Болниците - в трескава подготовка за прием на пациенти с коронавирус

В много от тях спират плановите операции и прием
6 мар 2021 09:30, Петя Славова
119
Болниците - в трескава подготовка за прием на пациенти с коронавирус
Снимка: БГНЕС

Заради високия брой на новозаразени с коронавирус през последните дни и разхлабването на мерките, болниците се подготвят да посрещнат пациенти с COVID-19, но за сметка на плановия прием и лечението на останалите болни  в медицинските заведения.

Още по темата

Вече стана ясно, че от понеделник ( 8 март) в София се преустановява провеждането на планов прием и планова оперативна дейност. Единственото изключение е за трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностика и лечение на ациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ, съобщава Нова тв.

Забраняват се и свижданията, с изключение на пациенти в терминален стадии. "Пирогов"  и други столични болници ще приемат само спешни случаи, свързани с коронавируса. "Александровска" болница ще запази и отделения, които не са свързани с лечение на COVID. В болница "Света Анна" съобщават, че легловата им база много бързо се запълва.

Увеличават се леглата за прием на пациенти с COVID-19 в Пловдив и Бургас. В Плевен също има забрана за свиждания и посещения в болниците.

Във Варна се забранява плановият прием и плановите операции в УМБАЛ "Св. Марина" във Варна, заради високия брой на регистрирани с коронавирус в областта.

Разрешено е извършването само на спешни операции, неотложни онкологични операции и дейности, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ, съобщават от здраввното заведение.

В Бургас плановите операции и прием в лечебните заведения бяха спрени на 3 март. Мярката ще е в сила до 00:00 часа на 19 март. И там изключение се прави само с дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.

Има забрана и за посещения на външни лица/свиждания в лечебни заведения за болнична помощ в област Бургас, с изключение на свижданията на пациенти в терминален стадий. Забраната не се отнася за контролните органи при осъществяване на контролната им дейност.

От днес спира плановият прием и плановата оперативна дейност в "МБАЛ-Шумен". Мярката засега е за седмица.

Изключение се прави за дейностите, свързани с диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейности по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.

В Плевен също от 6 март се преустановяват посещенията и свижданията в лечебните заведения. Мярката е в сила до 19 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В цял свят се успокояват нещата, ние пак ще гоним пик, ей аман.
100
1
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
С изпит ли ги приемате,или със връзки по стар цоциалистически обичай?
99
2
 
9
 
! Отговори
ghost преди 3 години
И как се подготвят?!В "Ковид" отделението във великотърновската болница болните ходят по нужда в кофи в болничните стаи-И ТОВА Е ФАКТ!!!За какво трябва да им благодарим на тази шайка от еднолични търговци?!
98
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутромедицинската хунта трескаво прибира пачки преди изборите имитирайки, че се грижи за клетия народ!Тази зараза се превърна в политика, търговия за милиарди и ограбване на човешките ни права!
97
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"...с изключение на пациенти в терминален стадии"Не е ли време тея сухи съчки да ги изхвърлят? Знаем, че тея с придружаващите заболявания нямат значение и напълно заслужават да страдат и умрат!
96
2
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонименне е поговорка!..-Това е ПРИНЦИП,прилаган още от Гьобелс....Впрочем,още от времето на Калигула..
95
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаше една поговорка за една лъжа повторена много пъти ставала истина.Те така и СЗО си правят милиардите, а наивниците вярват във някакви ваксини.То няма лекарство против Ковид19, те видите ли измислили ваксини.Пък това били противо-грипни ваксини и всяка година трябва да ти я поставят иначе умреш?!
94
3
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
а дали са предвидили различни отделения за:-Британския щам-Нигерийския щам-Новозеландския щам-Египетския щам-Канадския щам-Суданския щам-Щамът от Сиера Леоне-Кръстосания щам-...за класическия вече нема да говорим-Португалския щам-Сибирския щам../много,много заразен/..-Сахарския щам-...-Щамът на щамовете?
93
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ограбихте държавата ,съсипахте хората ..безработица ниски заплати.България беше хубава страна.
92
3
 
5
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
КАК ТАКА СЕ ПРАВЯТ ПО НАД 10 000 ТЕСТА НА ДЕН-А ВАКСИНИРАНИТЕ ДА СА В ПЪТИ ПО МАЛКО?-КАК И ЗАЩО?????????????????
91
3
 
9
 
! Отговори
дядо Поп преди 3 години
Частните болници са празни въпреки,че работят с НЗОК..........броят само леглата у държавните болници и реват,че имало гоУем натиск................порочна е практиката частни болници да искат пари и да работят с НЗОК..............
90
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз смятам да ида на избори, но ще гласувам категорично за шайката гроб, за да управлява поне още 10 години!
89
4
 
10
 
! Отговори
Der alte Spinner преди 3 години
" Пандемята се намира постоянно под нашия контрол", заяви Ангелов. От пияни немци на морето слушах една песен, която Коцето ми напомни с неговата декларация! Казва се: "Wir haben alles im Griff, auf dem sinkenden Schiff". Демек, горе долу: " Корабът потъва но ние имаме всичко под контрол."
88
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 95 , аз на стъкмистика не вярвам!Когато даваш брой починали се дава и общия брой от други забалявани и доказано починали от Ковид 19.По този начин който си писал само създаваш паника, но явно това е с користна цел-печалба на пари от ваксини?!
87
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Досега заразените са 3,7% от населението и имаме 10571 починали. При това повечето заразили се са сред тези под 60 години. Ако се зарази 100% от населението починалите ще са между половин милион и един милион човека. Стига с тези илюзии за групов имунитет по естествен път чрез преболедуване. Без ваксините сме за никъде.
86
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Болните в областен град, като нашия, минаха с ковида през есента до Нова година. Масово го изкарахме почти всички - колеги, приятели, близки.В момента няма болен ни един. В болницата случаите се броят на пръстите на двете ръце. В училището на детето - също няма болни.Лъжи и инсинуации. За пореден път! Елементарни сценХора, който има акъл в главата си, няма да се върже.Идат избори. Вървете, гласувайте активно. Трябва шайката на гроб да се измете, иначе доживот все ще сте затворени и виновни
85
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете с пропагандата, престъпници!Болниците, ако спрат да приемат всеки кихащ с ковид и продължат да лекуват наистина болните от куп различни заболявания, биха могли и най-после да могат да се нарекат лечебни заведения.Сега сътровци, цицащи от клинична пътека Ковид, като най-доходоносна.А управляващите са яхнали вълната и се възползват нагло от паниката на някои хора. За пресата - думи нямам. Най-гнусното нещо през последната година - само лъжи и заплахи.Нужна е генерална чистка!
84
9
 
10
 
! Отговори
Не! преди 3 години
Колкото след Коледа и нова година се напълниха болниците, толкова ще се напълнят и сега. Аман от ревливи лекари. Прочее, заведенията работят от седмица, аре да не ги слагате ж сметката. Също и празните молове не са проблем. Грозната истина е, че вирусът не може да бъде спрян с локдауни. Живейте си живота.
83
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айдеее..., почнъ съ...Барчета, кафенца, ресторанчета, молчета, партита и т.н.!Пък и като знаем нашенеца как съ "пази"..., дорде не зарази себе си и близките си и чак тогаз съ сеща, че имало някакви форми на защита, ама вече файда - йок!Тъй шъ е тя!
82
2
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До хилежама скъпи,та "НСР" КОМАНДЕРИ навсякъде!НСР ВЕЧЕ Е ФАКТ!!!!защо си мислиш,че има.."ОТДЕЛНИ " държави и "Правителства"?!