Измамник трупа пари в германска сметка със снимка на чуждо дете

Родителите видели снимката на детето си в мрежата
17
Измамник трупа пари в германска сметка със снимка на чуждо дете
Снимка: Pixabey

Поредна измама с дарителска сметка в социалните мрежи. Половин година, след като приключва събирането на средства за лечението на малката Димана, родителите ѝ разбират, че непознат използва нейна снимка в нова кампания в интернет.

Посочена е и различна банкова сметка - в Германия, съобщава БНТ.

Само на няколко месеца Димана е диагностицирана с коварната диагноза Инфантилен фибросарком на меките тъкани на дясната ръчичка. В България лекарите предлагат ампутация.

Родителите й обаче успяват да намерят клиника в Турция, където започват лечение с химиотерапия. То струва скъпо, но парите се събрани миналата година бързо чрез кампании в социалните мрежи. Сега Димана вече е здраво момиченце.

"Кампанията е приключила. Пари не събираме. Диманка е здрава, бяхме на първия контролен преглед след приключване на лечението и за наша най-голяма радост всичко е наред", казва майката на момиченцето Силвия Димитрова.

Изненадата на Силвия е огромна, когато научава от близки, че в социалните мрежи отново се разпространява информация за набиране на средства за детето.

"Направо се втрещих като погледнах – това е снимка на Димана, която е правена юни месец 2020 година. Текстът е копиран от страницата на Димана, а сметката, която е посочена, е в Германия. Ние нямаме такава сметка и не познаваме този човек, който събира средства за Димана", казва майката.

Информацията се споделя от три профила със сходни имена и снимки.

"Писах му да изтрие, че това не е вярно, че тази сметка не е на Димана, но той така и не отговаря. В неговата страница има снимки и на други дечица, където сигурно също хората не знаят, че той събира пари за тяхното лечение", казва Силвия Димитрова.

Родителите на Димана заявиха, че ще внесат жалба в прокуратурата още в понеделник.


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Турчина

сравнено с държави, командвали милиони човеци и огромни територии, не сте постигнали нищо. това, че сглобяват колите на другите или имате болници, оборудвани с техниката на другите не значи, че имате наука
12
0
 
0
 
! Отговори
Меди доганов преди 1 месец
Много набеден за турци като тебе ускориха към джендема през тези клиники, чаршафа няма джобове, а на родната са изтръскани до дъно.!.
11
5
 
0
 
! Отговори
Последния софиянец преди 1 месец
Почна се ! Връщаме се в 90-те и мутренските времена!
10
0
 
12
 
! Отговори
Турчина преди 1 месец
Значи в България предлагат да ампутират ръката, а в Турция спасяват ръката на детето!? Иначе Турция е мноооого назад нали тъй!?
9
1
 
4
 
! Отговори
нигерийски принц преди 1 месец
Докато има наивници, които да спамят всяка "кауза" в нета, ще има и измами. В 21ви век още минава номера с верижните писма, оформен вече по друг начин. Като сте толкова загрижени, отидете и дайте жега на администрацията, на всички по веригата, майките 10 години не могат да се оправят с чиновниците.
8
0
 
2
 
! Отговори
Меди доганов преди 1 месец
Те ще ти обадят, когато стигнеш до турските клиники, там ще бъдеш торба с € или $ или торба с цип.!.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пазете и се лекувайте, но само не ходете при
проф. Николай Габровски / Пирогов /
или доц. Зафер Оркун Токташ / Медикал Караджъ Медикал парк /
Това са изключително арогантни, нахакани, некадърни, интересуващи се само от парите ви.
Ще ви осакатят завинаги.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Турските клиники да същите мошенници като нашите. Вземат парите и после вдигат рамене .
Казвам го от личен опит
5
3
 
5
 
! Отговори
аз да ви обадя преди 1 месец
Стига хейти бе , преди 10-15години турците си дадоха сметка , че Китай им завзе пазарите в ЕС и затова се преориентираха и медицината вече е на световно ниво и е важен отрасъл в икономиката за набиране на € и $ . Защото за разлика от САЩ и ЕС не могат да си ги печатат и трябва да работят за да ги имат.
4
10
 
4
 
! Отговори
Меди доганов преди 1 месец
Турските клиник са капан за бедни мишки притиснати в ъгъла, богатите Fесове като мен се лекуват в Швейцария и Германия. За съжаление моето стадо, както и българите сме ги обрали до шушка и се налага да се тъпчат при азиатските шмекери!!!
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Меди догановКакво и е на турските клинк!Помогнали са на много българи!
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това обяснява високата смъртност от ковид в България. Лекарите предложили ампутация
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1,

но най-вече от български 'лекари'