Пловдивчани протестират заради строеж на блок в зелени площи

Протестиращите твърдят, че строежът е незаконен
14 май 2021 14:27, Ния Христова
46
Пловдивчани протестират заради строеж на блок в зелени площи
Снимка: БГНЕС
Жители на Пловдив излизат на протест. Причината e строеж на блок в зелените площи между жилищните сгради, съобщи Нова тв. 
 
Жителите на пловдивския квартал "Смирненски" се събраха на място, за да спрат строежа. Те твърдят, че е строежът е незаконен и че площта е има статут на "зелена площ".
 
"Живеем тук от 50 години. Тези дървета са засадени от съседите. Ние сме се грижили за тях. Вчера открихме заграждения, не сме уведомени, нито че теренът е отчужден, нито че тук ще има строеж", заяви жена, която живее в близост.
 
Жителите на квартала ще внесат сигнал до ДНСК, РДНСК и прокуратурата. Кметът на район "Западен" заяви, че започва проверка по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пловдив бе превърнат в долнопробно гето от строителната мафия, най-гъсто настроеният град, най-мръсният въздух и най-простите новозаселилисе "граждани". Пълно е с мякащи неандерталци които прииждат на талази, задължително с мин. Три бълващи сажди като ТЕЦ дизеляци и разбира се огромнокуче което се облекчава по тротоари, алеи и детски площадки, понякога директно от терасите. Пълен отврат. А, да и *** се изхвърля през терасата. УРО*ДИ.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Строителната мафия е най-силната в България, тя препира милиардите крадени от евро фондове, ДДС измами, престъпления-нарко, проституция, безакцизен алкохол, бензин и дизел и всичко за което се сетите. Това е пералня за милиарди в която е замесена властта от всички етажи и звена, както и обикновен ни хора които работят в този бранш.Тотална, брутална корупция.
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 22Какъв ГЕРБ бе тъ*пак, сега управлява правителството на руският Резидент Радев,това са неговите подпорни хотели и блокове.
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РадеФФ още не е дошъл на власт и започна с незаконните строежи. И това правителство не струва! Ще усети народния гняв скоро!
20
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ли подпорните стени на герб. Няма ли вече да си ходят тия ?????????
19
1
 
3
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 години
"Пловдивчани протестират заради строеж на блок в зелени площи"Ял съм я точно тази попара. Питай не старило, а патило - нищо не помага: парцелът е реституиран на някого (разбира се, НЕЗАКОННО, защото навремето е получено обезщетение), той го продава на друг, другият на строителен инвеститор и... ЧЕСТИТО - 16 ЕТАЖЕН БЛОК ПРЕД ТЕРАСИТЕ ВИ! Протест? Медии? Нищо не помага. Капитализъм, били сме си го избрали преди 30 г. Точка. Тогава имаше дефицит на стоки, а при капитализма пък е това. Все е ...
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да уб.ият КРАДЛИВИЯ кмет на Бооклук Борисов в Пловдив , който е взел ПОДКУП от турци и им разрешил да строят. И турците да бягат ОБРАТНО към Турция.Всеки трябва САМ да си строи... АКо някакви МОШЕНИЦИ искат да сторят и да продават апартаменти на чужденци, да изхвърлят мошениците към Турция, както Цветан Василев.
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аре стига сте пискали бе. Питайте родителите си защо скачаха и вириха двата пръста. Те ще ви обяснят с подробности как са искали банани не само по нова година ами всеки ден. Сега имат не само банани ами и най важното имат и Мутри.За мутри не са и мислили че ще ги има. Но те си идват заедно с бананите като гарнитура. То две убавини нема. Ем у..я у пукята ем душата у рая. Та сега ще гедат как мутрите унищожават полянките и ще траят. Ако не траят Мутрите ще пуснат в действие бухалките.
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През социализма управялваше работническата класа, имаше зелени площи за нея.Сега управлява буржоазията, зелените площи са за нея, а за работническата класа няма зелени площи, градовете се превръщат в гета за работническата класа от буржоазията.Купете си банан и се успокойте.
15
2
 
2
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Да представят исканията си пред протойерей Храч Мурадян.
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелени площи не ви трябват. Има зрели банани в магазина за вас.
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелени площи имаше през социализма, сега има зелени пари за мутробароковите строители на властта.Купете си от магазина един банан и се успокойте.
12
0
 
3
 
! Отговори
121 преди 2 години
СЕЛЯНИНА ДА СИ ХОДИ ОТДЕТО Е ДОШЕЛ! ЗАДРЪСТИХА ГРАДА!
11
0
 
1
 
! Отговори
111 преди 2 години
КЪДЕ ТОЧНО МИСЛЯТ ДА СТРОЯТ? ПЛОВДИВЧАНИ, ДАЙТЕ ДРУЖНО ДА ПРОТЕСТИРАМЕ!
10
2
 
2
 
! Отговори
БОКО преди 2 години
Новите пловдивчани гласуват "ЗА" статуквото и определят политиката в града. Щото ги ползва, не за друго. Тъпани нагли!
9
4
 
3
 
! Отговори
1 преди 2 години
така ще е радеФ се разбесня
8
0
 
6
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 2 години
Гърневски, ведно с Мамин Тотю са най-продажните, корумпирани, безоглено алчни и недалновидни управници. Гърневски на тази възраст да си сложи памперса и да си стои у тях!
7
2
 
3
 
! Отговори
до 4 преди 2 години
А местната власт от кой е назначена? От баба ми ли?
6
0
 
6
 
! Отговори
пловдивчанин преди 2 години
Целият град го застроиха в зелените площи, като се започне от ГРАНДА, който се построи на мястото на десетки дървета, декари зелени площи и огромно игрище. Бившият кмет Гърневски, който сега се подвизава в ГЕРБ продаде общинските места за жълти стотинки на мутри, които ги препродадоха 300 пъти и им се изгубиха спатиите. И те така... Това да разследва Манолова, ако наистина иска да разследва нещо, а не прави само театър. Сега недай Боже, ако стане едно заметресение и човек няма къде да избяга.