Пак висок брой заразени с коронавирус - 2403, починалите са 83

Скача и броят на хоспитализираните и на тези в интензивни отделения
204
Пак висок брой заразени с коронавирус - 2403, починалите са 83
Снимка: БГНЕС

2 403 са новите случаи на коронавирус у нас през изминалото денонощие при направени общо 14 563 теста, oт които са 8233 PCR, а 6330 са с бърз антигенен тест. Това прави 16,5% от тестваните, показват данните в Националната информационна система.

Така от началото на пандемията потвърдените случаи са общо 252 029, от които в момента активни са 33 227.

Разпределението по области по настоящ адрес на новозаразените лица е, както следва: Благоевград - 104; Бургас - 63 ; Варна - 110; Велико Търново - 62; Видин - 11; Враца - 98; Габрово - 25; Добрич - 30; Кърджали - 25; Кюстендил - 50; Ловеч - 28; Монтана - 49; Пазарджик - 89; Перник - 60; Плевен - 129; Пловдив - 187; Разград - 11; Русе - 48; Силистра - 31; Сливен - 56; Смолян - 30; София област - 106; София (град) - 737; Стара Загора - 87; Търговище - 5; Хасково - 75; Шумен - 72; Ямбол - 25.

208 630 са излекуваните лица, от които 1 781 са регистрирани през изминалите 24 часа.

Още по темата
5009 са общо пациентите с доказана коронавирусна инфекция, които се намират в болници, покачват се тези в интензивно отделение и вече са 423.

Поставените у нас дози от ваксините срещу COVID-19 към момента са общо 243 772, като за последното денонощие са 20 233. 41 525 са получили и втората доза.

Медиците, при които е потвърден новият коронавирус у нас, са общо 10 294. Новите случаи, регистрирани през изминалото денонощие, са 50.

Починалите с констатирана коронавирусната инфекция от началото на пандемията са 10 391, за последното денонощие случаите са 83.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се, че училищата са разпространителят! Отваряш училищата - броят заразени скача, затваряш ги - намалява. Трябва да си кьopав или наивен, за да не го видиш! В момента има много болни учители, така че броят заразени тепърва ще покорява нови върхове. И всичко това само, за да може Вълчев да се прави, че върши някаква работа.
149
3
 
3
 
! Отговори
сто преди 3 години
До Анонимен 156Това са държави, които тотално се затвориха. Утре като се отворят и - кво стана, пак вирус, щоото нямаме антитела, пак поредна вълнА. Само стой и гледай какво ще стане като се отворят тези държави.
148
4
 
3
 
! Отговори
сто преди 3 години
До Анонимен 154Точно това имам предвид - защо досега не се правеха редовно толкова много тестове?? А се правят някак избирателно. В Австрия правят по 200-300 хил. теста на ден, основно бързи антигенни тестове, а тук... Да не говорим, че там тези тестове са безплатни и всеки може да се тества когато иска на определени пунктове....
147
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"...Каквито и мерки да се вземат - маски, локдаун, други глупости- няма да се спре вируса - вчера и гърците го признаха (в Атина мерките не са дали резултат), и англичаните..."В Австралия и Нова Зеландия спират вируса доста успешно...с мерки.Във Великобритания също значително намаляха случаите, а също и смъртността ...с мерки!Ебола в Гана също се контролира и спира...с мерки.Има и други примери.
146
4
 
6
 
! Отговори
Малко са преди 3 години
Още има на къде да скачат нагоре бройките. Смъртните случаи са спорни хората умират и от други заболявания, но ги пишат от ковид и нали са умрели няма кой да опровергае и протестира. Естествената смъртност за България през последни 10 години е 300 дневно. За да се каже че наистина е сериозно положението починалите трябва да са над 1 000 на ден като пак част от тях ще умират от други болести, а ковида е придружаващото заболевание.
145
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"...Че незнайно защо изведнъж решиха да правят по 15-16 хил.теста както никога до сега и изведнъж - опа, много заразени. А и някак странно откакто започна масовото ваксиниране започна и увеличение на заразените..."Щом при повече тестове има повече заразени, то те са сред нас и заразяват наред. Без значение потвърдени ли са или не. Затова е по-добре да има тестове, да се хващат и изолират, докато не изчистят вируса! Така се намалява, а не просто задържа, разпространението! С повече тестове!!!
144
6
 
