Спад с 50% на скиорите в Банско тази зима

И все пак туристи от цял свят са посетили курорта
6
Спад с 50% на скиорите в Банско тази зима
Снимка: БГНЕС

Туристи от цял свят са посетили планинския курорт Банско през зимния сезон, отчитат в края на сезона от фирмата концесионер на ски зоната. Любители на зимните спортове от цяла Европа, както и от САЩ, Канада, Нова Зеландия и други страни са избрали българския ски курорт.

Хубаво е, че говорим за сезон, защото можеше да нямаме такъв, както в много страни в Европа не се случи това нещо, каза за БТА маркетинг директорът на ски зоната Иван Обрейков. Именно фактът, че ски пистите в България не спряха работа през зимния сезон, е причина много хора от цял свят да посетят зимните ни курорти, допълни Обрейков. Предполагам, че всички тези туристи, които тази година посетиха Банско, ще бъдат наши посланици, които ще рекламират курорта, допълни маркетинг директорът на ски зоната.

Ситуацията около епидемията обаче е оказала влияние върху броя туристи, посетили курорта. Тази година от ски зоната отчитат 50 на сто по-малко посетители. Една от причините е липсата на организирани групи туристи, които традиционно посреща Банско. Едва в началото на април в курорта са се завърнали израелските туристи, посочи Иван Обрейков.

Днес и утре са последните дни от ски сезона в Банско. Тази година не се предвиждат прояви, с които традиционно се закрива сезонът по пистите над планинския град. Предстои профилактика на съоръженията, а от юли се очаква да бъде поставено началото на летния сезон в Пирин планина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: туристибанскосезон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Да преди 3 години
По добре Гадна ганьовска работа!Пълна мизерия
1
1
 
12
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
А дали ми пука