Жена от Рила се ваксинирала с АстраЗенека, имала COVID-19 и почина

54-годишната е приета в болница в много тежко състояние
Обновена: 16 мар 2021 17:55 | 16 мар 2021 15:45, Камелия Цветанова
270

Снимка: БГНЕС

54-годишна учителка от град Рила е починала в благоевградската МБАЛ от коронавирус, съобщи управителят на благоевградската болница д-р Огнян Митев пред „Монитор“.

На 26 февруари тя е била ваксинирана с Астра Зенека, а нейната сестра Здравка сочи като причина за смъртта й заразяването от ваксинацията.

Още по темата

"Сестра ми Тинка беше ваксинирана на 26 февруари с АстраЗенека в Рила. След няколко дни почина. Според смъртния акт причина е остра сърдечна недостатъчност, оток на белия дроб и тромбоза на кръвоносните съдове", казва сестрата на починалата Здравка.

Според нея жената е нямала коронавирус, била здрава, само с високо кръвно, заради което приемала лекарства. Ваксинирала се е за да се предпази, защото преподава на деца.

"Познавам се добре с учителката Тинка, израснали сме заедно, но за съжаление почина, не знам какво се случи“, каза кметът на с. Стоб Георги Ставрев.  Учителката в Основно училище „Аверкий Попстоянов“ в град Рила е починала в МБАЛ Благоевград на 10 март, часове след като е била приета в много тежко състояние.

"Когато е била ваксинирана на 26 миналия месец, тя вече е била заразена. Приемайки я при нас в много тежко състояние, установихме с изследванията, че единия й бял дроб беше така поразен, че почти го нямаше. Невъзможно е ковид заразата да нанесе такива поражения за две седмици", допълни д-р Митев.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Dali nqkoi e izchislil kakyv e scnansa da ojiveesch vaksiniran ili ne ?Ta da si precenim no realno ne ot falschivi statistiki
157
4
 
20
 
! Отговори
123 преди 3 години
До АнонименАко това беше твой роднина - майка, сестра, жена - пак ли числото щеше да е безсмислено? Явно ваксините, както и самия вирус, водят до тромбози. Вместо да си зариваме главите в пясъка като щрауси, да се търсят по-добри варианти за реакция. Защо не се работи в посока намиране на лекарства например? Явно ваксините ще трябва да се променят.
156
10
 
14
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 3 години
До КокоВаксината на АЗ всъщност представлява генно модифициран майнунски аденовирус, с който те заразяват чрез инжекция. Така става.
155
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Невъзможно е ковид заразата да нанесе такива поражения за две седмици".Kak да не може бе?Баща ми се разболя...на 10-тия ден го вкарахме в болница...на 14-ти го изписаха...в ковчег!УБИЙЦИ
154
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При такава новина е редно да се даде и другата бройка : А колко човека са починали в този период БЕЗ поставена ваксина ? Схващате ли сега колко е безмислено и първото число?
153
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксината не прави хората безсмъртни. Колкото повече ваксинирани хора има, НОРМАЛНО е и толкова повече починали да има СЛЕД като са ваксинирани. Защо се пишат такива статии и кой иска да насажда тия антиваксърски теории ? Хората НЯМА да спрат да умират !!! - независимо С или БЕЗ ваксина !
152
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наистина ли жената е починала преди седмица? Защо се крие случая? Излиза, че са искали да скрият истината, но близките, окуражени от информацията за другата починала жена от Пловдив, дават гласност.
151
11
 
15
 
! Отговори
Коко преди 3 години
Ако тази женица Здравка, да е жива и здрава, обясни как става заразяване с рекомбинирана ваксина ще и дадат две Нобелови награди наведнъж: за химия и за медицина.
150
2
 
5
 
! Отговори
Доц Александров преди 3 години
До тъпата корова от ЗеНекаИталианските доктори са на зимна ваканция на сицилианските плажове, на миниостровчето където Баце разправя, че е голямо колкото Американския континент почти?
149
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-сигурно е да се изпuкaя на син камък, отколкото да се бодна с ваксина. Хем превантивно, хем без странични ефекти.
148
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От вируса ли да те е страх или от ваксината!? Ей това днеска е върпросът!
147
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тия ваксини бе, тези които се страхуват от вируса отиват и се ваксинират на собствен риск. Тези които не се страхуват не се ваксинират, толкова е просто. Вечно живи няма.
146
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
20 ти март- ден на световен протест срещу медицинският фашизъм.Организирайте се и участвайте, във всеки град и всяко село!Съдбата ни е в нашите собствени ръце. Ако бездействаме, децата ни ще ни проклинат.
145
11
 
14
 
! Отговори
Хм! преди 3 години
Аз изкарах ковида като лека хрема, а тази жена е починала от ваксината. А де?!
144
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"а нейната сестра Здравка сочи като причина за смъртта й заразяването от ваксинацията"И всички *** повярваха и развяа тази глупост като знаме.Боже колко мъка има по този свят боже.
143
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 140Ами избирате си или се ваксинирате или не се ваксинирате. Това правите. На кой му пука...
142
2
 
22
 
! Отговори
Дядо от село преди 3 години
Уж казаха, че се развива болеста за броени дни , а сега се твърди че за две седмици , не може да нанесе такива повреди на дроба ! Не разбирам кое е вярно !
141
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Братовчед ми трябваше да си сложи ваксина , но ги спряха в същия ден.Не беше религиозен, но оттогава ходи в църква всеки ден.
140
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВАЖНО Е ХОРАТА ПО СВЕТА ДА СЕ ДЪРЖАТ ВЪВ СТРАХ
139
7
 
12
 
! Отговори
Живко преди 3 години
От кога пиша тук че искам информация колко от новозаразените за денонощие са били преди това ваксинирани. Ако е човека е получил симптоми до седмица след ваксинация, значи може да е бил заразен преди това, но ако се е ваксинирал в началото на февруари, а е позитивен от днес, тогава за какво говорим! Да не се окаже само че статистиката на загиналите от Ковид се пълни от ваксинирани!?