Над 80% от тестовете за COVID-19 в Пазарджишко - положителни

120 са заразените за последното денонощие
17 мар 2021 19:15, Анисия Иванова
28
Над 80% от тестовете за COVID-19 в Пазарджишко - положителни
Снимка: БГНЕС

Кметът на Пазарджик Тодор Попов изпрати предложение до образователния министър за издаването на заповед, с която децата от задължителната предучилищна подготовка да могат да отсъстват по преценка на родителите. Днес в областта беше отбелязан рекорд - 120 заразени с коронавирус за последното денонощие.

От направените 148 теста заразените с COVID-19 са над 80 процента. Такава стойност не е отчитана в региона от началото на пандемията, съобщава БНР.

Още по темата
В най-тежките месеци от втората вълна през ноември и декември миналата година максималните положителни резултати бяха малко над 100 и то при направени двойно повече теста.

Тревожна остава ситуацията в здравните заведения.

В единствената триажна зона в областта в пазарджишката многопрофилна болница леглата са изчерпани и има списък от чакащи.

С оглед  обстановката кметът Тодор Попов настоява през министъра на образованието за издаването на нарочна заповед за ограничаване на присъствената форма на обучение на 5 и 6-годишните деца, по преценка родителите им. Очаква се свикване и на областния оперативен щаб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално, кой ще даде 100лв за тест, ако не е болен. Тест се прави, само за да може ако се влошиш да го имаш и да имаш право на болница. В тези времена в малък град да дадеш 100лв за 'тест' вместо за лекарства си е безумие. Даже се учудвам че само 80% са положителни. Общо взето ако иска човек да се лекува изобщо не му трябва да се тества те симптомите са красноречиви. Единствената причина да има отрицателни тестове е хора пътуващи към други страни и нуждаещи се от отрицателнитестове...
21
1
 
2
 
! Отговори
Не е изненада преди 3 години
Тествали са махалата в Пазарджик и са им излезли 80% положителни пробите.
20
0
 
4
 
! Отговори
Мътиматик преди 3 години
Очаквам след седмица 120 %.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поне пътеката е скъпа и дават бонуси. Но в болница има със симптоми само. Няма места.
18
2
 
3
 
! Отговори
Антиджендар преди 3 години
Колко болниСороскиГендари има тука ! Шо неземете да се самоубиете за да са немъчите
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво значение има колко са заразените, ако случаите не са смъртоносни?
16
1
 
1
 
! Отговори
Мхм преди 3 години
Да отпускат мерките в махлите. Там явно вирусът се разпространява дифузно. Като няма ваксини ще го караме на дифузно разпространение и антитела. Сървайвър, братче. За толкова ни стигат парите. Не сме Израел. Да затворят София и големите градове още веднъж за да не прелеят болниците и после отпускааай завинаги. Пари за ваксини няма, да отменят поръчките. Доскоро на оцелелите.
15
2
 
0
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 16Даа, даа, знам! Вирусът засяга и мозъка...Не е необратимо. Не е късно да се оправиш. Но първо да ти спадне температурата! Не бързай!
14
5
 
1
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 15Ето затова се дразня от т.нар. "антиваксъри" и любители на "конспиративни теории"!Защото пишете пълни глyпocти!PCR тестовете доказват определен щам на вирус! Макар да не могат да различат малките генетични мутации.Грипните вируси са "съвсем различна бира" и тестът няма да ги улови!С други думи, има отделни PCR тестове за грипни вируси, и можеш и тях да използваш, ако си им фен!!!
13
0
 
8
 
! Отговори
Така ще е .. преди 3 години
.. докато се всява паника и докато хората се връзват на това. Докато се тестват хора без симптоми и дори с леки такива, тази пандемия няма да свърши никога. Докато всички по веригата изкарват пари от това, ще се поддържа пандемията до без край. В Германия докторите получават от 40 до 80? за проведен тест, тук правят бизнеса на живота си. Интересно ми е в България как са цените.. случват се безпрецедентни неща в света на медицината и науката, но The Great Reset е могъщ и нищо няма да го спре..
12
1
 
4
 
! Отговори
Кака Сийка преди 3 години
Е видя му се края на пандемията при 8б процента заразени.
11
0
 
7
 
! Отговори
ALF преди 3 години
Спрете Земята!!!Искам да сляза!!!
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нима?
9
6
 
0
 
! Отговори
българин преди 3 години
Колкото и да се присмивам на т.нар. "конспиративни теории", у мен все повече се прокрадва мисълта, че новият щам на коронавируса, SARS-CoV-2, е създаден в същата лаборатория в която е създадена и отровата Новичок на съветското КГБ!Путин има за цел умишлено предизвикване на фалит и обедняване на САЩ и западния свободен капиталистически свят, за да възроди Руската Империя с триглавия орел за герб!!!Това нормално ли е според вас???!!!Допустимо ли е???!!!
8
3
 
8
 
! Отговори
На хаос преди 3 години
В Пазарджик има 4 шведски махали. И са пламнали. Но това няма знамение за ококореният психопат. За него стриктно спазване на матури и други срокове е над човешкият живот. И реши да бори вируса в отваряне на прозорците?! Въобще кой теши, че без ваксина сме подготвени за отваряне на детските и училищата? Сега внучетата ще убият бабите. Заради глупостта .
7
1
 
7
 
! Отговори
Чекмедже преди 3 години
Затваряй училища! Но барчета и казина да работят!Утре паля джипката и ще дойда да изпием едно кафе от 4лв.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2 Ако имаше представа , какви са условията по болниците , нямаше да пишеш подобни неща Санитарните условия - кошмарСтари сгради , няма асансьори . И си казват - дай да набутаме отделението на последния етаж. Но как местят хората , ще питаш ти В една болница слагат болния в одеало , няколко човека хващат и така го мъкнатВ друга се е случвало лекарят да носи пациенти на гърба си И пари да даваш на хората , никой няма да си го причини това
5
1
 
7
 
! Отговори
Хм! преди 3 години
Пазарджишката болница не беше ли оная с корумпирания директор, който даваше по 50 хил лв заплата на един за поставяне на ненужни стентове?
4
0
 
11
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 3 години
Другарят Борисов изкара КОВИД19 на крак!!! Много е як ! Венсеремос,Бойче!!!
3
3
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Точно така!Защото в болницата те приемат като в хотел...И такива като теб не са под запрещение?! Дава им се право да гласуват?! Защо?!?