛА!КАМПАНИЯТА ПАЗИ ДЕТЕТО ВЕЧЕ Я ПРОБУТАХА!!!
3
3
 
4
 
! Отговори
57002 преди 3 години
Трябав лида платя на личния си лекар за това, че ме е ваксинирал? Ако отида при Мутафчийски или в пирогов, ще ми искат ли пари?
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво значи това който не се е ваксинирал ще бъде заклеймяван и дискриминиран и тормоземозен ли
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са щастливи. 10лв на доза е загубата.