Хотелиери заплашват с протест

От бранша искат спешни мерки за спасяването на летния сезон
27 май 2021 15:00, Ния Христова
82
Хотелиери заплашват с протест
Снимка: БГНЕС
Собственици на хотели в Слънчев бряг и Несебър, членове на "Клуба на хотелиера", заплашват с протест и настояват за спешни мерки от страна на държавата, за да не бъде провален летният туристически сезон по морето, съобщи Нова тв. 
 
От браншовата структура написаха молба до служебния министър на туризма с настояване за спешна среща, на която да бъдат обсъдени исканията им. Дават срок на министър Стела Балтова, след чието изтичане заплашват с блокади на пътя Бургас- Варна.
Още по темата
 
"Една от нашите молби, която може да спаси туризма това лято, е премахването на PCR тестовете при влизането в България. Има информация, че това ще бъде направено за румънските туристи. Но Румъния не е единствената страна, която ще спаси туризма ни. Нас ни интересуват и туристи от Молдова, Украйна, Северна Македония, Сърбия, Чехия, Полша, чийто граждани са редовни наши гости", коментира Станко Добрев. 
 
Според него много държави изискват PCR при връщане от България. От брашна искат страната ни да поема част или на 100 процента разходите за тези тестове, за да можем да станем привлекателна дестинация. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
министъро със заповедтта от вчера, че ги напуни с румънци
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие какво искате: да си внесем ковид вирус от чужбина? Да не сте луди? Гърция направи солиден филтър на входа, а ние да отпуснем контрола, та да пламне отново епидемия? Е тая няма как да стане! Много сте алчни и безразсъдни!
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умре сезон 2021,няма и пари как да се перат, ужад!!!
57
1
 
6
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
КЪВ ПРОТЕСТ, БЕ....ТОВА Е "ПРОМЯНАТА"!!!! ДРУСАЙТЕ КЮЧЕЦИ И ЧАЛГА И СЕ РАДВАЙТЕ.....
56
2
 
4
 
! Отговори
Явор преди 2 години
Тия няма ли да се засрамят най-после?! Да не би те да са най-важните. Знам, че имат големи притеснения, но те са най-заинтересовани от това пандемията да приключи. Най-заинтересовани са, ама май не се замислят за това. Хипотетично, вече е добра тенденцията,много добра дори, утре случаите тръгнат нагоре, какво става. Какво става, а?! Хотелите остават без туристи. И без български, и без чуждестранни. Така че да мирясат и да чакат още по-голям брой ваксинирани.
55
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом искат туристи, хотелиерите да плащат тестовете.
54
1
 
7
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Много ми е жал за тези хотелиери.Искам да им помогна.Затова предлагам държавата да ми поеме 10 дневните разходи за почивка на Слънчев бряг.
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато Държавата започне да плаща на българските граждани РСR тестовете, тогава. Дойде време в което разбрахте, че не може само лапане, без нищо в замяна като услуга.
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само при чистата и гостоприемлива Гърция
51
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затваряйте, като не ви харесва. Значи не са ви проблем тестовете, защото и в Гърция за да влязат стоят хората с часове, но отиват там нали? Така, че отдавна си провалихте вие сезоните с алчността си. Миналата година отидох за три дни и въпреки, че плачат за хора, всичко беше под всякаква критика.
50
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я Балтова да провери къмпинг "Градина" .Откъде-накъде изискват минимален брой нощувки 10. Кой ще ви стъпи бе-фалирайте.
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аман от вас,келяви български хотелиери
48
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Досега ние, БГ данъкоплатците ви плащахме помощи, спасявахме сезони, въпреки очевадния "тормоз" от ваша страна към БГ гражданите!Сега пак искате да ви плащаме, за да печелите - пълно безочие!Доколкото е ясно, вие сте частници, а не държавни структури.Ами оправяйте се сами, както повечето частен бизнес се справят - сами, без държавна издръжка!!!
47
0
 
5
 
! Отговори
абоната е на мо~~~ре преди 2 години
Тези дето взеха 3 обекта под наем, ще ядат троен чэп !!!Айде за догодина пак предплатете високите наеми, щял Сезона да е бил супер-силен.
46
3
 
10
 
! Отговори
Решава тоз с парите! преди 2 години
Щом нямаш пари,какво ще решиш ти бе?!Ти нищо не решаваш!
45
0
 
9
 
! Отговори
келепира преди 2 години
До 1212само бакшишите и икономиите ни интересуват за сметка на културата на обслужването
44
0
 
9
 
! Отговори
Жилфонд преди 2 години
До ХотелиеритеДа се раздадат на бедните и гладните бездомници както при жилищната криза след 9-ти
43
0
 
15
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Служебното правителство поддаде ли се на натиска на мутрите никакво гласуване повече за тях!!!Ние не щем да сме жертви на пристигащи тука заразени!
42
0
 
10
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 2 години
Презастрояването и алчността изгониха опитния персонал.Тоя Венко Дебелия го чух по тв, но вие знаете ли, че му икат венко Гърмяния...Имало е защо...явно си е взел поука, докото Димитър Янков беше ликвидиран показно.Кой...кой да мисли за Несебър и несебърци, като общинските съветници са селяни, дошли наготово ?!
41
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само ще ви кажа , че студио в Гърция на 50 метра от пясъка с три легла , две тераси с панорама , кухненски кът , климатици и други екстри ми е точно 40 евро на нощувка ( 80лева) Паркинг безплатен , чадър и шезлонг срещу питие всички питиета струваха 2,5 евро ( 5 лева) Тоест ние сме имали 5 нощувки и сме дали за спане 200 евро (400лева) за трима души общо е тази цена