Пловдивчани настръхнаха срещу евангелистка църква

Смятат, че примамва децата им
16 май 2021 13:50, Александър Попов
81
Пловдивчани настръхнаха срещу евангелистка църква
Снимка: БГНЕС

Гневни пловдивчани от кв. "Коматево" нахлуха в двора на евангелистка църква и я обвиниха, че примамва децата им с различни лакомства и игри.

"Не сме съгласни да примамват децата ни с бонбони и всякакви други съблазни", категорични са коматевци. Много млади хора, предимно родители, излязоха на протест срещу църквата "Жътвари".

"Представители на тази църква ходят по парка в квартала и дават бонбони на децата ни, нямаме представа какво съдържат", разказа пред "24 часа" Звезделина Кирякова.

Тя и останалите родители не са съгласни с похватите на тази църква.

"Никой от квартала не желае детето му, без знанието на родителите, да му се дава да яде каквото и да бъде то. Най-малко от гледна точка на здравето. Никой няма право да кани детето някъде и да го черпи с каквото и да е", категорична е Кирякова.

"Горе-долу от година функционира това учреждение, но до момента не знаехме, че ще започнат да приобщават деца от квартала. Сметнахме, че ще си провеждат своите служби с техни представители и решихме, че е добре. Но като разбрахме, че викат и деца, без родителите им да знаят, това вече е обезпокоително", допълни Звезделина.

"Притеснява ни, че тази институция е на метри от детската градина в квартала. Разбрахме, че в парка, където децата се събират, ходят представители на "Жътвари" да ги придърпват за разни игри. Това силно ни смущава. Не сме говорили с пасторите, но сме силно обезпокоени", категорична е и Катя Пенчева.

"В никакъв случай мястото на тази църква не трябва да е до детската градина. Организират групи по 10-ина деца да влизат в двора на църквата. Черпят ги и ги пускат да играят безплатно на батути. Ако бройката е над 10 деца, им казват "Изчакайте, защото Исус не иска сега да влезете. Да говорят от името на Бога. Прекалиха. Сложиха табела с надпис "Голяма детска църква" и окичиха с балони. Ние в "Коматево" си имаме църква", разказа Елена Андреева.

"Прекалиха. Сложиха табела с надпис "Голяма детска църква" и окичиха с балони. Ние в "Коматево" си имаме църква", категорична е Андреева

"Идвам от Ракитово с дъщеря си и племенницата ми. Не виждам никакъв проблем", каза 42-годишен мъж, който чакаше да влезе на служба. Той обясни, че църквата е регистрирана и напълно законна. Действала от много години у нас.

"Проповядва обич, добрина и честност. Какво лошо има", каза вярващият мъж, който твърди, че е от с. Йоаким Груево и идвал в "Коматево" да се моли. И друга представителка на "Жътвари" смята, че няма нищо обезпокоително.

Напрежението обаче се покачи и на място пристигна полиция. Стигна се и до инцидент между местни жители и представителка на църквата.

Полицаите разговаряха и с двете страни.

Пасторът Крейк и негови помощници твърдят, че нищо лошо не са направили. Коматевци ги обориха.

"Вижте каква табела бяха поставили с надпис "Детска църква", а отдолу има текст "Деца на всякаква възраст са добре дошли", показа на телефона си Звезделина Кирякова, една от най-активните простиращи. Как да им вярваме, попита тя.

"Да си стягат багажите и да се махат! Не са добре дошли в "Коматево", скандираха присъстващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
7
 
! Отговори
Свети Вазелиний преди 2 години
Да идат да се оплачат на Гейзера Николайчо Лудото да дръпне една анатема с ролексовата света ръка
24
8
 
13
 
! Отговори
Потрес преди 2 години
От църквата на БПЦ на ДС,по голяма секта няма!!!
23
13
 
5
 
! Отговори
Сланина и Зурла преди 2 години
Идете до семинарията,там ги примамват с ейнъл секс и розови близалки.
22
2
 
16
 
! Отговори
Перко преди 2 години
На сатанистите не се церемонете, давайте им пътя, натам откъдето са дошли. В таз държава здрави институции има ли?!
21
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един въпрос към човека на науката. Могат ли биологията, химията или физиката да ти дадат гаранция или логично научно доказателство че съпругата (или приятелка) те обича и ще те обича до края на живота ви заедно (ако останете заедно).Ако й е промит мозъка достатъчно - ще остане. Едно време тракийските царе така са промивали мозъци, че жените им доброволно са се погребвали живи с тях. Самураите пък по команда се самоубиват. Чисто и просто промивка на мозъка. Науката там е психология.
20
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евангелистите са като Свидетелите на Йехова - много агресивни маркетингови стратегии имат. Ама не да уцелили, щото българина заради децата си ще им палне църквата за Добро утро. Хаххаха.
19
10
 
