Проф. Гигов: Няма хаос в организацията за ваксиниране

Очаква се и становището за "АстраЗенека"
16 мар 2021 13:28, Ния Христова
48
Проф. Гигов: Няма хаос в организацията за ваксиниране
Снимка: БГНЕС
Няма хаос в организацията за ваксиниране в страната. Очаква се и становището относно безопасността на ваксината на "АстраЗенека", но в момента продължават да се извършват ваксинации с "Пфайзер" и "Модерна". Това заяви във Варна проф. Красимир Гигов, председател на Националния ваксинационен щаб, предаде БНР.
 
"Нямах хаос и няма спиране, има временно отлагане на процеса и това е поради независещи от нас причини. Т.е. поради факта, че при „АстраЗенека“ се появи една кампания по отношение на нея, свързана с няколко случая, които реално и според мен не са реално свързани с ваксинационния процес…Тази политика ще продължава в някои страни. 
Още по темата
 
Надяваме се, че след като излезе Европейската комисия с едно официално становище, чакаме го утре, имаше едно предварително становище…Чакаме нашите български специалисти четвъртък-петък да дадат своите заключения. Според мен, пак ще кажа, никого не ангажирам, едно случайно съвпадение между смъртта на тази пациентка за съжаление, съболезнования към нейните близки, и ваксинационния процес".
 
Той каза още, че през летните месеци се очаква ваксинираните у нас да са 30-40 процента, което ще доведе до спад в темповете на заразяване и овладяване на ситуацията до контролирани нива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
19
 
! Отговори
Klinghoffer преди 3 години
Разбира се, че няма. То и ваксини няма.
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В знак на съпричастност от появилите се случаи на ръжда, автомобилният производител "Опел" временно преустанови производството на своя топ модел Астра.
6
2
 
18
 
! Отговори
аа1830 преди 3 години
До 3: или иначе казано - не може да има хаос в нещо, което не съществува!
5
3
 
26
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
Този човек не е в час. С цялото ми уважение към възраст и години просто не става. Как ще ги достигнем тея 40 процента ваксинирани лятото, като до момента са под 5% за три месеца и половина. Второ да попитам тоя чичо къде мога да си сложа ваксинс Пфайзер, понеже в няколко дофийски болници ми казаха, че такива не са виждали досега. И някой лъже супер нагло или не е в час изобщо!
4
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отказвам се от ваксинация, докато наистина не предоставят на всеки един българин правото на избор на ваксина.Не ви щем Астрата. Искаме да имаме избор от ваксини!
3
2
 
29
 
! Отговори
1-н преди 3 години
Прав е човекаКак да има хаос в организация, която никога не е създавана, моля само сериозни мнения...
2
2
 
19
 
! Отговори
2луп преди 3 години
Щото няма ваксини
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв хаос? Те просто толкова си могат.