Спешни проверки след смъртния случай в Пловдив: Жената е починала от сърце

Няма данни за тромбози, но се очаква окончателният протокол
Обновена: 13 мар 2021 09:10 | 13 мар 2021 09:08,
140
Спешни проверки след смъртния случай в Пловдив: Жената е починала от сърце
Снимка: БГНЕС

Вчера започна спешна проверка в Пловдив заради смъртта на 57-годишната жена, която е била имунизирана с препарата на AstraZeneca.

"Събираме факти, нашата проверка започна преди 24 часа, когато разбрахме за този инцидент. Свързахме се с общопрактикуващия лекар на починалата жена, иззехме цялата медицинска документацията и се свързахме с лечебното заведение, където е направена имунизацията", обясни пред Нова тв секретарят на РЗИ - Пловдив д-р Сийка Димчева.

Още по темата

Тя обясни, че по данни от съдебно-медицинската експертиза жената е починала от остра сърдечна недостатъчност с наличие на белодробен оток, без данни за тромбози.

"Окончателният протокол от експертизата ще бъде готов във вторник или сряда следващата седмица. Тогава ще могат да се правят окончателни изводи", коментира Димчева.

Секретарят на РЗИ - Пловдив съобщи, че на територията на Пловдивска област са приложени малко над 14 000 дози от ваксината на Оксфорд.

"Обичайните реакции, които чуваме, са тези, които и очакваме. Става въпрос за болезненост на мястото на убождане, леко разтрисане, температура, главоболие. Това са очаквани реакции", категорична е Димчева.

От обяснението на секретаря стана ясно, че жената е отишла на рутинен преглед с направление при кардиолог.

"В хода на прегледа е имало коментар по отношение дали тя е необходимо да бъде имунизирана. Лекарят оценява състоянието и към момента като стабилно и може да бъде извършена имунизация", уточни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
1
 
4
 
! Отговори
Безумия преди 3 години
Ако случаят не беше получил гласност, жената щеше да е починала от ковид.
117
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Трагично е,не смешноЕдва ли - по това врене инокулацията е била вече позната. Приносът на Дженър е, че показва, че чрез инокулация към една (близка) болест, се получава предпазване от друга, по-тежка. Не вярвайте на ненаучни г.лупости! Ваксините са голямо постижение. Сами мислете! Човечеството се е увеличило двойно за последните 50 г - ако ваксините бяха толкова страшни и вредни, то щеше да намалява, а не обратно
116
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Д-р ИсняСърдечна недостатъчност не се развива за един ден и ваксина не може да я причини
115
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милиони хора вече са ваксинирани с тази ваксина. Ако имаше проблем, щеше отдавна да се разбере. Не вярвайте на невежи слухове и ненаучни писания. Ваксинирайте се. Вирусът е опасен, а българите и без това сме малко
114
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 107..Пие се след това препарат за разреждане на кръвта..Това се нарича аспирин!Българите още не знаят как функционира света, все чакат някой да дойде и да ги оправи! Та и тук препарат за разреждане.....!
113
6
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Лъжа! В Германия има 3000 починали от ваксината на АЗ. В БГ от тази ваксина друга жена на 36 4 дни след поставянето и почина - миналата седмица. Нейният приятел тръгнал на път и го върнали от чужбина в тежко състояние. Явно ваксината не става
112
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ми се вярва че ако искаш да се ваксинираш ,ще ти правят изследвания ,нещо полъгват
111
0
 
12
 
! Отговори
Журналейшън преди 3 години
Абре, автори на статии от днес.бг, не се ли усещатае колко *** звучи това което сте написали, а?!"Жената е починала от сърце" - един вид заминала си е доволна и щастлива от този свят, а?!Ваксинирана и спокойна, че няма да умре от коронавирус!Нито Бойко ни трябва, нито коронавирус - с това поколение което расте, сами ще се затриеме, без чужда помощ! Толкова да ви мързи да напишете две думички в повече да е по-ясно заглавието!
110
0
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Програмата на ес за ваксинация трябва да върви. План трябва да се изпълнява!
109
0
 
11
 
! Отговори
факт преди 3 години
кога как ви изнася, ковид, сърце!?
108
0
 
6
 
! Отговори
за калинки ни взеха преди 3 години
Как пък същата тази жена е пратена от кардиолога си в същия ден на ваксинация и е имала остра сърдечна недостатъчност? Не й е правил кардиограма, не я е преглеждал изобщо? Това е състояние, което е лесно видимо, винаги е придружено от оплаквания и в същото време се развива за дълго време.
107
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ми проверяват, дъртия.....Всеки балък, сложил си ваксина е подписал декларация, че го прави на своя отговорност.
106
1
 
26
 
! Отговори
ТЪЖНО! преди 3 години
Ако почине от сърце като усложнение от Ковид е страшно, но ако почине от сърце като усложнение от ваксина е нищо.Тези хора трябва да свършат в съда.
105
0
 
8
 
! Отговори
До Анонимен преди 3 години
Значи, че щом ваксината не е проблем и Ковида не е - нали така.
104
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Д-р Исня"Не е умряла жената от ваксината, а от нещо, което ваксината е причинила."Искаш да кажеш, не не е умряла ОТ, а СЪС. Значи ваксината не е проблем, щом и с ковид е така.
103
1
 
19
 
! Отговори
Д-р Исня преди 3 години
Никой не е умрял от СПИН, всички или от пневмония или някаква настинка. Но от СПИН не се умира. Не е умряла жената от ваксината, а от нещо, което ваксината е причинила. В случая сърдечна недостатъчност.
102
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Общото между всички починали по света е, че сърцето им е спряло да бие. Гениална мисъл.
101
2
 
18
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
От сърце значи-какво съвпадение,да няма нищо общо с ваксината? Повярвах:)
100
1
 
12
 
! Отговори
65 преди 3 години
Вируса и ваксините предизвикват сърцебиене с пулс над 100-120 удара в минута.Товя може да доведе до аритмия,която сама по себе си прави тромби. Пие се след това препарат за разреждане на кръвта.Така ,че предизвикателството към сърцето е голямо.Да не говорим за автоимунните заболявания.
99
1
 
18
 
! Отговори
Трагично е,не смешно преди 3 години
То и това оставаше! Да кажат, че жената е починала в цветущо здраве... Въпросът е дали смъртта на жената щеше да настъпи по същото време или по-рано, ако тя не бе ваксинирана? Какво остана с правилото на Хипократ, според което, лекарят трябва така да лекува пациента, че да не му навреди? Всъщност, правилото на Хипократ важи за лекари, а не за дилъри на ваксини. Неслучайно създателят на ваксината срещу едрата шарка д-р Едуард Дженър е правил наблюдения цели 25 години преди да я приложи на хора...