Проф. Балтов: На предела сме, трябват по-сериозни мерки

В „Пирогов“ има настанени 11 деца с коронавирусна инфекция
16 мар 2021 09:18, Елка Василева
229
Проф. Балтов: На предела сме, трябват по-сериозни мерки
Снимка: архив, БГНЕС

„Почти сме на предела на възможностите и трябва да се мисли за по-сериозни мерки. Може би трябва да се вземе вече отношение и за по-малките деца. За съжаление може би ще трябва и те временно да спрат обучението и детските градини. Продължава да се увеличава броят на новозаразените малки пациенти.“ Това каза директорът на УМБАЛСМ „Пирогов“ проф. Асен Балтов пред БНР.

Капацитетът на болницата е почти запълнен, допълни той.

Още по темата

В „Пирогов“ има настанени 11 деца с коронавирусна инфекция, съобщи Балтов. Децата са в добро състояние, лекуват се с венозно поставяни антибиотици. Днес на среща при здравния министър директорът на „Пирогов“ ще предложи да се разкрият още 20 легла за малки пациенти, т.нар. спешни педиатрични случаи, както и допълнителни 10 реанимационни легла заради недостига на този тип легла в цяла София.

Около 10% от общия брой на хоспитализираните се предвижда да бъдат запазени като реанимационни легла, поясни Балтов.  

В момента в „Пирогов“ са отделени 400 легла за тежки и средно тежки случаи на пациенти с COVID-19 и 48 за реанимационни дейности.

Проф. Балтов смята, че поне за две седмици заведенията трябва да спрат да работят, защото „колкото и да казват, че няма никакво значение това, всичко има значение“.

„Запазването на плановия прием точно в следващите две седмици едва ли е най-важното. По-скоро важното е да премине пикът, за да може след това да бъдем по-спокойни“, коментира Асен Балтов по повод възраженията и критиките на Българската болнична асоциация срещу спирането на плановите дейности в лечебните заведения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
0
 
2
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Е, няма друг начин с тази ***, която иска и тя да забогатява, като ежедневно появяващите се милионери по друг начин, освен вече награбили се с милиарди евро да фалират останалите.. Животът е борба
184
1
 
2
 
! Отговори
чичо Пешо преди 3 години
Чета коментарите и се плаша колко хора нямат нито критично мислене , нито логика само повтарят опорките на медиите ! Мина една година и в края на миналата началото на тая започнаха масовите инжекции ... кога започнаха многото болни мммм !? Повече инжектирани = Повече болни + увредени . Само *** би казал ,че с затваряния ще се оправим . Искат да ви фалират ,че да приемете на Клаус Швааб и Сорос и компания "ГОЛЕМИЯТ РЕСТАРТ" , първо ви фалират и смачкват , после ви изкупуват и управляват ала
183
0
 
3
 
! Отговори
къде беше преди 3 години
Балтов, мало-умен ли си.Ти къде беше когато решихте да отворите ресторантите???Къде.Скрийси противната му=тра.Само плям-паш а нищо не става от тебЗнаеш ли колко хора загинаха за такива като теб безотговориници???
182
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Балтов,ти оня ден какво рапортува на Бидона?Че всичко е цветя и рози и да отваря-нали?Ха,сега бъди добър да си подадеш оставката.
181
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълни глупости
180
7
 
8
 
! Отговори
анкета преди 3 години
1.Тоя е много добър човек и експерт по вирусите(+)2.Не е добър човек,а кукла на конци(-)
179
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избoритe нaближaвaт и ГEРБ зaтвaрят вcичкo,зa дa уплaшaт хoрaтa и дa нe oтидaт дa глacувaт.Ниcкaтa избирaтeлнa aктивнocт e oт пoлзa зa ГEРБ.Нe ce плaшeтe oт СОVID-19.Нoceтe cи мacкaтa, мийтe cи ръцeтeи нямa дa имaтe прoблeми.Aкo нe oтидeтe дa глacувaтe, Виe пoмaгaтe нa ББдa прoдължaвa дa пълни чeкмeджeтo...
178
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Успешният български модел" за борба с COVID 19 се сгромолясва за сметка на човешки съдби и здравето на хората.
177
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скъпи гербаджии, вече не участвате само в корупция, а и в геноцид
176
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този от ден на ден ми се види все-угоен
175
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като сме на предела излизаме в пенсия и оставяме младите и способните да работя а не да бягат в чужбина. Но за съжаление никой не се изморява да граби и да върши глупости.
174
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е отврат
173
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 182Антибиотици се дават за страничните инфекции.Ае кокошките да не учите орлите как да летят, а?
172
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами така ще е, като лекувате корона вирус с Антибиотици, и по-зле ще става. Некадъррници. Мен ме е страх да отида на доктор вече.
171
5
 
18
 
! Отговори
Аман преди 3 години
ДОВИЖДАНЕ ГЕРБ.Д О В И Ж Д А Н Е
170
2
 
28
 
! Отговори
Ха преди 3 години
Сериозни мерки трябват, като го сапунисат тоя шаран !!! Лъжлив ром !!!
169
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е що го казваш на нас, кажи го на башбаканина, той еднолично, коли и беси
168
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Българските историциСкоро писах нещо подобно тук:Народите-победители имат славна и велика история. Великата им и изпълнена със славни победи в защита на Отечеството история е чест и гордост за бъдните поколения. Ние българите с право се гордеем с великото си Първо българско царство и великото начало на Второто българско царство. Общо взето до 1242 година - до нашествието на Бату. Третото българско царство е фарс, колониален режим, "държава" конструктор Лего с външно управление.
167
0
 
0
 
! Отговори
При добро желание: преди 3 години
Може да има и четвърта част: "Свещенникът и линкълна" - за ролята на светите отци в света. Или свещенникът и кадилакът? Кое по-добре линкълн или кадилак?
166
0
 
1
 
! Отговори
Смейте се ... преди 3 години
Смейте се вие за моята ненаписана (все още) трилогия посветена на негово нищожество:"Третото българско царство - фарс, пародия и колониален режим""Вицекралят - завръщането""Целувката на Анна или как пренаписаха историята"Пулицър ще ми дадат само за заглавието.... мисля да са малки книжки - а5 ... Карабашлиев мое ли и аз да ти тегля тръста и на тебе и на Сиромахов и на Любен Дилов Син и на За него беше чест!