4
 
! Отговори
Dr. Know преди 2 години
До Св. СатанаилЕдин въпрос към човека на науката. Могат ли биологията, химията или физиката да ти дадат гаранция или логично научно доказателство че съпругата (или приятелка) те обича и ще те обича до края на живота ви заедно (ако останете заедно). Има ли гаранция или се приема на ВЯРА?Законите на логиката -НЕМАТЕРИАЛНИ - управляват материалният свят.Ако наистина си човек на науката би трябвало да знаеш че Паскал, Пстьор, Исак Нютон, Нилс Бор са били вярващи и това не им е пречело на науката
18
11
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА СЪЩО Е СЕКТА!АЗ ЛИЧНО НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ СЕКТИТЕ НО ТЕ СА ЗА ПЪЛНОЛЕТНИ! КОМУНИ , СЕКТИ ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА ИЗБОР ЩОМ СТАНЕ ПЪЛНОЛЕТЕН!------------НО НА ДЕЦАТА ДА НЕ СЕ ПОСЯГА !И ВАКСЪРИТЕ ИСКАТ ДА ТУРЯТ РЪКА НА ДЕЦАТА АМА И ТЯХНОТО НЯМА ДА ГО БЪДЕ!
17
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е на римляните църквата, нали? Те и те не знаят какви са-евнгелисти ли са кви са, или като пазарджишките римляни, които бяха евангелисти, а сега са мюсулмани, аве римска им работа. Който им даде повече пари и те се съгласяват, римска им работа
16
8
 
34
 
! Отговори
Също като преди 2 години
Баптистите дават длехи, храни от първа необходимост, но и лакомства само и само да отидеш на место да си ги вземеш и лека по лека започва ПРИОБЩАВАНЕ! Затова 1) заявате категорично, че сте православни и НЕ желаете общуване по никакъв начин; 2) Организирайте бдителни патрули против тези навлеци; 3) направете мощноо шествие против сектите по главните улици на ПЛОВДИВ!
15
4
 
26
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
МОЖЕШЕ ДА СЕ КАЗВА ЦЪРКВА НА ИСТИНСКИЯ ИИСУС, ЦЪРКВА НА ЕДИНСТВЕНИЯ БОГ, ЦЪРКВА НА ВЯРВАЩИТЕ САМО ПИСАНИЯТА ХРИСТОВИ!НО ДА СИ КРЪСТЯТ ЦЪРКВАТА - ЖЪТВАРИ АМИ ИМА НЕЩО ГНИЛО!ДЕТСКА ЦЪРКВА ЖЪТВАРИ Е ДРУГОТО ИМЕ НА ДЕЦАТА НА ЦАРЕВИЦАТА , ГЛЕДАЛ СЪМ ФИЛМА ОТДАВНА НО ПОМНЯ, ЧЕ БЕШЕ НЕЩО ЛОШО!
14
6
 
19
 
! Отговори
Мистър Арсън преди 2 години
Да я запалят и няма да им зомбират децата.
13
9
 
28
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 2 години
Може наистина да се очаква малко по сдържано поведение от страна на църковните служители но ми прави впечатление че така наречените загрижени родители са абсолютно не заинтересовани когато на децата им отвсякъде се прокламира чaлга поведението на яки батки и cиликонови kифли с лесни пари, разюздано чифтосване и живот на скорост и съответно виждаме резултата в цялото общество. Бих ги посъветвал първо да присъстват на една служба в църквата и ако всичко е смислено и нормално да не крещят истерично
12
5
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЦЪРКВА ЖЪТВАРИ ДЕЦАТА НА ЦАРЕВИЦАТА
11
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименПреди 1944 г. православните църкви са работели в помощ на бедните и са ратували за морал и отговорност. След 1944 г. комунистите избиха без съд и присъда хиляди свещеници, затвориха църквите и преследваха вярващите, и назначиха агенти на ДС за висш клир. В резултат свещениците слухтяха и доносничеха, и нямаше кой да утешава и учи хората, нито да им напомня за морал и семейни ценности. След 89 г. *** уж станаха вярващи и използват православието за политически цели, като в Русия
10
2
 
24
 
! Отговори
Марга Рит преди 2 години
Преди около двадесетина години Коматево пак беше на протест. Тогава сектата беше срещу училището. Явно сега въпросната църква е окупирала района на детската градина и парка в квартала.
9
3
 
23
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Проблемът се решава по тъмна доба с 2 шишета кореселин :)))))))))))))))))))))))
8
15
 
11
 
! Отговори
Св. Сатанаил преди 2 години
Философски погледнато какво е религия и какво е да вярваш в нещо което никога не си виждал нито си докасвал?... Да това е според мен плод на фантазията и на психическата нагласа и на въображението... Ако имаше Бог още от началото щеше да се знае, ето ти Бога виждаш го изпълнявай завета и законите му... Но аз виждам биологията, химията и физиката, занимавал съм се с тях и вярвам на тях не на въображаемост!
7
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евангелистите са като напаст божия ,не знам колко вярват и проповядат доброто ,но са нахални и половината от тях са от малцинството зарибени с дребни хранителни продукти и парцалки втора употреба По наивните без близки и контрол стари хора даряват къщите си познавам пасторка която от 30 г не работи ,а само пее и живее по добре от работещите .Мисля ,че компетентните органи трябва да поразровят от къде им идват парите и най вече пасторитеима гнило и скрити неща от хората и обществотоНе отстъпваите
6
9
 
23
 
! Отговори
Сам паднах преди 2 години
Уау, наглите сектанти се осмеляват с коментари тук да плюят традиционната ни църква!? Отрязаха си сами клона на толерантност на който са седнали! Не вярвам, че църквата им в Коматево ще оцелее дълго!