Бетонът на "Смокиня" заверен ден преди смяната на кабинета

Къмпингарите били против заведенията, коментира концесионерът
Обновена: 17 май 2021 10:34 | 17 май 2021 10:33, Петя Славова
53
Бетонът на "Смокиня" заверен ден преди смяната на кабинета
Снимка: БГНЕС

Поредица от проверки, глоби и актове за концесионерите на плаж "Смокиня" трае вече месец, но ремонтните дейности край Созопол продължават.

Бетонни блокове вече са изникнали върху пясъка, предава bTV. Концесионерът обясни, че те се наричат бетонни пети и ще бъдат вградени в пясъка и върху тях ще бъде поставена метална конструкция. Върху нея ще бъде сглобена и дървена конструкция. Така, на практика, не се изливало бетон на плажа, което е забранено, но блокчетата все пак дават възможност за изграждането на масивна постройка върху плажа.

Още по темата

Преди месец след обществено недоволство, че багер разкопава защитените дюни, дейността беше спряна, а концесионерът глобен, не заради дюните, а защото новата схема не била съгласувана. По непотвърдена информация, в Министерството на туризма е постъпило искане за нощно заведение за 2 500 души.

"Няма да се гради нощно заведение. Изгражда се луксозен бийч бар, с луксозен ресторант, работното време ще е до 2 часа", каза концесионерът на плажа Иван Алексиев.

Според него, по схема на плажа ще има три заведения, съгласувани с архитекта на общината и внесени "без забележка".

"Ако има някой, който може върху 100 квадрата РЗП да ме научи как да побера 2500 души, съм готов да го изслушам. Поколението на плажовете се смени, в момента плажовете се посещават от 4 поколения - моето, което иска шезлонги и чадърши, тишина и спокойствие. Второто иска увеселителни заведения с коктейли и музика. Третото иска детски кътове. Хората, които искат диво къмпингуване са против изграждането на това заведение", допълни концесионерът.

Екологът Спас Узунов от "Биоразнообразие" заяви, че хората, които са против, са тези, които не искат да има "кочина на плажа". Къмпингар е поискал официална информация от Министерството на туризма какво ще се строи.

"Последно получих новата схема, която е одобрена. В нея виждам 2 петна на заведения, които смятам, че ще бъдат обединени в едно. Много е важно пред къмпинга да има свободни зони, защото хората, които са на къмпинга, си ходят с чадъри. Миналата година нямаше място и бяхме един върху друг", обясни къмпингуващият Атанас Мерджанов.

Къмпинг "Смокиня" е там от години и е от малкото незастроени плажни ивици на Черноморието.
Схемата на концесионера е заверена в Министерството на туризма на 10 май, ден преди смяната на правителството. В социалните мрежи хората пишат иронично: "Индиректното бетониране на плажовете е по-екологично и хуманно."

От екоинспектората казаха, че схемата на преместваемите обекти е съгласувана като местоположение, за да не засегне пясъчните дюни, а за строителството преценява Община Созопол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казах ви да вкарате Захариева и мъжа й в затвора и да им национализирате всичко. Така всеки следващ министър куха лейка, уредил се с партньор архитект, ще се замисли дали ще унищожава плажна ивица
13
0
 
13
 
! Отговори
до 1 Киро Рамбото преди 2 години
Бич на английски е куччка.Пълно е с такива по плажовете,затова така им викат ингилизите.:))))
12
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 11И кое е "всичко", което са бетонирали?Излели са постаментите за средна конструкция, за да може да се построи адекватно място, където хората да седнат да хапнат близо до плажа.
11
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно някои предпочитат на Смокиня заведенията да са бараки, и поради това нито да могат да предлагат качествено обслужване (защото за качествено обслужване трябва кухня и пространство, а това с бараки не става, трябва сериозна площ и екипировка вътре), нито може да се разчита, че ще са по-щадящи за околната среда.Просто някои хора си представят туризма като някаква хипи дейност.
10
8
 
25
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
герджийска работа, сиреч мутренска !!!Пак да гласувате за тях ... и пак ще си останем ... "тоалетната чиния" на ЕС !!!
9
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бетонирайте всичко и чакайте туристи!''УМНИЦИ"!
8
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 8Само дето нещата в "шкафченцето" са на Дубайския принц и шефчетата му в Москва, тъй че така е, някой е прибирал, но от иманярство, престъпления и под защитата на ДС.
7
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така се пълни шкафчинциту с кюлчета и евраци на банкянския усвоител (крадец). Той вика че е мата хари, ама не е тя.
6
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Киро Рамбото"Дюни, ресторант, къмпинг"... също не са бъгларски думи, но ги ползваме, патрЕоте.
5
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Христо ХристовПич, ти си като някаква счупена грамофонна плоча. Буквално само опорки бълваш.Намери си нещо сериозно да правиш в живота.
4
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонимеН 3Така е, "престъпност", но като отидеш на море искаш да има къде да хапнеш нещо, нали?Или ти не ходиш на море, тъй че можеш да си говориш каквото ти падне?
3
6
 
35
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПРЕСТЪПНОСТТА ПРИ ГЕРБ Е НЕЩО СТРАШНО !!НЕ , ЧЕ ПРИ ДРУГИТЕ ПРЕСТЪПНОСТ НЯМА , НО ПРИ ГЕРБ ТЯ Е СВРЪХ МНОГО!
2
46
 
5
 
! Отговори
Чиновник преди 2 години
Който иска диво къмпингуване да ходи в Африка при себеподобните си.
1
0
 
29
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 2 години
Каква е тая дума "бийч"?