Агресивно куче системно тормози жителите на бургаско село

Питбулът досега е убил десетки животни и е нахапал хора
Обновена: 31 мар 2021 09:11 | 31 мар 2021 08:55, Ния Христова
64
Агресивно куче системно тормози жителите на бургаско село
Снимка: Pixabay
Жители на село Ново Паничарево край Бургас са в паника заради агресивно куче, което до този момент е убило десетки животни и нахапало хора. Питбулът е собственост на 32-годишен мъж, който от няколко години живее в селото. Хората настояват за евтаназия на опасното куче, съобщи Нова тв.
 
Кучето често се разхожда само из селото без стопанина си и напада хора и животни. Има десетки подадени жалби срещу собственика му Нейко Димитров. Последно домашният любимец убил кучето на съседи, ранило друго, изяло няколко малки прасенца, кокошка и се спуснало срещу конете на дървари от селото. Местните се тревожат, че следващият път може да нападне и дете на улицата.
 
Кучето е женски питбул и станало още по-агресивно, след като родило малките си. Пред полицаите собственикът посочил, че кучето къса нашийника, повода, дори и синджира, с който е вързано.
 
"Въпросното куче, което е собственост на Нейко Димитров, съответно е било пуснато или по негови твърдения е скъсало въженце, но в момента са предприети всички необходими мерки, хората са си подали сигнали, образувана е преписка, сигнализирали сме всички институции и на база на законовите изисквания това, което в момента трябва да бъде направено, спазвайки закона, ние ще го направим", обясни кметът на селото Яна Жекова.
 
Полицейски предупредителен протокол вече е връчен на Нейко Димитров, но жителите на Ново Паничарево настояват за реакция и от прокуратурата за евтанизиране на животното. Хората казват, че откакто 32-годишният Нейко се заселил в Ново Паничарево, те живееят в страх. Повечето от жители на селото отказват да говорят и дори се страхуват да напишат жалби заради страх от собственика на питбула.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
7
 
! Отговори
аз преди 3 години
Кви забрани какви жалби.. Един антифриз малко хляб и песа е готов
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де, къде дремят здравните органи, та не си размърдат за д ниците, за която дейност им се плаща? Трябва да умре някой ли, за да поработят?
54
0
 
7
 
! Отговори
Krom преди 3 години
Еми нямат ли ловни пушки в това село? Въпроса е лесно решим. А колкото до Нейко, една приятелска "мечка" от съселяните ще възпита в него социална отговорност, или поне ще го "мотивира" да промени адресната си регистрация. Такиви работи.
53
0
 
4
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Кое село ?Кое куче ?Адрес ?
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В селото е лесно. Има Нейко - няма Нейко. Аз ако ударя 2 ракии и ще ми се види, като дива свинкя.
51
1
 
9
 
! Отговори
дрът кучелюб преди 3 години
Толкова ли няма някой да му сложи синджир на тоя и да го навре в кучешката колиба да си лае на воля!?
50
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кучето е най-малко виновно, трепереше очевидно системно пребивано от въпросния господин, който в нормална държава щеше да е на топло. Също ако кучето се докаже с прояви на агресия се приспива.
49
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кучето не е зло,просто има лабави нерви..това важи и за някои хора
48
2
 
9
 
! Отговори
Авджия преди 3 години
Едно бринекенце като му изфучи между ушите и ще кротне!
47
0
 
20
 
! Отговори
Минувач преди 3 години
Ако аз бях кмет, Нейко щеше да си търси друго куче или друго село. Този въпрос се решава много лесно, но явно в селото няма кмет.
46
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредното доказателство че кучкарите са зли социопати
45
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като се разхожда свободно толкова ли е трудно да го застрелят, отровят, прегазят?
44
2
 
22
 
! Отговори
Ало Ваню преди 3 години
Всичко което не е на 'жълтите" паветеа, е в чужбина и българските закони Не важат. Ако бяха турските, никой нямаше да чуе за това псе. П.С. Къде е кварталният мързеливец? Къде е кмета? Къде е БХК?!
43
1
 
25
 
! Отговори
Роки преди 3 години
Толкова ли няма някой да го отрови това куче. На мен да ми изяде някое животно моментално ще го прегазя с колата без да искам........
42
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен 69 преди 3 години
До Анонимен Да духаш супата!
41
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повечето от жители на селото отказват да говорят и дори се страхуват да напишат жалби заради страх от собственика на питбула - тука е ключа от палатката
40
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХХХМи ако е някакво село с бабички и дядовци на по 70-80 г е нормално да няма кой да се намеси.
39
3
 
22
 
! Отговори
Митака преди 3 години
Животните не са виовни за безотговорността на стопаните си! Щом го имаш животното ще се грижеш за него. Какви са тези безпочвени оправдания скъсало синджира? Глупости! Нейчо си е виновен за всичките злини на кучето и трябва да бъде подведен под съдебна отговорност, да заплати убитите домашни животни на селяните, и обезщети нахапаните човеци! Явно Нейчо е някакъв бабаит щом селяните се страхуват толкова от него и държавните институции нехаят!
38
0
 
14
 
! Отговори
Няма нужда преди 3 години
да съдят собственикът му, а само да го пуснат в клетката на лъвовете в един зоопарк. Само така ще разбере как се чувстват съселяните му, тормозени от това животно. Толкова ли са смотани в това село, не могат ли да прежалят малко салам с няколко хапчета в него, и всички проблеми ще си решат. А и на стопанина на кучето могат да хвърлят един бой, после и котка няма да иска да гледа?!
37
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте на доброто цивотно малко кебапчета със сода каустик. Почерпете го с каймица с антифриз, а стопанина като тръгне да го търси го хванете 3 *** и го счупете от бой