2
 
! Отговори
сто преди 3 години
До Анонимен 150Трябва да си много тъъпп, за да виждаш връзка между училищата и заразените, след като само няколко човека са установени заразени в училищата. Каквито и мерки да се вземат - маски, локдаун, други глупости- няма да се спре вируса - вчера и гърците го признаха (в Атина мерките не са дали резултат), и англичаните и т.н. Ама ссммоотаните политици не искат да го приемат и продължават да лъжат и мачкат хората с глупави мерки.
143
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората в софия умират от рак и ковид на 40-50, защото ядат канцерогени от била,кауфланд и лидл и са нагъсто няма линейки, а тук при мен в село Неофит Рилски до най-големия Исторически парк в света има био супермаркет и хората са масово на по 90 години! Има клиника,детска,училище и от март няма нито един заразен от ковид! Стойте си там в софийската агония, докато аз си работя от хоум офиса!
142
4
 
3
 
! Отговори
сто преди 3 години
До Анонимен 147За кое се оказа прав??? Че незнайно защо изведнъж решиха да правят по 15-16 хил.теста както никога до сега и изведнъж - опа, много заразени. А и някак странно откакто започна масовото ваксиниране започна и увеличение на заразените - що така, бе Коце? :))
141
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да си много ***,за да не разбереш ,че се увеличават заразените благодарение на училищата,как цяло лято заведенията си работеха и случаите не бяха толкова много.
140
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички ползуващи Windows са заплашени от короната. Програмата кара процесора да се окислява по определен начин създсвайки короната и да я изпръсква през вентилатора, за да може да ви чипират после!________Ха-хаТова ми хареса!И е ново за мен.Да видим колко ще са глупаците, които ще го разпространяват
139
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Доктор ХуПонеже си многоТъпоПарче... никой няма да си губи времето да ти отговори на въпросите в, които няма нищо смислено или отговарящо на действителността...
138
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До dvb Цифрите които се публикуват тук не са на базата на реални тестове а измислица от членовете на нощ Такова е нареждането от колонизаторите ни от европа
137
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма данни за броя на починалите от грип освен тези на НСИ, които показват десетина души починали от грип на година. Има предположения, че грипа довежда до усложнения при други заболявания, но неизвестно защо няма данни колко са почналите от такива усложнения. Пневмониите се причиняват не само от грип, но даже всички починаяли от пневмония да ги приемем като починали от грип, пак са в пъти по-малко от починалите от Ковид-19. При грип по-възрастните се заразяват много по-малко от по-младите и тов
136
3
 
2
 
! Отговори
Бау преди 3 години
уффф и ваксини няма :(
135
1
 
8
 
! Отговори
dvb преди 3 години
Много форумци изтъкват как в други държави хем имало яки мерки (и продължава да има) и пак пълно с болни.. Свързано е с много по-обхватното и масово тестване. За да имат смисъл новите данни за инфекциите, са необходими достатъчно тестове, а в БГ PCR тестването е изключително ниско а процесът неорганизиран. Аз живея в 8 милионна Швейцария и тук са около 20-40к PCR тестове на ден, безплатно за хората със симптоми. В БГ така и не знам има ли някакъв процес или всеки си ходи на частна лаборатория.
134
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе хора,що си губите време по форуми. Пет човека сте тука, никой не ви чете.Народът е навън в това хубаво време, никой не се интересува от вируси и пандемии.
133
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Непал ли има по-малка гъстота на населението, където живеят по пет семейства в едно помещение... "по-добре да изтърпим подходящите мерки за 3-4 месеца" - това кога, след първата година, или на втората, или на третата? А помните ли "две седмицзи да ограничим разпространението", сега 3-4 месеца, после "още 5 години, да ограничим разпространението"...
132
1
 
8
 
! Отговори
Факт преди 3 години
До Доктор ХуКак при 1100-1350 починали от грип на година по твои данни, смъртността от грип е 3 пъти по-висока от тази при Ковид-19 при 10000 починали за седем месеца?
131
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слушайте най-великия вирусалаг, проф. д-р на измислените науки и пророк на новия ред, Бил Гейтс, който каза, че вирусът ще е завинаги, мерките ще са завинаги, и ваксините ще са непреекъснато! Само дой може да ви спаси от страхоужасния вирус! Заемете наведена поза за КОВИД молитва и тест, и повторете "Вярвам! Вярвам! Вярвам!" И си слагайте по още една маска всеки път! Само шест маски могат да ви предпазят!