''Улица на готвачите'' във Варна: Храна, музика и забавления

Инициативата продължава до 25 април
24 апр 2021 16:13, Анисия Иванова
9

С "Улица на готвачите" вече могат да се похвалят във Варна. Инициативата се провежда за поредна година в морската ни столица и освен хубава храна, специалната улица е място за музика, култура и събития за цялoто семейство.

Как се е произвеждала храната в миналото и защо е важно да се храним здравословно? Тези уроци дадоха Ваня и Катя в кулинарната работилница за деца, която беше част от инициативата "Улица на готвачите”.

"Да научат и да разпознават четирите елемента, които са въздух, вода, земя и огън и как те да ги разпознават в природата", каза Ваня.

Децата можеха сами да усетят елементите като докоснаха почвата, усетиха полъха на вятъра, топлината от огъня и магията на водата.  

"Улицата на готвачите” е поредното предизвикателство за варненци, които могат да опитат от традиционната и екзотична кухня.

"Стартирахме група ентусиасти, фермери, дизайнери готвачи, за да направим нещо различно. Да не е само манджа. Идеята беше всеки участник да бъде подбиран, да има нещо различно, да даде на самата улицата. Но да е нещо различно. Имаме всеки път 40-50% нови участници", посочи организаторът Филип Спасов.  

На улицата на готвачите има и благотворителни щандове.

Инициативата продължава до 25 април. А навръх Цветница ще отвори работилница за боядисване на великденски яйца.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
до 1 преди 2 години
и Мила Йовович - петият елемент
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не че нещо, но последния път като ходих, миналата или по-миналата година беше, не успях да харесам нищо за ядене и отидох до червения да си купя дюнер. После се върнах пак там при готвачите. Няколко човека ме питаха, откъде съм купил дюнера. :-) Не съм явно дамо аз този, който не е харесал нищо от там. :-)
3
0
 
9
 
! Отговори
Saki преди 2 години
Първо че е изключително скъпо, второ загрозява се градинката на Севастопол, трето е до оградата на училище и четвърто вечер препълват кофите за ***,който гларусите пък разнасят по улицата и става невероятно мръсно .
2
0
 
8
 
! Отговори
добри цени преди 2 години
15 лева за бургер, евала
1
0
 
2
 
! Отговори
Облачно преди 2 години
"...четирите елемента, които са въздух, вода, земя и огън", миля, че елементите са повече, забравили са светлина...