За пореден път е повреден асансьор във варненския квартал "Аспарухово"

Хората с увреждания и майките с колички трудно пресичат платното
9 май 2021 12:45, Петя Славова
14
За пореден път е повреден асансьор във варненския квартал "Аспарухово"
Снимка: Кадър, БНТ

Отново е повреден единия от асансьорите на пешеходния надлез във варненския квартал "Аспарухово". Засега устройството не може да бъде ремонтирано, защото частите са от чужбина. Така хората с увреждания и майките с колички са принудени да пресичат платното на пътя.

Пешеходният надлез в квартал "Аспарухово" има три асансьора и често поне един от тях е повреден от вандали. Последният набег е от края на април. Хулиганите са изкъртили вратата на съоръжението с ритници, унищожили са и част от повдигащия механизъм. Повреденият асансьор затруднява придвижването на хората с двигателни увреждания и на майките с детски колички.

Асансьорът е обезопасен, но няма да работи още дни наред.

"Смениха частите, които са в момента налични, но има неща, които трябва да пристигнат от чужбина и затова с още няколко дни ще се забави отремонтирането на асансьора", обясни пред БНТ кметът на район "Аспарухово" Ивайло Маринов.

Хората с двигателни увреждания, за които стъпалата на надлеза са непреодолима бариера, са принудени да пресичат четири пътни платна, за да преминат на отсрещната страна. Близки пешеходни пътеки няма.

"Говорили сме многократно с община Варна да се измисли вариант, но към момента не е предвидено да се направят пешеходни пътеки", каза още Маринов.

Според кмета на район "Аспарухово" решение на проблема е поставянето на видеокамери както на пешеходния надлез, така и на възлови места в квартала. Тази идея е подкрепена от живеещите в "Аспарухово" с подписка, която ще бъде внесена в община Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: кварталасансьорВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
направено набързо преди 2 години
Цялото съоръжение там, някак не си е на мястото. Даже да си добре с краката има стъпала нагоре, после надолу, едни обиколки се правят и по-мързеливите издебват да няма коли и беж през 4те платна. В същото време на най-опасното място на входа към парка, майки пресичат на пешеходна пътека, а там даже копаха и имаше изкопана дупка заради канала за вода . Като правиха тези промени, направиха 2 подлеза за същото време като този мост.
10
3
 
4
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Така е в демокрацията, искахте подобни индивиди да имат права, сега им се радвайте, времето е тяхно ;) !!!
9
4
 
1
 
! Отговори
мхм преди 2 години
ремонт на ремонта
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На това кръстовище има камери
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде дайте запис от камерите
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия са същите вандали, които преди време бяха причина за наводнението.Един етнос, който не плаща за зулумите си.
5
0
 
5
 
! Отговори
Размисли от храсти преди 2 години
Щом частите и ремонта са скъпи и се поръчват от чужбина, а познайте кои са тези "вандали" ...
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българска народопсихология, като всички са зле има хора които са щастливи защото се радват, че другите са зле.Но когато някой прави нещо ,тези хора са много нещастни.Като гледам асансьора бая много злоба се събрало в поредния такъв, който е ядосан на света ,че хората не са зле както на него му харесва.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българска народопсихология, като всички са зле има хора които са щастливи защото се радват, че другите са зле. Но когато някой прави нещо ,тези хора са много нещастни.Като гледам асансьора бая много злоба се събрало в поредния *** който е ядосан на света ,че хората не са зле както на него му харесва.
2
0
 
13
 
! Отговори
Бургас преди 2 години
В Бургас има камери на всички обществени асансьори и нови детски площадки. Най редовно показват вандали, които заплащат щетите
1
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберчета вандали!