Започва ваксинирането на бездомните хора в Русе

Извършва се с РЗИ и БЧК
8 апр 2021 10:30, Петя Славова
15
Започва ваксинирането на бездомните хора в Русе
Снимка: БГНЕС

Започва от днес ваксинацията на бездомните хора в Русе. Тя ще се извършва благодарение на Регионалната здравна инспекция и Червения кръст.

В кризисната трапезария на Червения кръст през зимните месеци десетки бездомници получаваха своята безплатна порция храна и консумативи. Сега обаче този център ще се превърне в импровизирана амбулатория, където ще се ваксинират бездомници.

Още по темата

Целта е да се помогне на бездомните хора, тези, които са най-уязвими, и при тяхно лично желание да се имунизират срещу коронавирус, обясни пред БНТ д-р Елисавета Светославова от РЗИ-Русе. По думите й, бездомните хора са опасни не само за себе си, но и за околните особено ако безсимптомно развият болестта.

"Ваксинацията беше планувана за месец март, когато интересът към "Астра Зенека" беше изключително голям на млади хора и ваксината се изчерпа точно в деня, преди да ваксинираме бездомните хора. След снабдяване с "Астра Зенека" и след изключителния отлив от тази ваксина, според мен абсолютно неоснователен, ние организирахме и днес в 10.00 ч. ще имунизираме бездомни хора при спазване на всички противоепидемични мерки", каза още д-р Светославова.

Около 25 души да проявили интерес да бъдат ваксинирани. Днес ще бъдат имунизирани 10 човека, като през 15 минути е направен графикът, каза Антоанета Ябанозова от БЧК-Русе. Всеки, който получи някакво неразположение, може да потърси помощ, информация и подкрепа от БЧК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
AA преди 3 години
Ей мъчат се да я пробутат тази ваксина само и само да се отчетат с бройки. Къде са другите ваксини или има разделение за наще и ваще!
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако стане нещо, да не се забелязва.
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рано или късно ще принудят всички да минат през руската рулетка, наречена ваксина.
6
1
 
14
 
! Отговори
Rrr преди 3 години
Вакцинация таким препаратом больше похоже на истребление ..
5
3
 
12
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 3 години
Ама то и в Русе ли имало бездомни хора? Може ли някой да ми даде статистика колко са бедомните хора в БГ Това ни донесе "прехода" от 1990г
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ги чипират значи. По екологично от пластмасова номерация на ухото.
3
1
 
21
 
! Отговори
стратегия преди 3 години
То се разбра вече, че ваксината на АЗ не е читава и сега всички се опитват да я пробутад на маргинални групи от населението -бездомници, пенсионери така ,че при фатален край загубата не е толкова голяма. Това ,ако не е геноцид .
2
1
 
23
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Общината е решила по хуманен начин да се отърве от бездомниците с ваксината на АЗ.
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам дали бездомник ще се подложи доброволно на това. Те имат силен инстинкт за самосъхранение и оцеляване. Дано не го обвържат чрез безплатната храна и спане. Ще е нехуманно