Бездомни кучета нападнаха жена в Мездра

Случаен свидетел едва успява да спаси жената
25 май 2021 08:21, Ния Христова
68
Бездомни кучета нападнаха жена в Мездра
Снимка: Pixabay
Глутница кучета нападнаха и нахапаха жена в Мездра. Инцидентът е станал в централната част на града в близост до старо и необитавано общежитие. Случаен свидетел едва успява да спаси жената от агресивните животни, съобщи Нова тв.
 
"Отивах в посока центъра и срещу мен се появи съседка от квартала, която отглежда кучета. Тя ги водеше на повод, а около нея скачаха около 5-6 улични кучета, които тя храни. Опитах да мина по-встрани. В момента, в който наближи, уличните кучета я заобиколиха, втурнаха се към мен и ме нападнаха. Ухапаха ме по крака", сподели нападната жена.
 
Двете със съседката й опитали да разгонят глутницата. Заради случилото се жената в момента изпитва страх да излиза от апартамента си. На мястото, където е нападната, редовно минават деца с велосипеди, които кучетата гонят.
 
"Един проблем може да бъде решен само с много усилия от всички страни. Имаме два приюта, които са пълни. Отговарят на всички изисквания. Имаме случаи на ухапвания, но това се дължи на недобросъвестни граждани, които си отглеждат бездомни кучета", коментира кметът на Мездра Иван Аспарухов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
3
 
! Отговори
11 преди 2 години
Селата около Стара Загора са пълни със скитащи кучета и такива без повод в дворовете, но кметовете нехаят и говорят само как не можело да се реши проблема.А вземат заплати над 700-тин лева ! За какво!?
38
2
 
4
 
! Отговори
*/* преди 2 години
А наскоро опищяха света като кмета на Кричим каза, че ще глобява хранещите бездомните песове
37
3
 
2
 
! Отговори
един преди 2 години
а Боко кучкаря кога ще влиза
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 30Всички породи са изкуствено създадени от човека, илитерат
35
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По времето на Живков милицията ги трепевше. За една вечер ловните дръжинки ще реша проблема. Проблем са и домашните дето лаят деноношно и кучкарите ги изкарват да се рат по паркове и тротоари.
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
преди 2 дни, с 1 приятел правихме разходка край дряново.В едно село ни нападнаха глутница кучета и ни блокираха пътя (а нямаше как да се върнем назад).Обаждахме се на 112 и вместо да дойде полиция ни препратиха на други хора които евентуално ще дойдат до 2-3 часа...А то тогава се стъмнява и ние в планината ли да спим?Това държава ли е ???
33
4
 
2
 
! Отговори
До 30 преди 2 години
Това е само снимка,не са кучетата нападнали жената.
32
1
 
10
 
! Отговори
someone преди 2 години
докога в градовете и селата ни ще търпим глутници от кучета и ще слушаме глупостите на кучкари и екоталибани? Човешкия живот и здраве са най-важни , кмета на Мездра да не се прави на ударен ами да отива или да ги забира тия кучета или да ги избива , други начини няма , не само са опасни такива кучета ,че могат да те нападнат ами и пренасят какви ли не зарази и болести с тях.
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абе в коя западна държава има агресивни улични кучета ???не виждате ли че тук нарочно искат да унищожат народа?
30
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости. Това разярено куче е на каишка. Пък било бездомно. Нали в квартала си гледаме бездомните кучета, хвърляме им храна и си ги обичаме и те нас. Трябва да си постъпил много жестоко с бездомно куче за да те залае. А домашните разглезени кучета са истинска опасност особено питбулите, които са изкуствена порода, създадена от човека.
29
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бездомните кучета трябна да се изтребят до крак - това е единственото ефективно, а и най-евтино решение. Стига вече сектански кучелюбски терор, хора биват нападани на улицата, това е прелива чашата на търпение!
28
2
 
6
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Разбира се. Естествено, дори и гладни, кучетата пак ще са там - защото там са родени или изхвърлени, но на някои двуноги ще им капе мед на душата да виждат, че има по-окаяни същества дори от тях самите.
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 25Кой да ти го създава този приют? Като искаш приют извади от обложените си вече доходи. Купи терен. Получи разрешения от всички институции и съседи, и си прави приют. "Дайте да дадете"! За какво? Питай ловците какво става в полето от глутници бездомни кучета. Чакалите никой не ги жали и ги отстрелват. Каква е разликата между чакал и улично куче?
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 23Сложих ти минус само за частта с обезщетението от общината. С другото съм съгласен. Сметката трябва да се връчи на онзи подпухнал"експерт"от "4 лапи". Ние плащаме данъци на общината и също сме потърпевши от"връщане на мястото от където са взети". И другите *** практики наложени от кучепоклонниците. Всички са съгласни, че кучетата трябва да с намордник и на каишка! Нали? А защо бездомните могат да се разхождат свободно? Най-малко кой ще чисти след тях? Къде е логиката?
25
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какво да ги правят кучетата?!?!? Да не ги хранят, защото са бездомни ли?!?!? За да бъдат бездомни хората са виновни. Те са живи същества като нас. Създайте още един приют за животните. Така и хората ще бъдат по-спокойни.
24
0
 
14
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
спасяването на хапаните е в ръцете на самите хапани
23
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Веднага да отива на съдебен лекар, като плати 50лв. После ще вземе към 2000лв. от общината, което спрямо световната практика е нищо, но все пак е нещо. А кучетата там могат да се оправят само с антифриз, с кучкари на глава не се излиза по друг начин.
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво стана с кренвиршите
21
2
 
24
 
! Отговори
Значи преди 2 години
хващате съседката, която храни уличните и я пускате без храна при глутница, която не я познава. Като бъдат нахапани 100-на такива "доброжелателки", които реално създават проблема и нещата ще започнат да се оправят.
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в съда срещу съдебно медицинско общината губи делото обещетението с адвокатския хонорар е от порядъка на около 2000 лв. необходими документи касови бележки за всички разходи , схемата за противобясната ваксина / копие / жалба до общината снимки на хараненото място / пожелание / съдебно медицинско