Откриваме летния туристически сезон, но има ли туристи?

Ако и тази година хотелите не отворят, може да има още фалити
1 май 2021 14:20, Петя Славова
88
Откриваме летния туристически сезон, но има ли туристи?
Снимка: БГНЕС

 България официално открива летния туристически сезон от 1 май. Заради пандемията обаче в сила са строги противоепидемични мерки. Условието за влизане на туристи е да представят отрицателен PCR или антигенен тест, документ за преболедуване или сертификат за ваксинация.

Поради тази причина и не повече от 10 хотела в Слънчев бряг се готвят да отворят за началото на сезона, а първият чартър с туристи за Южното Черноморие ще кацне в средата на май.

Още по темата

В най-големия летен курорт у нас - Слънчев бряг по нищо не личи, че сезонът е открит.

 Аз имам 9-10 туристи за празника, при положение, че съм имал по 500-600. В момента едно тричленно семейство, румънско, да дойде тук с PCR на идване, с PCR на отиване, ще плати повече за PCR-и, отколкото за почивката си, казва пред БНТ  хотелиерът Румен Мончев.

Според бранша мерките, при които туристите ще могат да влизат у нас, са закъснели и затова в момента няма чужденци. Забавили сме се и с ваксинацията на работещите в туризма.

 Предприехме други ходове тук. Наши хора от персонала успяхме да ги агитираме да отидат до Сърбия да се ваксинира, допълва Мончев.

Това лято ще се разчита най-вече на туристи от Източна Европа.

 Получи се ясна и точна информация и индикация, че английски туроператори, немски туроператори, ясно и точно, отменят чартърните си програми за месеците май и юни, казва Иван Кирязов, туроператор.

Предварителни резервации има, но не е сигурно дали туристите ще дойдат. Тези резервации не са потвърдени. Едно е да го получиш по имейл, друго е някой да ти потвърди в парично измерение, казва Евелина Пулева, туроператор и член на УС на БРТК.

И това лято ще се разчита основно на българските туристи. Мисля, че хората предпочитат къмпинг туризма, защото е по-безопасно, самостоятелни са. Определено има доста засилен интерес, както през миналия сезон, казва Елена Пинелова, управител на къмпинг.

Според бранша за реален летен туристически сезон може да се говори едва след 15 юни.

Очаква се това лято да отворят повече хотели в сравнение с миналата година. Според браншна, ако за втора година не отворят, ще се стигне до фалит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
НОВО ПЕТ преди 2 години
БСП МИЛИАРДЕРИТЕ С ТЕХНИТЕ ХОТЕЛИ ПО МОРЕТО ЩЕ ГРИЗНАТ ДРЪВЦЕТО И ТАЯ ГОДИНА
68
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А има туристи. В Занзибар .
67
1
 
1
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
До Анонимен 31 - хахахаха какво съм преизбрал? Аз си гласувах, за единственият за който има медийно ембарго. Като се усетиш кой е достатъчно богат да притежава телевизиите, но не му позволяват да говори можеш и да започнеш да гласуваш за правилният човек. Ич *** и нее за милиардерите, подигварах се един на който са му изтрили коментара щото му е толкова акъла.
66
0
 
0
 
! Отговори
Човек трябва... преди 2 години
...да внимава да не се превърне в чудовищата с които се бие! Адолф Хитлер се превърна в по-голямо чудовище от египетското еврейско племе, заради което беше унищожен от човечността...ако продължавате с това тайно издевателство над нормалните хора, от тази тайна постепенна инвазия и изтриване на миналото същото неизбежно ще се случи с вас, по вашия начин ....
65
0
 
1
 
! Отговори
Много е грозно: преди 2 години
Че ако сложа едни очи от времето на Ехнатон до едни очи на християнска икона ще ме гледат едни и същи очи.Както и пълното безразличие на завоевателя, който не му дреме за многообразието на другите!
64
0
 
0
 
! Отговори
По времето на преди 2 години
Император Константин най-вероятно именно Еврейските първосвещенници, а не християните си рекли тоя номер с Атон не сме го играли скоро!
63
1
 
0
 
! Отговори
Не бе не ... преди 2 години
Мене ми не дреме какво правят египтяните навън, нито имам пристрастия към Третия райх ...нито ще правим пак лагери на Смъртта ...аз само ще им кажа, че България е такъв лагер - Последният лагер на смъртта и да им кажа или си тръгвайте от тук и ни оставете без Ханаанските си номера да се съживим или станете като Адолф Хитлер вие ...Ние никога не сме били във вашата култура и няма да станем като вас ....
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
с тия паспорти и тестове сами си го натресохте
61
0
 
0
 
! Отговори
Големият проблем: преди 2 години
По едно време станал проблема като онези монотеистични завоеватели почнали да използват и местните туземки сексуално ...правилото на завоевателя да ч.у.к.а (изнасили) туземската булка. То пък се родили много палестинско еврейски *** особено Еди Иисус Христос дето дърводелеца Йосиф не му теглил ножа навремето, а го взел осиновил. По време на Римската империя тия египтяни много си вярвали, че са богоизбрани и трябват не само Ханаан но и със света да направят същото, както и станало ...
60
0
 
