Костадин Ангелов: Епидемичната обстановка трябва да бъде удължена

Справяме се и с третата вълна, светът говори за български модел, добави той
9 апр 2021 19:32, Анисия Иванова
158
Костадин Ангелов: Епидемичната обстановка трябва да бъде удължена
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Епидемичната обстановка в страната трябва да бъде удължена, каза здравният министър проф. Костадин Ангелов в предаването "Още от деня“ БНТ.

„Светът не само говореше за българския модел, а в много страни в Европа прилагаха част от българския модел. Ние падаме надолу по нивата на заболеваемост и смъртност, не сме втори. Вече има трайна тенденция за намаляване на заболеваемостта. Процентът на положителните проби е по-малък от този, който беше преди седмица. Тенденцията е ясно отчетлива. В началото сме на тази тенденция. Да, болниците продължават да бъдат претоварени, но имаме всичко необходимо. Единственото, което ме притеснява, е умората на всички колеги“, заяви проф. Ангелов. Той допълни, че медицинските служители са рицарите на днешното време.

Още по темата

„Разхлабваме мерките, защото можем да си го позволим. Много пъти съм бил последователен във всяко едно действие, сега отново съм такъв. Много пъти е имало несъгласни с нас, но позицията е била отстоявана, защото ситуацията го е налагала. При тази тенденция може да си позволим да разхлабим частично мерките“, каза още той. Проф. Ангелов допълни, че данните се следят на всеки 12 часа.

„Очаквам главният държавен здравен инспектор да входира предложението си за удължаване на епидемичната обстановка, за да бъде внесено от мен на следващото заседание на Министерски съвет. Категорично трябва да бъде удължена до момента, когато имаме и един болен в страната от COVID-19”, заяви той и уточни, че към момента става дума за удължаване с още месец.

По повод избирането му за депутат в новото НС от листата на ГЕРБ във Велико Търново - Ангелов заяви, че никога позицията за него не е имала значение. "От момента, в който съм положил Хипократовата клетва, за мен е било важно да помагам. Ще го правя и като депутат", добави той.

"Аз в момента не мога да мисля за избори и надпревари. Важното е, че водим с едни гърди пред коронавируса - справяме се и с третата вълна, това е моя професионална гордост", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
марш в анадола гербераст крадлив
93
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълно чекмедже,празни приказки! Ето това е прословутият Български "модел"
92
0
 
18
 
! Отговори
ААА преди 3 години
До Анонимен 85Българският модел се нарича ,, Ластичен модел", патентован е от Великия Винету. В основата на този уникален модел е хаотичното движение на ластика на всички страни, който най-накрая се връща при този, който го опъва.Нищо не знаеш, но се правиш на вещ по всички въпроси.
91
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Справяме се и с третата вълна, светът говори за български модел, добави той"Тоя пак ли се е надрусал нещо? Какъв е българския модел? Отвори, затвори, отвори, затоври, маски, без маски, маски, без маски, помощи само на силно наши хора, отвори, затвори, няма умрели от ваксината, няма умрели от ваксината, викай буса с кренвиршите, хората умират по стълбите на болниците, отваряй, затваряй...Това ли е модела, за който се говори? Май не говорят, ами ни се смеят.
90
1
 
15
 
! Отговори
ттт преди 3 години
Бобърът се оля!!
89
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много нагли мутрите и много лъжат.
88
2
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Ботокса Какви ги Дрънка ПакХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
87
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко отворено, присъствени у-ща, всички заведения да работят колкото искат, но маските да се носят отговорно и сериозно. Контролът да е контрол, дистанциите да се спазват. Градският ъранспорт да си оправи хигиената и разписанията. Домашнитте офиси да станат постоянна практика. На най-първо място обаче, социалните политики да засилят темпото към човешки стандарт на живот сред нискодоходните слоеве от населението, за дажсе хранят хората здравословно и противоепидемично. Ваксината не е храна.
86
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До д-р Хаос 93 Ние отдавна сме я стигнали, и без параноичната обстановка
85
11
 
2
 
! Отговори
д-р Хаос преди 3 години
Защо така бе? Махнете епидемичната обстановка. Иначе как ще стигнем първото място по смъртност? Все още имаме много добри шансове.
84
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ботокс дали ще си го получи някъде. След изборите вече не е министър. Остава си само едно ***
83
2
 
14
 
! Отговори
Anonimen преди 3 години
На Ангелов му остава само едно: да си взема чантата и да освободи министерското кресло на следващия!
82
0
 
18
 
! Отговори
тоя прихвана от преди 3 години
шефа си - светът говори за български моделговори глупости и пълни лъжи и сам си вярва, на седмо място в света по смъртностсам си вярваумозамъглен неориентиран пуяк
81
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Цивилизован човекТроле, в Русия човешкия живот има в пъти повече стойност от страшния комунистимески запад, който реализира сатанинските идеи на троцки, в които човекът и овешкото отсъстват - без ол, без родителски инстикт, просто едно зомби на банкерските престъпници.
80
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Цивилизован човекНоси ако искаш и по 3 маски,облечи се със скафандър никой не те спрял. Тръгнал да дава акъл на хората.
79
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой кого е по наясно с нещата,нека да поясни,какво представлява този прословут-Български Модел?????????
78
30
 
3
 
! Отговори
Цивилизован човек преди 3 години
Не виждам какъв е проблема с маските, във всички нормални цивилизовани западни държави това вече се смята за нормално да се носи маска. Само в бедните изостанали страни като Зимбабве и Русия не носят маски и не прилата мерки защото в Русия човешкият живот не струва пукната стотинка.
77
0
 
1
 
! Отговори
До 81 преди 3 години
Абсолютно вярно,от 2 месеца вървя по 10 км всеки ден
76
9
 
5
 
! Отговори
до62 преди 3 години
И как се постига т.нар. "колективен имунитет"? Като осъдим на смърт старите и болните ли?
75
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Препоръчвам на всички на които е възможно да се движат пеш поне два километра на ден.Полезно е за сърцето и всички органи на тяло.Получава се "пиезио-ефект" и се възстановява еластичността на кръвоносните и белодробни съдове.