Около 90 000 превозни средства са се върнали в София вчера

За почивните дни най-много коли за пътували в посока Бургас
Обновена: 5 май 2021 14:10 | 5 май 2021 14:10, Анисия Иванова
14
Около 90 000 превозни средства са се върнали в София вчера
Снимка: БГНЕС

90 177 превозни средства са се върнали в София вчера, 4 май - последният почивен ден около Великден. Най-много автомобили в посока столицата са пътували по АМ „Тракия“ - 28 407. По АМ „Хемус“ - 21 079, АМ „Струма“ 13 528, София - Калотина - 16 377, по път II-16 през Искърското дефиле - 7001, и по I-1 през Владая - 3 785, отчитат трафик камерите на Агенция "Пътна инфраструктура“.

На 29 и 30 април - последният работен и първият почивен ден за Великден, близо половин милион превозни средства са излезли от София. Най-много автомобили в посока Бургас са преминали по АМ „Тракия“ - 225 048. След това е АМ „Хемус“ - 128 700 МПС, АМ „Струма“ - 46 605, пътя София-Калотина - 53 233, трасето през Искърското дефиле /път-II-16/ - 24 077, и Подбалканския път I-6 - 19 906.

В тази връзка апелът към шофьорите е да планират внимателно времето си за пътуване, да ползват и алтернативни маршрути, да спазват правилата за движение, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не се предприемат рискови изпреварвания и да не използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. Eмоционалното шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.

За улеснение на трафика по АМ „Тракия“ до 9 май /неделя/ в района на ж.п. надлеза при 159-ти км има две ленти за София и една за Бургас. Поради ремонтновъзстановителни работи на съоръжението движението се извършва двупосочно в платното за Бургас.

Заради ремонт е ограничено движението в участъка между пътните възли „Чирпан - Изток“ и „Стара Загора“ на АМ „Тракия. За ремонта на над 23 км от трасето са затворени и двете платна и трафикът преминава по обходен маршрут.

Пътуващите от София към Бургас се отклоняват при пътен възел „Чирпан - Изток“ на АМ „Тракия“ по път II-66. Оттам по второкласния път ще продължават до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“, който е на път II-66 и път I-5 Стара Загора - Димитровград. След това движението е по път I-5 до пътен възел „Стара Загора“, където шофьорите ще продължават по АМ „Тракия“.

Пътуващите от Бургас към София се отклоняват при пътен възел „Стара Загора“ на АМ „Тракия“ по път I-5 до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“. От там по път II-66 ще продължават до пътен възел „Чирпан - Изток“, за да се качат отново на АМ „Тракия“.

Алтернативен маршрут на участъка в ремонт на АМ „Тракия“ е Подбалканският път I-6 София - Бургас. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да използват и първокласния път за по-голяма удобство при пътуване в пиковите дни и часове.

Алтернативен маршрут на АМ „Хемус“ в посока Монтана и Видин са проходът „Петрохан“ и пътят през Искърското дефиле.

Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Струма“.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТеКезесарите се заврьщат
10
1
 
1
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 1 месец
До ПффффНещо лошо ли има в това, да подрънкват бурканчета и агънца?!
9
3
 
2
 
! Отговори
Данчо от Елин Пелин преди 1 месец
Леле,леле,леле,що селянин се прибира у Софиа
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който не гласува за бай чекмеджан сикаджийски, няма право да ползва магистралите му. България има над шестдесет хиляди километра пътна мрежа, но за да има европейски пари за шкафчинциту, тя бе смалена до под двадесет хиляди километра. Пътувайте по липсващите четиридесет километра, нали хасфалт не се яде.
7
0
 
6
 
! Отговори
проста аритметика преди 1 месец
До 200хилЗащо бре?!В петък излезли 200000, сега се върнали 90000 и никъде не пише, че е било АД!
6
6
 
6
 
! Отговори
Пфффф преди 1 месец
Тържествено подрънкват бурканчета и агънца, барба ганьосите си идват...
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименНа Боко ще му отива да стане общак и да рие с лопата асфалта.За друго акъл няма.Да свърши някаква работа накрая
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато си капарирал две агнета и се връщаш с второто за 6 май, мазно мазно ;)
3
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да Жив и Здрав Бойко Борисов единствен ТОЙ направи Магистрали в Българияи Метрото в София
2
2
 
0
 
! Отговори
Бизнесмен с Ауди преди 1 месец
Щурава работа! Тия хора що не си пътуват с корпоративните джетове по празниците? По-лесно е, пилотът шофира, докато ти можеш да си пиеш или да играеш на шах със секретарката.А колата ще си я караш в кръг из града колкото да видят хората най-новия модел, но когато не е толкова натоварено.
1
3
 
4
 
! Отговори
200хил преди 1 месец
200хил излязоха петък.Неделя вечер ще е ад на прибиране в София.