Пампорово отчита добър сезон, очакват туристи до средата на април

Николова: 62 хил. туристи са пренощували в курорта през този сезон
27 мар 2021 15:15, Анисия Иванова
17
Пампорово отчита добър сезон, очакват туристи до средата на април
Снимка: Министерството на туризма

Пампорово отчита добър зимен сезон, като се очаква и в следващите дни интересът да се запази и туристи да има до средата на април. В момента тук условията за снежни спортове са много добри, а предстоящата ученическа ваканция дава още една възможност за пътувания в планината. И аз призовавам българите да предпочетат именно зимните ни курорти за прекарване на свободното време, защото те са не само сигурни и безопасни, но и допринасят за подобряване на здравето.

Надяваме се засиленият интерес да се запази и през оставащите дни до края на сезона, като предпоставка за това са отличното състояние на пистите и прогнозата за хубаво време. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова при посещението си в Пампорово. Тя се увери лично в спазването на указанията за работа на лифтовете и влековете, разработени от Министерството на туризма.

Министър Николова съобщи още, че по неокончателни данни от Единната система за туристическа информация около 62 хил. туристи са пренощували в курорта Пампорово и общините Смолян и Чепеларе от началото на зимния сезон 2020/2021 г. Очертава се спадът на посетителите да е около 35% спрямо миналия зимен сезон. Броят на българските гости в района е над 58 хил., като се очаква намалението им да е под 20 на сто за целия зимен сезон 2020/2021 г.

Румънски, турски, сръбски и гръцки туристи също са посетили курорта през настоящия сезон. Най-много посетители в региона са между 30 и 44 г., като те са над 40% от всички пътуващи, а над 64 на сто от гостите са избрали да отседнат в хотели.

Бизнесът доказа, че може да работи при стриктно спазване на санитарно-хигиенните предписания и единните правила за сигурност, безопасност и хигиена и да предложи една отлична услуга на туристите, коментира вицепремиерът. И подчерта, че благодарение на дисциплината и засиления контрол и през зимния сезон няма нито един случай на доказано заразен с коронавирус посетител в курортите ни. По думите ѝ планината остава едно от местата, които могат да предложат развлечение и спорт при гарантирана сигурност и безопасност за здравето. Тя апелира към всички, които практикуват зимните спортове, да използват само обработените и маркирани трасета, за да не се стига до инциденти в планината.

В момента лифтовете и съоръженията работят при стриктно спазване на противоепидемичните мерки и това ще се запази до края на сезона, посочи още министър Николова. Според нея това е важно за всички любители на зимните спортове, защото им дава сигурност и спокойствие при практикуването на любимите занимания. По време на визитата си тя бе придружавана от Мариян Беляков, изпълнителен директор на „Пампорово“ АД.

Вицепремиерът Николова връчи и награди в първото състезание по ски и сноуборд, организирано от сноубордиста Радо Янков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сиреч Бориславова уж бившата напълни кесията !сигурно и помощи 80/20 , 60/40, безвъзмездни пари от нап по оборот и тн знайни и незнайни помощи ?пък за народа курц
15
1
 
1
 
! Отговори
убрее преди 3 години
Какъв сняг бе , на 01.04 дават 10 градуса за Пампорово!
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе за някои сезона ги направи милионери ама петима приятели се прибраха от Пампорово с ковид. Още там не са се чуствали добре но не са обърнали внимание. Мислили са че е настинка от студеният въздух. Прибраха се направиха си тест и сега са в интензивното. Бая чист въздух са се надишали. Бях им казал че поемат голям риск като отиват при мутрите ама те ми се изхилиха и заминаха.
13
1
 
3
 
! Отговори
Бойха Цар Тулупев преди 3 години
Аз съм Бох Бойха!;))) Сите ва запирам по къщята, а Пампорово, че работи, оти тва е имението на моята царица Цветелина Борис Бойха и сичко там е на иврит! А, както знаете, дето има ивритец, нема ковидец!;))) Вижте, съседната статия;)))
12
0
 
1
 
! Отговори
Рикиджия Северозапад преди 3 години
Готина е и хубава защото обича янг коксакинкс
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Саво на мен ли ми изглежда, че над главата на симпатичната Николова има ушички хкато на зайче? От пандемията вече ми се привиждат разни неща, но на снимката виждам ясно ушички.
10
0
 
1
 
! Отговори
до 9 от 8 преди 3 години
Благодаря за коментара. Съгласен съм.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 8Щото се предполага,че отиваш да караш ски там,а не, за да се наплющиш. И тъй като няма много писти в България накрая отиваш пак я в Пампорово,я на Боровец. Иначе ако е само за яденето можеш да се качиш на всяка хижа във всяка планина в България.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де... Някой ще ми обясни ли защо да си хабя времето и парите, за да ме дерат още от паркинга и да ям в бетонирана хижа боб от консерва? Това и от вкъщи го мога. Хотелиерство се учи 5 години, бе! Трябват знания по икономика, финанси, управление на персонал. Нали ще ме излъжеш един път. А втори път дали ще се върна? Трябва клиентът да иска пак да се връща. И пак с боб чорбата - ами направи най-елементарната боб чорба ако щеш, а не ми сервирай филе от акула в планината. Абсурд направо!
7
0
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ОТ НАЧАЛОТО НА АПРИЛ ГО ДАВАТ 10 ГРАДУСА В ПАМПОРОВО!!!:D
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия нали щяха да затварят, защото бил важен живота на хората. Мишки.
5
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
но ресторантите не могат да работят защото ковида е там а на пампорово явно е безопасна ковид фрее зона.. къде идват сякви от всякъде гъчкат се ядът заедно по хотелите и т.н. Пълно лицемерие, пълен фашизъм, пълен фаворитизиъм, на колко ли хотелчета се направи политическия чадър с претекст да спасявали туризма а тези хотелчета на някой скромен политик...
4
3
 
15
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ТОЙ СЕЗОНА Е ДОБЪР АМА И БОЛНИЦИТЕ СА ПЪЛНИ
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами щом кокошката отчита"добър"сезон,значи е време държавата да преустанови подпомагането на туристическият бранш!
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хотелите и къщите по курортите са натъпкани като консерви, а магазините над 300м2 неработятМаааалоумнаДеебилност е това
1
4
 
21
 
! Отговори
ГРОБ преди 3 години
Хората *** по болниците, тая си развява байряка по курортите.