И днес няма да търсят изчезналия сноубордист, опасността е висока

Все пак група спасители ще отиде на място и ще прецени риска
35
И днес няма да търсят изчезналия сноубордист, опасността е висока
Снимка: БГНЕС

Четвърто денонощие няма следа от изчезналия сноубордист в Рила планина над Благоевград. Във вторник мобилният телефон на изчезналия беше локализиран в една от лавините, паднали над пистата, а предположенията на планинските спасители са, че и пострадалият е затрупан в нея. Заради лошите метеорологични условия обаче акцията по издирването му беше прекратена.

Лавинната опасност в местността "Картала" в Рила планина над Благоевград и днес остава изключително висока. Затова към момента се предполага, че акция по издирването на изчезналия 34-годишен сноубордист днес отново няма да има, съобщава БНТ.

Още по темата

Въпреки това група спасители от Планинската спасителна служба ще отидат днес до една от големите лавини, паднали в късния следобед в неделя. Тъй като мобилният телефон на изчезналия е локализиран в нея, те предполагат, че и той също се намира там. Спасителите ще огледат мястото, ще преценят и риска и тогава ще стане ясно дали ще предприемат акция по издирването.

Припомняме, че в неделя група скиори и сноубордисти се спускат по една от пистите в местността "Картала". Към 16.30 ч. правят последното си спускане, но тогава един от групата се отклонява и до днес няма никаква следа от него. В неделния ден, както и в понеделник беше проведена голяма акция с над 30 човека, 15 доброволци и 15 планински спасители. В акцията се включиха различни видове техника, както и кучета.

Според планинските спасители за жалост вече няма шанс изчезналият сноубордист да бъде намерен жив.


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Другарите преди 8 месеца
на затрупания да се организират и да отидат да го извадят. Явно са от смелите. ПСС преценяват, че е рисковано. Това си е тяхната оценка. Който иска да рискува - като се стопи снега ще се покаже и той.
33
0
 
1
 
! Отговори
папата преди 8 месеца
Я хората с нисък социален статус как ревът , че никой не им обръща внимание . Държавата с вас ли да се занимава или с хората живеещи на ръба и знаейки какво е живот а не като вас - съществуване . И тия нехранимайковци по бързо да търсят а не само заплатките да прибират ! Не им плащам да чакат а ако не им харесва да ходят да бъркат бИтон
32
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вие простолюдието си го щото пък ние сме важни и държавата ще ни търси . гледайте си сайтовете и карайте на детските писти на оная работа сте ми
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До ГосТ"Простолюдието" сключваме туристическа застрахова когато ходим в планината. Да не говорим за екипировка и часовете разучаване на маршрута от достоверни източници. Следим и прогнозата за времето от доказали се сайтове като accuweather и snowforecast. И искаме държавата да строи инфраструктира, а не да ръси за социални помощи и спасява самоубийци.
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До ZoИди ти под надвисналите лавини да го търсиш рискувайки здравето и живота си! Ама веднага! Навсякъде пишеше, че е опасно извън пистите! Няма "туристическа"застраховка. Няма елементарни защитни средства и такива за локация при инцидент! Защо да се рискува здравето и живота на хора заради някой с пилешки акъл? Прородата си е свършила работата.
29
0
 
6
 
! Отговори
Totenkopf преди 8 месеца
То и с какви приятели е карал бързо се видя, гледах новините по ТВ, там приятелите му беха казали, че нищо не знаят и не им бил казвал къде ще кара и некви такива шашкънии само и само да избягат дори от мисълта за някаква минимална отговорност към другаря им. Няма го вече един за всички и всички за един, приятели докато са на маса и докато си правят кефа по незаконни писти, като стане белята, ой ние нищо не знаем не го познаваме даже къв е тоя и откъде се довлече.
28
5
 
3
 
! Отговори
Zo преди 8 месеца
Какви са тия смешни "спасители".Сутринта гледах някакъв обясняваше ,че като няма опасност ще тръгнат.Ужас.Вероятно е момче от обикновено семейство и не е атрактивен за търсене.Иначе щеше да има хеликоптери,военни,даже до Еверест щяха да стигнат.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
do 26защо се плаща на ромите помощи ? може би тоя дава повече от тях
26
1
 
5
 
! Отговори
Totenkopf преди 8 месеца
Защо се харчат народни пари да се търси някой, който няма планинска застраховка, затрупан от лавина спускайки се на нерегламентирана писта?
25
4
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 8 месеца
"... но тогава един от групата се отклонява" - следващият път няма да се отклони.
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като се разтопи снега ще го намерят, освен ако дотогава вълците и чакалите не са му изяли тялото.
23
0
 
8
 
! Отговори
Totenkopf преди 8 месеца
А и кой е казал, че не може да направи фирма за планинско спасяване? Хахаха живеем в свободна страна - капитализъм, да прави фирма и да спасява никой няма му пречи.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До СезгинТова да не ти е някоя народна приказка? Не сме преди 1000 години, дето не се знае какво има зад хълма, защото никой не е ходил да провери.
21
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До TotenkopfЗа съжаление, човещината в България си замина преди почти век ...
20
3
 
6
 
! Отговори
Totenkopf преди 8 месеца
Ще направи на баба си фърчилото, то ако не са държавните субсидии и възможността да се крадат никой нямаше да се прави на спасител.
19
0
 
10
 
! Отговори
Сезгин преди 8 месеца
Дано да се скрил в някой заслон и да пече наденици и пие вино, и да чака да се оправи времето!
18
5
 
0
 
! Отговори
Росен преди 8 месеца
На тези надника за тази операция е 150 лв ! Вие сте много гламави да си мислите ,че не им се плаща . Една година работих това и за един изчезнал предлагаха 130 ама преди 4 гд
17
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 15 ти Ми ето , че не съм в затвора а съм правил какво ли не - от катастрофи до ... ето нямам и условна- боли ме за такива като вас до 16 На сила не са там ! Може да станат архитекти или ски учители а не да си барат топурдаците и като излезе работа да мрънкат . Човека ВИ го каза ! Ще направи фирма и ще търси хората ако държавата не иска !
16
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мда... Според болшинството коментиращи явно трябва спасителите задължително денонщно да търсят труп в лавиноопасен район. Кво им пука, че може още 10-на човека да бъдат затрупани в процеса
15
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да караш извън пистата е опасно. Никой не е длъжен да ходи след теб и да ти бърше задника, ако сам си решил да си трошиш главата. А до индивида по-долу, който е коментирал "такива овце които спазват закона чинно са ми на оная работа", нямам думи колко глупав и жалък си. Като не ти харесва закона, нарушавай го на воля и успех в затвора, където чувствително ще ти разширят приятелския кръг.