Проф. Гигов: Няма хаос в организацията за ваксиниране

Очаква се и становището за "АстраЗенека"
16 мар 2021 13:28, Ния Христова
48
Проф. Гигов: Няма хаос в организацията за ваксиниране
Снимка: БГНЕС
Няма хаос в организацията за ваксиниране в страната. Очаква се и становището относно безопасността на ваксината на "АстраЗенека", но в момента продължават да се извършват ваксинации с "Пфайзер" и "Модерна". Това заяви във Варна проф. Красимир Гигов, председател на Националния ваксинационен щаб, предаде БНР.
 
"Нямах хаос и няма спиране, има временно отлагане на процеса и това е поради независещи от нас причини. Т.е. поради факта, че при „АстраЗенека“ се появи една кампания по отношение на нея, свързана с няколко случая, които реално и според мен не са реално свързани с ваксинационния процес…Тази политика ще продължава в някои страни. 
Още по темата
 
Надяваме се, че след като излезе Европейската комисия с едно официално становище, чакаме го утре, имаше едно предварително становище…Чакаме нашите български специалисти четвъртък-петък да дадат своите заключения. Според мен, пак ще кажа, никого не ангажирам, едно случайно съвпадение между смъртта на тази пациентка за съжаление, съболезнования към нейните близки, и ваксинационния процес".
 
Той каза още, че през летните месеци се очаква ваксинираните у нас да са 30-40 процента, което ще доведе до спад в темповете на заразяване и овладяване на ситуацията до контролирани нива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
14
 
! Отговори
АБЕ преди 3 години
НЕ ВИ ЛИ СЕ СТРУВА ,ЧЕ НАПОСЛЕДЪК МНОГО ПРОФЕСОРИ СТАНАХА, А НИЕ ПРОСТИТЕ БЪЛГАРИ ПРОСТО НИ НЯМА. ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ГЕНЕРАЛИТЕ. ТЕ СТАНАХА ПОВЕЧЕ ОТ РЕДНИЦИТЕ1 А ЗАЩО МИНИСТЪРА НА ВОЙНАТА Е ОЩЕ РЕДНИК О. З.
27
11
 
5
 
! Отговори
до 13 преди 3 години
До Възрастен 67Абе злобно старче, разбира се, че личните лекари нямат хладилници за РНК ваксините, които се съхраняват на -70 градуса!!! Имат си нормални хладилници за обикновените ваксини, които се държат на плюсови температури /4-6гр/. А ти, с твойто кирливо левче, колко и какви хладилници очакваш да си купи лекарят ти?
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как да има хаос, като няма ваксини?
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
19-ти, такова кълнене е присъщо само на червени мекерета ! Ти си несполучлив явно опит на простотията да създаде хомосапиенс след като ми прилича , че ме определяш на ко-муне, това е типично за комунисти, те винаги в днешно време казват "аз не съм комунист" и комунистите жалки им вярват, защото те изричат същото ! Това е истината за българското овче стадо !
24
1
 
7
 
! Отговори
Аве, преди 3 години
Буци от Банкя е един устат клоун, аз го гледам за развлеение отдавна, още от Локум бг, на шута е позволено да плямпа каквото му дойде, бля.Така :) е на шута му е позволено да плямпа и да обира останалото от царската трапеза.Забавен шут тоя :)
23
1
 
11
 
! Отговори
Бай Миле преди 3 години
Да не стане така, че ваксаната да е заразата
22
1
 
14
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
До Мария ИгнатоваМного добре казано - наистина и те не си вярват вече на приказките! В такъв случай човек трябва да има малко достойнство и съвест, като види че не става. Човешки съдби зависят от тези хора!
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не вярвам на професорчета излизащи из медии и в ефир които явно и откровено лъжат и мажат в полза на колегите си от този антибългарски и антиздравен ЩАБ на Тиквата ! Хаосът съществува и всеки го вижда, на за мазните и нищоструващи български професори, доктори и незнам си какви още "ОРИ" които търсят известност на гърбът на измамата и лъжата е грозна картинка от действителноста ни !
20
1
 
11
 
! Отговори
хранилка преди 3 години
И тоя е на хранилката....
19
5
 
2
 
! Отговори
д-р ХАУС преди 3 години
до 17, внимавай ТЕБ СПЕЦИАЛНО ЧЕРВЕН ВЯТЪР те повдигнал и може да не те спусне на земята, а направо горе на Спутника
18
1
 
9
 
! Отговори
67 преди 3 години
Руска рулетка е ваксинирането на хора от 4група!50 те лв. на Бочко не стигат и за гробището!!!Защо се покриват доставените РНК ваксини?Не свършиха ли вече привилегированите ?
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Aз като прочетох 9 коментар са зачудих тази деветка колко е полегнала и дали си е оставила още мъничко место за цялостно лягане пред пр'остотията?Те много можещи биле според него професорите,той и Стоичков е с титла"доктор"но дали в главата му има мозък и Тиквата го произведоха в някакъв"чин"черковен,но дали изобщо вярва в черквите,като зная,че по Тошково време заобикаляше черквите на Велик ден докато ние тайно ги посещавахме и в нарушение с комунистическите забрани?9-ти,лежи си там в краката
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понеже "масовата" ваксинация никак не върви, решиха да ни уплашат на макс, та барем се затичаме по зелените коридори. Отгоре на всичко Баце съвсем оплете конците като спря ваксините на астра-занека и сега наблюдаваме пълен локдаун на политическите мозъци. Взеха парите, а резултат нЕма.
15
2
 
18
 
! Отговори
Мария Игнатова преди 3 години
Ваксиниране, когато имам избор на ваксина. Да се сключи договор само с една фирма производител е несериозно. Предпочитам кафето от 15 лв. Само обикаляте по медиите и вие вече не си вярвате, че няма хаос!!!
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Па то няма и ваксиниране за какъв хаос иде реч.
13
3
 
13
 
! Отговори
Възрастен 67 преди 3 години
Какво лицемерие!!!!!!!!!Хаос има!Къде ви е ваксинационния план - 4група, записани в списък при личен лекар, нежелаещ да ваксинира с РНК, защото нямал хладилник......А къде съхранява ваксините поставяни на деца според ваксинационния календар? Ако можеше да си сменя личния лекар сега, то веднага бих го направил.Трябва личните лекари да прочетат какви са условията за съхранение на ваксината на Модерни!!! Трудно се гради доверие и лесно се губи неуважаеми ДжиПи !
12
6
 
3
 
! Отговори
до 11 Анонимен преди 3 години
даааа, само вие от проДай България сте честни и неподкупни
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредния продажен "професор" излязал да агитира в полза на гербаджиите.
10
2
 
13
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
Само за сравнение - данни от днес от Австрия с население 8 млн чиито премиер недоволства от непропорционалното разпределение на всксини в ЕС. 1,1 млн ваксинирани (800хил с първа доза, 300 хил. и втора). Доставени - 880 хил пфайзер, 120 хил. модерна 380 хил. АЗ. Бай Толуп - "пример сме за Европа" С кое бе, с ваксинираните 400 хил. 3/4 от които с АЗ! Някой е спал много при договарянето на бройките, на вид ваксина, при организацията и всичко останало.
9
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като чета, троловете повече разбират от професорите, странна работа.