Ангелов за "АстраЗенека": Разбирам напрежението, но бъдете спокойни

Няма риск за хората, категоричен бе здравният министър
13 мар 2021 14:46,
176
Ангелов за "АстраЗенека": Разбирам напрежението, но бъдете спокойни
Снимка: БГНЕС

Няма никакво притеснение за хората, които са ваксинирани с партидата ваксини на "АстраЗенека", която беше спряна от европейски държави, нито има предложение за спирането й в Европа. Това каза на брифинг в Гоце Делчев здравният министър Костадин Ангелов, който посети местната болница.

"Това, което се случи в България, беше фатален изход при жена на 57 години, която беше ваксинирана предния ден с ваксина на "АстраЗенека" от друга партида и съвсем нормално е това, което направихме - да спрем ваксинацията с всички партиди, докато не се изясни ситуацията", поясни министър Ангелов.

Още по темата

Костадин Ангелов посочи, че се разбира напрежението на хората в страната, но мярката е превантивна. "Този процес ще бъде задържан, колкото и да е трудно, колкото и да няма достатъчно количество ваксини, няма притеснения, по-важна е сигурността на хората и това трябва да го гарантираме", допълни той.

"Нека хората, които са ваксинирани с тази ваксина, да бъдат спокойни, няма риск за тях, аз имам и мои близки, които са ваксинирани с ваксините на "АстраЗенека", каза още министърът на здравеопазването. Той призова хората да бъдат спокойни, тъй като това е ваксина, която е много позната на медицината и посочи, че подобен тип векторна ваксина е ваксината за грип и в света са направени много милиони ваксинации с тази ваксина.

"На пръв поглед няма причинно-следствена връзка между случая с починалата жена и ваксината, но трябва да се изчакат всички проби, които да потвърдят 100 процента това, добави министърът на здравеопазването. Едва тогава партидите с ваксината "АстраЗенека" ще бъдат освободени и ваксинационният процес ще продължи.
Електронният регистър за ваксинация ще заработи отново след излизане на резултатите по случая с починалата жена, на която е поставена ваксина", каза още Костадин Ангелов.

Очаква се пробите да излязат в сряда. След отваряне на системата всички записани до момента ще бъдат записани служебно от датите, когато процесът по ваксиниране ще продължи. Паралелно с това продължава ваксинацията по фази с наличните до момента ваксини, пазят се и вторите дози, с които се извършва реваксинация, беше посочено още на брифинга на здравния министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
споко, по добре да умрете от ваксина отколкото от кови
116
1
 
30
 
! Отговори
След 4 април преди 3 години
На тебе ще ти е напрегнато ***, запомни го добре
115
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червените *** си оплюха мониторите от зор!
114
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокойни сме бе гусподине антидепресантите действат много добре
113
21
 
5
 
! Отговори
ГРОБ преди 3 години
Хахаахахахаххахахахахахахах, ПАК НИЕ ЩЕ УПРАВЛЯВАМЕ! МУХАХАХАХАХАХАХ!
112
4
 
20
 
! Отговори
Ангело преди 3 години
Бъдете спокойни бе. На мен косата ми я присадиха а вие от една ваксина се плашите. Нема страшно бе умира.чката не боли.
111
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гробари защо убихте жената от Пловдив
110
3
 
21
 
! Отговори
Един българин.. преди 3 години
Тебе дали някой още изобщо те слуша?! Дори не разбирам,защо изобщо се показваш?
109
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
300 човека умряха след Астра Зенека ...а той спокоен..но след 2-3 месеца ще почнат съдилищата и за билиони $$$ ще бъдат осъдени а такива тиквурчовци у затворо
108
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През управлението на БСП с ДПС ,страната ни беше най-добре,факт,нямаше гонения и цецомобили!
107
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
само бсп!
106
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя как не го е срам вече да си показва физиономията.
105
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
80 процента от медиците -не стават,Възможно е навредят даже..
104
9
 
4
 
! Отговори
шАфьора на Севда преди 3 години
Севда Арнаудова е красива и умна жена.
103
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставям настрана има ли връзка между ваксината и който и да е от смъртните случай. Но наистина ме впечатлява как в България има толко специалисти по имунология, вирусология и ваксини. Всичко знаят - цитокинови бури (неизвестно понятие за 90% от хората преди пандемията), тромбози, анафилаксии.Чудна работа.Забравихте как преди няма и 2 месеца говорехте за файзер ваксината - гадна била, нашите управници чакали "хубавата" Модерна.Сега тази е лоша, онази е хубава. Лесни за манипулиране до безобразие.
102
3
 
32
 
! Отговори
Млад и богат тарикат преди 3 години
"... бъдете спокойни." Няма да се ваксинирам, така че не съм се притеснил ни най -малко
101
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Късно е докторе ...умря коня,по не купувайте повече от тая ваксината,купувайте на модерна и пфайзер ,и като има възможност и руската
100
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ваксинират 200-300 хил балъци и кво... Това ли им е зора?
99
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Возят се Буби, Севда, Нанкова и Коца Жената в жипката... минали през една дупка, пък вожда се опуснал, та пръцнал... чуло се ПРРРРР-РРРРРР, ДРРРРРРРР!, па вожда рекал:- Как е, колеги, добре ли е?Спогледали се пътниците, па рекли в един глас:- Много е добре, Буби! Този път пак мириши много чудесно.- Е па кАжете едно добре е... - Много е добре Буби, да пусна ли един лайв, да им покажем колко е добре на комунистите?- Пусни Севде, пусни..
98
9
 
6
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Селяни прости, ако знаете че вече Китай е лидер във въвеждането и експлоатацията на изкуствения интелект, ще искате да се ваксинирате не с ваксината на Астра-Зенека, а с ваксината на доктор Менгеле , като преди това заразявал с тифус и малария концлагеристите!!!Идва китайският дракон и ще ви папне белите дробове и мозъка с бели мишки!!!Агент Вини Мабулачи!ЦРУ!!!