Бургас обмисля: Маски и на открито, учениците отново онлайн

Днес предстои заседание на областния щаб, болните са много
9 мар 2021 09:58,
45
Бургас обмисля: Маски и на открито, учениците отново онлайн
Снимка: БГНЕС

Бургас е сред градовете с най-висока заболеваемост от коронавирус, като е сериозен и процентът на установените случаи на британския вариант на COVID-19.

Днес предстои заседание на областния щаб, като ще бъде предложено маските на открито да са задължителни, а учебните занятия за учениците от 5-и до 12-и клас да бъдат преустановени. Това заяви пред БНТ директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров.

Той призова за критерии, около които да се обединят превантивните мерки и готовността на лечебните заведения да приемат увеличения брой заболели.

По думите му ситуацията прилича на тази през ноември и декември, но сега опитът на медиците срещу болестта е по-голям.

Д-р Паздеров предупреди, че заради британския вариант на коронавируса все по-често боледуват млади хора.

"Зелените коридори" за ваксиниране ще работят от утре сутринта, каза още д-р Георги Паздеров. Той уточни, че за Бургас са необходими повече ваксини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вдигай пейките!И асфалта по алеите направо да не се разхождат хората!
14
3
 
16
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 3 години
09 декември 2020 г. - 0 ваксинирани, маските на открито не са задължителни09 март 2021 г.- 500 000 ваксинирани, маските на открито са задължителниИзводи: Трябваше ли ви да се ваксинирате?
13
1
 
18
 
! Отговори
М. Василев преди 3 години
Много ми е интересно кой възкреси мярката "маски на открито"? Втората вълна през есента на миналата година (която беше невъобразимо по-сериозна от сегашната супер пресилена трета вълна) беше успешно преодоляна и без маски на открито. Имам чувството че това се прави в знак на солидарност с правителствата на останалите държави от ЕС, които от една година насам тормозят гражданите си с маски на открито, а заболеваемостта им е в пъти по-голяма от нашата.
12
21
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Тук лигльовците врещят за едната маска, и хабер си нямат ни от мерки, ни от терор, то бива проооостотия, но това е прекалено. Не можели били без ресторант!? Най-добре е да бъдат оставени да правят какво си искат, да се изпозаразят поголовно, макар че после ще грачат срещу правителство и доктори, ще се тъпчат по болници при най-малкото задъхване и ще ги задръстят, но пък само така ще се стигне до трезва оценка и до някакво усреднено положение?
11
0
 
25
 
! Отговори
потресена преди 3 години
Значи на улицата ще ходим с маска, а в заведенията, където даже не се проветрява и са нагъсто толкова хора, ще стоят без, страхотна логика. Евала!!!!!!!!
10
5
 
7
 
! Отговори
Iordan Ivanov Geolog преди 3 години
ЗАБРАНЯВА Се терора с ОН лайн обучение.Жертвите са принудени да седят в обхват ана тежко терористични съоръжения инсталирани в смартфони и таблети продавани с ЗАРИБЯВАНЕ..УВРЕЖДАНИЯТА ВКЛ ЧЕРНО ЧУМНИ ОБЕМНО ПРОНИКВАЩИ СА ВИДИМИ..жертви на терора са лесно различими вкл видимо и на снимки и филми.ДА СЕ ПОЛЗВА ЗАДОЧНО ОБУЧЕНИЕ!!!
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В БУРГАС И ВОДОЛАЗИТЕ СА С МАСКИ.
8
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зълва ми е учител в Лондон. Задължили са всички учители да се ваксинират и всички деца да са с отрицателен PCR, преди да се върнат от днес в присъствено обучение.
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Aaa, сега разбирам - цялата работа със събирането на учениците присъствено е била, за да се повиши броят заразени и да ни накарате да носим и маски на открито! Абе ква е тая глyпост с маските на открито? Верно ще повярвам вече на конспираторите, че става въпрос за някакъв култ!?! То няма никакъв смисъл, ама все маски на открито се опитват да ни наложат?
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тези маски не се спряха.Пазара трябва да определи търсенето и предлагането на тази стока а не мерките.
5
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Луди колкото щеш. Но защо им даваме власт???
4
0
 
6
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Обзор като се отдели, да стане зона свободна от Ковид.Несебърскити общински лaпaчи газ пиkат !Свършва сладкото папкане и нищоправене.............
3
0
 
10
 
! Отговори
Спасение ?! преди 3 години
Да купят кораби-болници !
2
0
 
24
 
! Отговори
Nona преди 3 години
Пейките да не забравите! Харесвам Бургас,но след абсудра с пейките,сега като чуя името му,това е първото за което се сещам
1
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И каски на закрито