Борисов за ваксините: Предлагат ви кафе на 4 лв. и за 15 лв., кое избирате?

"Поръчахме от "АстраЗенека", защото първи започнаха изпитанията"
13 мар 2021 10:20,
763
Борисов за ваксините: Предлагат ви кафе на 4 лв. и за 15 лв., кое избирате?
Снимка: БГНЕС

Поръчахме от "АстраЗенека", защото първи започнаха изпитанията. Това заяви от Кюстендил премиерът Бойко Борисов.

Той бе там заедно със зам.-министъра на благоустройството и регионалната политика Николай Нанков, шефа на Българската агенция на заведенията Ричард Алибегов и здравния министър проф. Костадин Ангелов, съобщава "24 часа".

"Имаме уверения, че до сряда ще минат всички тестове. До тогава не плащаме", каза той.

Още по темата

"Разликата в цените не е малка. Ако едната е няколко единици долара, другата е 10-15 отгоре. Търговската война между фирмите е като в заведенията. Ако едното работи за 4 лева, а другото за 15 при същите условия, къде ще си изпиеш кафето", запита Борисов.

"Не че ние не сме достатъчно близки и с Китай, и с Русия, но в ЕС могат да се поставят само ваксини, одобрени от Европейската агенция по лекарствата", каза още той.

"България винаги е водила много мирна политика, но на територията на ЕС могат да се поставят ваксини, одобрени само от ЕАЛ. Затова в Чехия парламентът на разреши, в Словакия министърът на здравеопазването си подаде оставката заради руската и китайската ваксина. Ние винаги сме били дисциплинирани членове на ЕС и спазваме правилата", допълни той.

Министър-председателят обеща веднага когато руската ваксина бъде одобрена за ползване в ЕС, България да поръча и от нея.

"Ако руската ваксина, която си е дала документите в ЕАЛ, бъде одобрена, след това Комисията отиде и провери как се произвежда и ни разрешат и нея, ще вземем и от нея и ще предоставим, на който желае, да си я направи. Китайската все още не е подала документи в ЕАЛ. Това е много регулиран пазар на лекарствата. Смея да кажа, че компромиси в Европа с това не се допускат", допълни премиерът.

"Така че тези апели защо Борисов не се обади на Си Дзинпин, на Ли Къцян или на Путин? Мога да се обадя, но това няма да може да влезе в нашата мрежа, защото не е разрешено от ЕАЛ и съответно от българската. Стане ли разрешено, веднага ще предоставим на българите да избират", посочи Бойко Борисов.

Той призова да се спазват противоепидемичните мерки и подчерта, че правителството никога не е имало за цел са ощетява бизнеса и да го противопоставя на други сектори.

"Чисто психологически да дойдеш да пиеш едно кафе и да си отидеш е добре за народа", отбеляза премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


763
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
594
1
 
10
 
! Отговори
хахахааа... преди 3 години
"Ние винаги сме били дисциплинирани членове на ЕС и спазваме правилата",ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАААААААААААААААА...........................
593
2
 
14
 
! Отговори
Боце младши преди 3 години
Тате, защо вируса ако както твърдите го има и наистина е толкова опасен , би се интересувал от етикета на ваксината? Китайска или шведска не е ли важно да се противопоставим ? Не е ли важно да се спасяват живота независимо от мястото и направата или пред смъртта избираме ЕС или изтока?
592
5
 
19
 
! Отговори
Боб преди 3 години
Срам и позор е че здравето и ваксини се политизира от ЕС. Не можело руска ваксина защото дрън дрън от ЕС, а хората умират.
591
3
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Браво пич !
590
4
 
26
 
! Отговори
РВ преди 3 години
Да сравняваш ваксина с кафе е признак на тежка мозъчна недостатъчност. 11 години...80%. Остават си 80-те процента да се молят пред царя слънце, останалите 20 си бият камшика и всичко е точно.
589
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този Нанков да не е станал оператор на постановките ,умириса джипа ,вече спи там.Обичам да гледам театралната постановка "Успехите на България" с участие на Бай Киро който дреме 400км. до Варна вади смачканото листе и заедно с Нанов слушат монолога на Борисов , после джипката обръща и пак дремене до София
588
4
 
12
 
! Отговори
Иван и Андрей преди 3 години
Каква е връзката между цената на кафето и тази на ваксините . Нима ваксината е като кафе . Взимаш държи те буден до края на деня а после и вечен сън може да стане . Мен не ми е смешно . Играта със здравето на хората не е кафеджийница и Бай *** в него . Поне така мисля аз .
587
4
 
14
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
Пак долни и гнусни лъжи от Тиквата.Никой не ви вярва,не го ли разбрахте? Увехнали политическа шайка!
586
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пия само японски зелен чай, а сравнението между цените на кафетата показва остър умствен дефицит на изказващия се!
585
2
 
11
 
! Отговори
Великият ваксинатор преди 3 години
Безплатното в капана за мишките е само сиренцето.
584
1
 
5
 
! Отговори
Кафето преди 3 години
Всъщност това не е ли обща ЕС софра. Един пие уиски, друг шльокавица(БГ) и накрая (но в случая с ваксините предварително, си делят сметката поравно.
583
2
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Болшинството българи свикнаха на 0,30 ст,о автомат,и не мечтаят за друго,само да не им вземеш и това.
582
11
 
3
 
! Отговори
Чочо преди 3 години
Не безплатни,пари да ми дават,не слагам руска и китайска ваксина
581
5
 
7
 
! Отговори
разсмя ме преди 3 години
До НякойВсички трябва да пият кафе от 4 лв защото има 2 лв cash back в чекмеджето.
580
3
 
13
 
! Отговори
gg преди 3 години
Кафето без цианид избираме!!! Тоя си въобразява вече и че с животите ни може да си играе...
579
3
 
9
 
! Отговори
Перничанин преди 3 години
Другаре надежда тука всяка оставете ! Джипката пак ще ни прегази ! Нинова докога бе
578
3
 
9
 
! Отговори
Някой преди 3 години
По тази "логика" явно задължително трябва да пием кафето. Аз лично за такива пари (4 или 15лв.) бих си поръчал една студена биричка с двойка кебапчета. Но явно няма да имаме възможност да се откажем от това кафе. А който е с високо кръвно и небива изобщо да пие кафе???
577
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв Плевнелев..бодобна мижитурка не не бива на го бива..
576
8
 
8
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
Ваксините,- ако вършат работа и са безврдни, - са необходини само за хора над 65 г и такива със серизни здравословни проблеми.За всички останали е ненужно и лишено от всякаква логика или научни доказателства. Нищо страшно няма в това млади и здарви хора да го изкарат безсимптомно или с леки симптоми, защото нищо по-добро няма от имунитет с антитела създадени по този начин. Или стаден имунитетА ограничения, локдауни и дистанции само удължават вирусите до безкрайност. А може би това е целта?
575
5
 
7
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
Aма верно ли всички тук се избивате за ваксини и нямате търпение да ви ги забият?Та и спорове гледам има тук, кой елексир е по-вълшебен? Като че ли някой може да знае!Или сте хитреци които се правят на нетърпеливи, с намерението така да заблудите другите да си ги забият първо, та да се създаде стадния имунитет без вас?