Взривни работи затварят пътя за Кръстова гора

Затваря се от 9.00 до 17.00 часа, ще има алтернативен маршрут
12
Взривни работи затварят пътя за Кръстова гора
Снимка: БГНЕС

На 27 април ще бъде ограничено преминаването по пътя Югово – Лъки, в двете посоки, поради извършване на взривни работи. Пътуващите за Кръстова гора граждани може да използват маршрута Чепеларе - Рожен - Лъки.

Забраната за преминаване по пътя ще важи за времето от 9.00 до 17.00 часа.

Взривните дейности, които започнаха в края на февруари, са за ремонта на 31 км от третокласния път III-861 на територията на област Пловдив. Чрез пробивно-взривните работи се разчистват скални откоси, за да се осигури необходимият габарит на трасето. Предвижда се те да продължат до средата на месец май, съобщава БГНЕС.

За изпълнението им временно ще продължи да се спира трафикът в 11,3 км участък Югово – Лъки от 9.00 до 13.30 часа и от 14:30 до 17.00 часа в дните от понеделник до събота, за да се осигури преминаването на живеещите в близките населени места, пътуващи за Смолян, Асеновград и Пловдив, както и на поклонниците, посещаващи Кръстова гора.

Третокласният път е единствената пътна връзка на община Лъки с областния център Пловдив и е най-пряка връзка на областта с община Баните в Смолянска област. По пътя ежедневно преминава тежкотоварен трафик от предприятията за добив и преработка на оловно-цинкова руда в района. Пътят е построен през 50-те години на миналия век. Преминава през тежък планински терен, с голям надлъжен наклон и в по-голямата си част е без необходимия габарит.

Ремонтните дейности се извършват от дружеството, с което АПИ има договор по ЗОП за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Пловдив.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Оди пеш преди 6 месеца
На Кръстова гора не трябва ли да се ходи пеша?
3
0
 
1
 
! Отговори
Загрижен преди 6 месеца
Оглеждайте се за Чепига, Мишкин и Боширов наоколо...
2
0
 
2
 
! Отговори
ответен удар преди 6 месеца
Чепеларе-Рожен-Лъки е вероятно 60 км обходен маршрут , стръмнини и опасни завои..... На добър път ! ! !
1
1
 
6
 
! Отговори
Мата хари преди 6 месеца
Ооооххххх котьоооо. Ще има да тъпча шкафчинциту на оня дето дрон му жужи в спалнята. После минава на абонамент. След всеки дъждец, кюлче. Работа, работа, работа и видими резултати.