Кантарджиев: Хора, пазете си децата! Нямат място по заведенията

Инфекцията се е "подмладила", заразяват се все повече деца
10 мар 2021 16:00,
139
Кантарджиев: Хора, пазете си децата! Нямат място по заведенията
Снимка: БГНЕС

Хора, пазете си децата, нямате работа с бебета и малки дечица по заведенията. За това призова проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести и член на оперативния щаб за вируса в интервю за "24 часа".

Инфекцията се е "подмладила" през последните 2 месеца. Заразяват се и боледуват все повече деца до 19 г. и хора между 20 и 40 г.

"Клиничната картина, за която разказват COVID екипите, също се променя - началото вече повече прилича на "проста" настинка с хрема и гърлобол. Подобни симптоми миналата пролет се смятаха за база за диференциална диагноза за отхвърляне на коронавирусната болест", коментира професорът.  

Мерките трябва да се фокусират отново в училищата, смята доц. Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор.

Повторно изследване на запазени стари проби от заразени с новия коронавирус българи откри, че британският щам е бил в Кюстендил още през декември. Генетичното разчитане установи мутацията в пробите на две жени.

Новите обработени проби в референтната лаборатория на НЦЗПБ и в европейския потвърдителен център в Германия са вече над 600 и категорично доказват бързо и масово разпространение на т.нар. британска мутация и у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
4
 
3
 
! Отговори
мед сестра преди 3 години
До а защо? В България лечението е абсолютно неадекватно!
122
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжите и баламосването ви върви с пълна сила даже толкова сте изпълнителни на простотиите, че сами се контролирате едни на други!
121
5
 
4
 
! Отговори
До 112 преди 3 години
До МайкаНе тестват децата защото родителите им на разрешават. Всички са със самочувствието, че всичко разбират и те са прави. Все им е тая, че умират хора от вируса, важното е да не им се разваля кефа.
120
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A той препоръчва лимон със сода е това да взаимстват другите по про-сти професори пт Европа цяла година се мъчим е решението е лимон ако нямате лимон става и оцет със сода нещо като терапията на Тръмп с белината
119
8
 
8
 
! Отговори
Много сте прости бац преди 3 години
Нямало го вируса, нямали познати с положителен тест ?!?! *** това е щото сте прости *** от затънтени села без население. А познатите ви са 5 кокошки и 2 овци. Тук в софия повечето сме го или прекарали или с положителен тест. Мнение на нискочелите
118
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не думай хората не са безрасъдни действат по мерките които се прилагат ако мерките Ви са миже да те лажим така действаме и бълг граждани г-н Професоре по гъбичкови инфекции
117
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ти нямаш работа на позицията си, ама какво да се прави :D
116
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
повечето тийнове умишлено ходят навсякъде без маски опитвайки се да заразят колкото се може повече хора. даже се хвалят с това в фейсбук. такива сме ние, това е България
115
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прокажените зомбита се инжектираха с неизвестни препарати и сега ще ръсят вируси да заразяват нас нормалните
114
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама как дечицата ми няма да ходят по дискотеки аз за кво се скапвам да работя нали за тях да са весели да кършат тела в танци
113
6
 
7
 
! Отговори
грижа преди 3 години
А, нямат място в заведенията ,но имат място в барчето ,мола и фитнеса, градския транспорт-добре ,че ми казаха!!! Как се грижат за нас и децата ни.
112
7
 
6
 
! Отговори
!!!! преди 3 години
Трябваше нулева година за децата и да си признаят още есента ,че не са готови за онлайн учене. Толкова хора щяха да се спасят. Съсед на 39 год ,без други болести си отиде за една седмица ,защото дъщеря му го донеса от училище/доказано с тест/. Сега ще ми дават акъл да не водя детето на барче-това е абсурд, не мога да повярвам.Държава на абсурдите
111
4
 
13
 
! Отговори
Майка преди 3 години
Значи на заведения в никакъв случай с деца-много е опасно ,но в училище ,където нищо не се спазва/и да не ми дават няколко лъскави училища от столицата/-може.Тези нормални ли са?!Натъпкани в автобуса с маски под носа-може , по 25 деца в клас-може , сополиви само с леко"грипче"в клас-може , защото никой не тества масово децата ,докато цялото семейство не се натръшка.Абе вие луди ли сте или ни имате за ******оти?!
110
7
 
11
 
! Отговори
а защо? преди 3 години
А защо в Белорус при кървавият комунистически диктатор Лукашенко защо няма паника и сурови мерки, всичко си работи нормално а смъртността от ковид е 5 пъти по-ниска отколкото в България където хората са правени на мaймyни с тези мерки?
109
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
айде стига с тия простотии, стига плашихте овцете, това си е сезонен грип, ако беше толкова опасен всеки щеше да има поне един познат който го е хванал, много голяма част от хората нито са го хванали, нито пък са имали познати които са били положителни
108
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сата НАТОТова което беше построено при бай Тошо днешните демократи не могат дори да го боядисат. А народа никога не е бил така мародестван и унижават както при демократите след 1989та.
107
9
 
6
 
! Отговори
sas преди 3 години
пак ли ще се правим, че се заразяват в заведенията?
106
10
 
5
 
! Отговори
идиоти преди 3 години
вече казаха да го очакваме вируса всяка година, тоест е сезонен, сезонно половината година всичко ще се затваря, от страшния сезонен грип.
105
11
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Ако още не сте разбрали, върнахме се в 1984 г.Не тая от книгата, а истинската - когато бай Тошо и Политбюро си правеха каквото си искат, напълно безконтролно, а народът свиваше уши и само сумтеше под сурдинка.
104
6
 
3
 
! Отговори
а твоите преди 3 години
КЪДЕ СА БЕ "ПРОФЕСОРЕ" НА ДЕТСКА ГРАДИНА ИЛИ ОЩЕ НА МАЙКА СИ В ПРИРОДАТА2