През 2021 г: 108 хиляди останали без работа, 83 хиляди намерили нова

Пикът на безработните - от 4 до 10 януари
7 май 2021 22:15, Петя Славова
10
През 2021 г: 108 хиляди останали без работа, 83 хиляди намерили нова
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

През месец април за пръв път от началото на годината броят на намерилите работа започва постепенно да изпреварва броя на безработните, предаде репортер на БГНЕС.

108 хиляди са безработните в страната от началото на годината до 2 май. Пикът на новорегистрираните безработни се пада на седмицата след настъпването на новата година – от 4 до 10 януари.

Още по темата

Броят на започналите работа за същия период на годината е 83 хиляди души, сочат данните на Агенцията по заетостта. От началото на април започва бавно да расте броят на заетите хора, които изпреварват броя на безработните.

Само за последната седмица от 26 април до 2 май на работа са постъпили 4 069 души. Най-много хора са намерили препитание в столицата – 524 души, следвана от големите градове – Благоевград /349/, Варна /304/ и Бургас /291/. На обратния полюс се намира град Видин, където са започнали работа едва 38 души. В бившата промишлена столица на България, град Габрово, работа са намерила 76 души.

Населението в трудоспособна възраст в България възлиза на 4,1 милиона души, сочат последните данни на Националния статистически институт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажето 35 000 трайно безработни,какво шикалкавите!
7
0
 
7
 
! Отговори
SS преди 2 години
Идва световна финансова криза ! С след нея (не дай боже) война ! Учудвам се ,че все още има наивници които вярват че Бг-я ще се управи.
6
1
 
8
 
! Отговори
От заглавието преди 2 години
Се вижда че все пак поне 25 х. от горната бройка са без работа но тук не са посочени безработните от преди ковида к. са поне десет пъти повече. Живота на тия хора е съсипан а депутатите тръгнали да увеличават пенсиите на пенсионерите повечето от които са много по добре. Писна ми да тантуркат пенсионерите и малцинствата. Те са добре. Безработните са много по зле но са оставени на произвола на съдбата ..
5
0
 
1
 
! Отговори
От зафлавието преди 2 години
Се вижда че все пак поне 25 х. от горната бройка са без работа но тук не са посочени безработните от преди ковида к. са поне десет пъти повече. Живота на тия хора е съсипан но депутатите тръгнали да увеличават пенсиите на пенсионерите повечето от които са много по добре. Писна ми да тантуркат пенсионерите и малцинствата. Безработните са много по зле но са оставени на произвола на съдбата ..
4
0
 
11
 
! Отговори
Медиите са виновни преди 2 години
От трийсе години се лъже за нивото на безработицата. То е по високо. Работни места няма и енергоемкото население напусна завинаги страната. Тормоза и натиска срещу образовани но излишни хора без връзки да заемат непривлекателни работни места е жесток. Техния живот беше съсипан умишлено и целенасочено. Това е падение на нацията.
3
10
 
2
 
! Отговори
В България преди 2 години
Се търсят 60 хиляди програмисти. Още 300 хиляди места ще има до края на годината за ИТ специалисти. Вместо да се самосъжалявате и проклинате живота, вземете се преквалифицирайте. Вече се учи цял живот и доста често ще ви се наложи да сменяте професии.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пак лъжи..
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде са я намерили 83 хил.А колко сабили без работа и плюс 108 хил.70%е безработицата.Ако програмите зафилийка хляб, е работно място,става.Те взимат половин минимална запл.,за да има за усвояване.Преди бе цяламинимална,но пибит, много бързонамали този ресурс.КОЙ ,задава тезиданни.Номерология сър.