Ваксинират с "АстраЗенека" в три кабинета в област Кюстендил

Днес се очакват ограничени количества и от ваксината на "Пфайзер"
7 апр 2021 13:28, Ния Христова
12
Ваксинират с "АстраЗенека" в три кабинета в област Кюстендил
Снимка: БГНЕС
Здравната инспекция в Кюстендил отваря зелени коридори за имунизации на всички желаещи. Ваксинацията ще се извършва само с ваксината на "АстраЗенека" в три ваксинационни кабинета - по един в Кюстендил, в Дупница и в Бобов дол. От днес се очаква, макар и в ограничени количества, и от ваксината на "Пфайзер" за желаещи над 65 години, съобщи БНР.
 
Зелените коридори в трите града работят от 1 април. Хората, желаещи да се ваксинират, обаче не са много, повечето искат да се ваксинират с "Пфайзер" или с "Модерна".
 
Д-р Райна Сапаревска от филиала на РЗИ в Дупница , която координира ваксинирането в 6 общини, каза, че всеки ден ваксинират с "АстраЗенека".
Още по темата
"Трябва да се съберат хора за поне два флакона, за да правим. За разлика от другите, аз смятам, че като държавен служител не трябва да харча така парите на хората… Досега не съм имала пропуск - точно колкото дози е флаконът, толкова да направя", обясни тя.
 
Джипитата от региона, които са около 80, получиха само 30 флакона от по 11 дози от ваксината "Модерна", което е крайно недостатъчно, каза д-р Румен Алксов, доскорошен председател на съсловната организация за региона и член на областния кризисен щаб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Оксфордската преди 3 години
Ваксини явно е проблематична. Днес от публикациите и на BBC и на The Guardian, става ясно ,че учените на острова са наясно с проблемът, но явно за правителството на торите смърта на над 700 починали и над 1000 приети в болница с тромбози и други странични ефекти няма значение.
8
0
 
5
 
! Отговори
Зенек преди 3 години
Друго си е да си майка на Евчето и да облажиш от фтромбозни ваксини. Кой гений в правителството реши да заложи целия ваксинационен план на една единствена ваксина? Никаква адекватна причина няма да си сложиш всичките яйца в една кошница и накрая тя да се окаже пробита. Ама комисионните си вървят нал'тъй.
7
0
 
4
 
! Отговори
Бурунди преди 3 години
Ваксват с АстраЩебека.... Макак да макака, мила моя майно... Льо... :))
6
1
 
3
 
! Отговори
gost преди 3 години
До Анонимен Koритаров се е ваксинирал с файзер
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ваксинират с "АстраЗенека" в три кабинета в област Кюстендил"В три кабинета в област Кюстендил пробват дали ще тромбозирате, хахаха. Тия които се чувстват късметлии - моля да отидат и да се пробват, ние ще следим новините. С любезното съдействие на Ботокса.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди да тръгнете за Астра си напишете завещанието!!!Справка Коритаров и още няколко стотин като него.
3
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***: "вирус няма", "маските са, за да мълчите", "грипчето изчезва юни 2020-та". Оказва се, че вирус има и е невиждан и свиреп. ***: "къде са ваксините", "искаме Спутник!", "Пфайзер и Модерна са с чипове и променят ДНК, водят до безплодие и убиват", "Астра Зенека е страхотна". ***: "няма да се ваксинирам, Астра Зенека убива", "Бойко ни убива", "ЕС ни убива", "САЩ ни убива". ***: "Искам Пфайзер или Модерна, не ща тоя *** Астра Зенека". И така нататъй.
2
5
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЦЕЛИЯ ЕЛЕКТОРАТ НА ГЕРБ ДА СЕ ВАКСИНИРА НЕЗАБАВНО С АСТРА ЗЕНЕКА ПО НАРЕЖДАНЕ НА БОЙКО БОРИСОВ!
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тая ваксина от 15 дена не се казва така ,та с какво ваксинират ? срок на годност няма ли ? че и я отрекоха в повечето държави ! Ей , това са Хора бе , Човешки животи !- не е кафе