1
 
! Отговори
Spoiler alert: преди 2 години
Някой хора не ги считам за професионалисти, а след едни случай не ги считам и за колеги! А Тошко е ***, но сега за филма! Едното племе египтяни, наричащи се еврей бяга към Ханаан тяхната обещана земя и прекрасна земя- техният Рай, обаче другото племе египтяни ги погва, по-щастливи стечение на обстоятелствата оцеляват и отиват където са си намислили...обаче проблем Раят е зает от местни туземни племена, избиват ги и в писанията си ги изкарват грешници, содомити, езичници и т.н
59
0
 
0
 
! Отговори
Чакай сега! преди 2 години
Да не ми се разсърдят колегите Юбисофт, за това не ги включих - първо правило на професионалиста - за колегите или добро или нищо! Юбисофт не ми били колеги???? Как така - вижте какви професионални образователни продукти създават и колко точно пресъздават атмосферата на исторически периоди в изкуството ... Е аз нямам техния бюджет за изследване и развитие и исторически реконструкции, всъщност аз нямам никакъв такъв бюджет ... питайте СерГея Игнатов и Сакскобурга защо ....
58
0
 
0
 
! Отговори
Много образователно: преди 2 години
Крисчън Бейл има все гадни роли мамка му ... що се отнася до историческите последствия за България от Американски психар, Изход: Богове и крале, Голямото прецакване - аз го харесвам като актьор най-много в Еквилибриум и Батман .... Да перефразираме ....Американски психари помагат на последният нацист от Третия райх, Еврейте решават да покръстят всеки един атейст тук, американски и европейски банкери се държат като рекетьори и взимат на държавата джобните за образование ...
57
0
 
0
 
! Отговори
Чакай, чакай ... преди 2 години
Дават не християнска, а еврейска пропаганда по BTVHD - как едно племе египтяни се скарва с голямото племе египтяни и се наричат еврей и тръгват да бягат на по-добро място, където да подчинят и победят и убият местните *** и да станат те голямото племе... Както и станало ....
56
0
 
0
 
! Отговори
Питанка: преди 2 години
Кой от "комунистите" Борис 3 пусна и кой застреля два пъти?
55
0
 
0
 
! Отговори
Партизански душици преди 2 години
"Тоя народ и тази държава няма да получат своята самостоятелност и идентичност ако ще да използваме най-мръсните методи на партизанска война в историята - да не искате да се повтори 1204-та!"
54
0
 
0
 
! Отговори
Партизанска душица преди 2 години
СтаниШев - Бела чао, Бела чао, чао, чао ...Бял, бял ама накрая ще излезе по черен от Борис 1 и Борис 3 с неговото : "Застреляйте го пак - Царю военно престъпление е! Оцеля първия разстрел!""Тия почти уцелиха на Света Неделя добре, че имаше предател иначе тавана беше върху целия ми род. Стреляйте пак!"
53
0
 
0
 
! Отговори
Ей Симооооо преди 2 години
Ти не направи грешката на Борис 3 - действа само със скрито подтисничество и насилие и нацистки вторични методи нали така? Но както се казва време е за равносметка за общо 80 годишния колониален режим на Сакскобурготите в България - шест национални катастрофи и най-ниско образователно ниво и най-пълни гробища и художници, музиканти, танцьори на увеличена норма труд (носталгия по Аушвиц те е била обзела) , източване на хазната, държавна измяна .... Да продължавам ли?
52
0
 
1
 
! Отговори
Внук на ... преди 2 години
Активен борец против нацизма и фашизма не значи партизанин Симо 2 ...Ти си партизанина комунист Сакси - удряш, бягаш, отказваш отговорност, за подписите и "реформите" си ....Езък не уцелихме на Света Неделя .... Ще пробваме пак ....
51
0
 
0
 
! Отговори
Има разлика: преди 2 години
Това, което Сорен направи надминава делата на баща му и братята му, той не уби директно българският интелектуален елит, той създаде условия бурените да цъфтят и да задушат розите. Той изтри всякакво уважение към изкуството и културата в цял един народ и вкара поповете в училище.Питаш ме дали ще те удуша ако си на един метър от мен. Давам ти най-много две минути живот ако сме в тая ситуация и ти много добре го знаеш ...затова като стане напечено, качваш се на първия полет за някъде и се рееш...
50
1
 
0
 
! Отговори
За Сорен... преди 2 години
Не няма, защото няма какво да видят и за всичко това е виновен Сакскобурга .... С презрителен глас по телефона ... На летище София съм ...с презрение все едно това е най-пропадналото място на света.След освобождението Батемберг построи копие на Западана колония тук, обаче имаше художествен, артистичен, литературен елит ...пласираха бащата и братята на Сорен тук и те ги изтрепаха - убиха елита. Избихме ги и изгонихме Сорен - той се върна с ***.и.т.е си и направи същото ....уби елита