Изпразнихме банкоматите през почивните дни

15 от 20 машини без налични средства
7 май 2021 16:15, Петя Славова
21
Изпразнихме банкоматите през почивните дни
Снимка: БГНЕС

След тежкото празнуване при последователните празници Великден и Гергьовден, банкоматите останаха без пари през почивните дни, предава "Монитор". 15 от 20 машини нямаха налични средства за теглене в деня на Свети Георги.

Трезорите по принцип стриктно организират зареждането с дежурни екипи, които обикалят периодично машините и следят наличностите по време на празниците. Такива има най-често обаче в моловете, където се очаква по-голямо струпване на пазаруващи. Банкоматите по центъра и кварталите останаха без пари.

Според данни на Българската народна банка (БНБ) у нас има над 6000 ATM устройства. Всеки един банкомат е пълен с десетки хиляди левове в зависимост от мястото на разположение, като търгоски центрое, централни улици и др., но също и от осигурената му охрана. Сметка от преди години на „Монитор“ показа, че около 600 млн. лева са на разположение на гражданите по АТМ машините.

Освен с пари в брой сънародниците ни пазаруват и с кредитни и дебитни карти, което пък е допълнително улеснение, ако не сме имали време да си изтеглим кеш. Проблем е обаче, когато даден търговец не разполага с ПОС терминал и задължително трябва да му платим с традиционните банкноти.

Банките пазят исторически данни за необходимите обороти по време на празници, както и кои дни и банкомати са по-натоварени и на база на анализа на тези данни ще бъдат предотвратени всякакви проблеми и неудобства за клиентите.


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само в най- лаянарските чалгафонски недоразумения наричани български банки може да внесеш 100 лева и като искаш да си ги изтеглиш да ти върнат 95! Само долнопробните български недоразумения на най- великите европейци българите са способни на това, типичен бизнес в държавата на некадърните връзкари мутри със свински физиономии!
17
1
 
4
 
! Отговори
бсп - клуб корни преди 1 месец
лъжа ! в България е бедност и глад ! българите пари нямат !
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
у наше село в началото на месеца винаги са празни, защото всички отиват да си изтеглят заплата/пенсия/социал и да разплатят борчовете.
15
4
 
11
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 месец
Скоро ще има много банкови фарити, сринат кредитен рейтинг и много забогатяли ДругарЕ. Така че прибирайте си парите в дюшека.
14
1
 
10
 
! Отговори
MAGI MAG преди 1 месец
Някои изпразниха кайсиите. Кой квото има. Поздрави от Казабланка
13
5
 
19
 
! Отговори
Работяга преди 1 месец
Хората работят и имат пари. Нищо странно няма.
12
9
 
10
 
! Отговори
Kiro преди 1 месец
Сега е началото. Помните ли че Бойко не беше на власт като грумна една голема банка? Сега явно скоро пак няма да е на власт, може борда да гръмне и после Бойко да се върне на бял кон и да ни ръководи още 2 петилетки. Добре ще е.
11
2
 
10
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 1 месец
Значи трябва да се печатат повече левове и да се вземат външни заеми срещу които да става това. Да харчим докато има, че като дойдат следващите ще е мор.
10
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изпускате смисъла. Това означава, че българите имаме пари, които да теглиме. След 2 години банкоматите ще прашасват по време на Великден, а ние ще се чудим как да се справим с мизериите на чалгопитеците.
9
4
 
15
 
! Отговори
защо не?! преди 1 месец
Половината от изпразнените банкомати, може да са съдържали по 2-3000 лева!
8
7
 
7
 
! Отговори
ДБ и ИТН стадо преди 1 месец
Айдее почна се...дб и итн сринаха банковата система (((Нямам думи (((
7
2
 
10
 
! Отговори
Данчо КАТерицата преди 1 месец
Няма ли кеш, няма живот. Само схеми и кинти на ветрило.
6
5
 
14
 
! Отговори
Саксофонов преди 1 месец
Бойко ли е виновен?
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво означава "тежко празнуване" ? И какво сте празнували въобще наясно ли сте ?
4
9
 
8
 
! Отговори
Kolino Mongo преди 1 месец
В брой останаха да плащат тея дето взимат и само в брой.. досещате се колко данъци плащат.
3
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да се надяваме,че съвсем скоро и нечие Чекмедже ще бъде изпразнено,а неговият притежател ще бъде пратен там където му е мястото-затворът!
2
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ха - и после ще ми реват че криза била - па яли пили и се веселили като за последно
1
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Със сигурност не са били изпразнени от тукашните кибици. Тука все нямат работа, все недоволни, как никой не им давал пари...