Пловдивчани протестират заради строеж на блок в зелени площи

Протестиращите твърдят, че строежът е незаконен
14 май 2021 14:27, Ния Христова
46
Пловдивчани протестират заради строеж на блок в зелени площи
Снимка: БГНЕС
Жители на Пловдив излизат на протест. Причината e строеж на блок в зелените площи между жилищните сгради, съобщи Нова тв. 
 
Жителите на пловдивския квартал "Смирненски" се събраха на място, за да спрат строежа. Те твърдят, че е строежът е незаконен и че площта е има статут на "зелена площ".
 
"Живеем тук от 50 години. Тези дървета са засадени от съседите. Ние сме се грижили за тях. Вчера открихме заграждения, не сме уведомени, нито че теренът е отчужден, нито че тук ще има строеж", заяви жена, която живее в близост.
 
Жителите на квартала ще внесат сигнал до ДНСК, РДНСК и прокуратурата. Кметът на район "Западен" заяви, че започва проверка по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
ПЛОВДИВЧАНИН преди 2 години
Някой има ли информация къде точно планират да строят и посадят новите пловдивчани?
4
0
 
5
 
! Отговори
БОКО преди 2 години
АМАН ОТ НОВИ ПЛОВДИВЧАНИ. ЗАРАДИ ТЯХ СЕ ОС-РА ВСИЧКО! СЕЛЯН ВЪН ОТ ГРАДА!
3
2
 
4
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
Правите ли разлика между местна общинска власт и държавна власт?!? Какво общо има правитрлството с градинките в Пловдив. Те могат да бъдат продадени и застроени с разрешение от местната власт!
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то от нас зависи. Новите собственици ще се натъпчат в блока и после ще пишат, че въздух не останало, нямало къде да паркират и градинка, дето да си изведат децата.Ми не купувайте и алчните строители ще увяхнат. Има места в покрайнините, ама зор да се набутаме "у центъра". И после сме недоволни, че сами сме си го причинили, че и луди пари сме хвърлили за кафезите на "престижно място"
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбирате ли сега приятели, че няма значение кой ви управлява - ГЕРБ или служебно правителство, щом за лично вашите проблеми няма кой да се грижи и винаги ще бъдете ощетени? С други думи трябва да се направи промяна от най-висшите до най-низшите ешелони на държавната администрация - кметства, ДНСК, РДНСК и така нататък. Това е невъзможно, както се досещата. Хайде със здраве!