Ангелов за "АстраЗенека": Разбирам напрежението, но бъдете спокойни

Няма риск за хората, категоричен бе здравният министър
13 мар 2021 14:46,
176
Ангелов за "АстраЗенека": Разбирам напрежението, но бъдете спокойни
Снимка: БГНЕС

Няма никакво притеснение за хората, които са ваксинирани с партидата ваксини на "АстраЗенека", която беше спряна от европейски държави, нито има предложение за спирането й в Европа. Това каза на брифинг в Гоце Делчев здравният министър Костадин Ангелов, който посети местната болница.

"Това, което се случи в България, беше фатален изход при жена на 57 години, която беше ваксинирана предния ден с ваксина на "АстраЗенека" от друга партида и съвсем нормално е това, което направихме - да спрем ваксинацията с всички партиди, докато не се изясни ситуацията", поясни министър Ангелов.

Още по темата

Костадин Ангелов посочи, че се разбира напрежението на хората в страната, но мярката е превантивна. "Този процес ще бъде задържан, колкото и да е трудно, колкото и да няма достатъчно количество ваксини, няма притеснения, по-важна е сигурността на хората и това трябва да го гарантираме", допълни той.

"Нека хората, които са ваксинирани с тази ваксина, да бъдат спокойни, няма риск за тях, аз имам и мои близки, които са ваксинирани с ваксините на "АстраЗенека", каза още министърът на здравеопазването. Той призова хората да бъдат спокойни, тъй като това е ваксина, която е много позната на медицината и посочи, че подобен тип векторна ваксина е ваксината за грип и в света са направени много милиони ваксинации с тази ваксина.

"На пръв поглед няма причинно-следствена връзка между случая с починалата жена и ваксината, но трябва да се изчакат всички проби, които да потвърдят 100 процента това, добави министърът на здравеопазването. Едва тогава партидите с ваксината "АстраЗенека" ще бъдат освободени и ваксинационният процес ще продължи.
Електронният регистър за ваксинация ще заработи отново след излизане на резултатите по случая с починалата жена, на която е поставена ваксина", каза още Костадин Ангелов.

Очаква се пробите да излязат в сряда. След отваряне на системата всички записани до момента ще бъдат записани служебно от датите, когато процесът по ваксиниране ще продължи. Паралелно с това продължава ваксинацията по фази с наличните до момента ваксини, пазят се и вторите дози, с които се извършва реваксинация, беше посочено още на брифинга на здравния министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разрязана е палатката на АБВ
96
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 108 За сега. Защото процентното съотношение на ваксинираните е нищожно спрямо другите. После се почва със зелени паспорти и ограниченията
95
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами след като министъра казва че няма риск значи няма никакъв проблем ако реша да се ваксинирам да ми дадат подписан документ че ваксината няма да ми навреди. Все пак това е официално становище на министъра на здравеопазването така че не би трябвало да има проблем да се издава такъв документ.
94
2
 
25
 
! Отговори
Боби преди 3 години
Малко им остана на несменяемите да се издънят на изборите. Загубиха президентските, сега им предстои да загубят и парламентарните.
93
2
 
13
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Никой не кара никой да се ваксинира насила, така че спокойно може да подминете не само тази ваксина, а и всички останали против корона.
92
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно е, че тези от ГЕРБ винаги лъжат. Та какво лъже този. ...
91
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След час-два мутрите ще говорят нещо съвсем друго.
90
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКогато дойдоха герберите, мой приятел ,дългогодишен митничар го уволниха от работа, убиха жена му,съсипаха семейството му,друг полицай беше убит с лъчение,на трети свързан с АБВ му съсипаха здравето,не знам дали е още жив,от БСП също бяха избити доста хора,виж и арестуваните,много от тях умряха или ги разболяха с лъчение, гробищата се разшириха скоростно с идването на власт на ББ и ЦЦ!Спрете терора,спрете насилието!
89
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се пазят рептилите.
88
1
 
16
 
! Отговори
Иван преди 3 години
костадинко ангелооф заври ваксините в мястото на което сядаш
87
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Няма риск за хората, категоричен бе здравният министър"Така е, редица държави спряха да я използват защото няма риск за хората.
86
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете ЦЦ, ако го оставите във властта,няма да остане живо население,спрете терора!
85
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ангелов за "АстраЗенека": Разбирам напрежението, но бъдете спокойни"Няма да се ваксинирам, така че съм напълно спокоен.
84
1
 
18
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Бонджорно доктор мафиозо- ваксина нещо не е в ред,съсирек прави и тровбоза.На кой да вярвам занапред ?!
83
3
 
33
 
! Отговори
,|, преди 3 години
Мepзaвщинaтa нa Кocтaдин Aнгeлoв вчepa cyтpинтa дa oбяcнявa кaк вaкcинaтa AcтpaЗeнeкa e бeзoпacнa, a caмo чac пo-къcнo Бoйкo Бopиcoв дa зaбpaни пocтaвянeтo нa cъщaтa тaзи вaкcинa, зaщoтo e oпacнa, пoкaзвa низocттa нa Кocтaдин Aнгeлoв и тoвa, чe нe тpябвa дa ce пoкaзвa никъдe, a дa ce зaвpe в нищeтaтa нa кaбинeтa cи. КOCТAДИН AНГEЛOВ e ПOЗOP Зa ЗДPAВНOТO CЪCЛOВИE!
82
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи нещата са много сериозни и трябва да се намеси прокурор.Къде е господин "каскет", защото здравеопазването на Българина е първостепенна задача на националната сигурност.Къде са службите- ДАНС и т.н..Умират Българи защото се нехае по проблемите за националната сигурност.Президента също "спи" и само чака заплата и пенсия от 20 хиляди лева месечно.Но ние Българите сме си виновни за това състояние!
81
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Др Менегеле
80
1
 
8
 
! Отговори
pPetrov преди 3 години
Заблуждават всички!Просто американците прибират всички ваксини, а на нас ни пробутват версията с безопасността! Истината е, че ваксини НЯМА!Позор за САЩ! Вашингтон заяви на Европейския съюз, че не трябва да очаква скоро даполучи ваксини на AstraZeneca, произведени в САЩ, съобщиха двамаизточници на "Ройтерс" от ЕС в четвъртък в нов удар върху доставките за27-те страни членки. Сред тях е и България и според източник наагенцията властите в София са знаели за новата ситуаиция още в сряда
79
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксините са за хора 60+
78
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелов е спокоех, на него му биха от скъпата "безплатна" ваксина на Пфайзер, а тези ваксинирани с бракуваната серия на Астразенека да му мислят