МО с реакция след нахлуването в цех на US войници в Чешнегирово

Във ведомството не са постъпвали официални жалби
29 май 2021 12:00, Петя Славова
153
МО с реакция след нахлуването в цех на US войници в Чешнегирово
Снимка: БГНЕС

В Министерството на отбраната до момента не са постъпвали официални жалби и сигнали във връзка с оповестения чрез медиите случай в село Чешнигирово. Това съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Министерството на отбраната е предприело нужните действия за изясняване на всички обстоятелства, като по случая е назначена проверка. До нейното приключване Министерството ще се въздържа от коментари по темата, допълват от ведомството.

Както вече стана известно, американски войници атакуваха производствен цех в Пловдивско. Претърсиха го натръшкаха и респектираха персонала, припомня "Монитор". Инцидентът, записан от охранителни кaмери, е отпреди дни по време на съюзническо учение в Чешнегирово.

Собственикът и работниците в предприятието се канят да съдят всички отговорни за излязлото извън рамките си учение, информира Нова телевизия.

Фабриката буквално е долепена до военното летище в Чешнегирово, където се е извършвало мащабно учение. Група военни, въоръжени с къртечници и автомати, прескачат ограда и нахлуват в цеха.

Действието се развива на 11 май. Документирано е от няколкото охранителни камери, разположени в цеха. Около 13.30 часа седем въоръжени войници прескачат оградата и нахълтват в цеха за нестандартно оборудване на рафинерии за олио.

Първи срещу тях се оказват Георги и Атанас.

Още по темата

"Идват насреща с автомати. Аз се обръщам и той вика "Седал!Седал!". Вдигнах ръце. Той може би казваше на английски да лягаме или не знам какво, ама аз като не разбирам седнах. Тук имаше платна. Дойдоха до нас.

Двама пък влязоха отзад, вътре в съблекалнята. Оттам се върнаха и всички с насочени автомати влязоха в халето", разказва Георги Нешев, който работи в цеха.

"Беше нещо много страшно! Уплаших се и даже половин час не мога да реагирам. Аз почнах да треперя от страх", спомня си колегата му Васко. Въоръжените войници се разпределили на групи и обходили всички помещения в цеха.

Това показват и кадрите от охранителните камери. След като извършили т.нар "прочистване" на обекта, напуснали сградата.

От страх работниците не посмели да се обадят на тел. 112, а сигнализирали собственика, който по това време не бил във фирмата. Той от своя страна отишъл до военното летище, за да потърси обяснение за действията на натовските войници.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
2
 
22
 
! Отговори
кръпел преди 2 години
на тия пенции в мо ако не постъпят официални жалби няма и да разберат нищо ...така и ще превземат държавата без официални жалби
86
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали помните президента Милошевич и Радко Младич? И те двамата също се правиха на голяма военна хунта и на голяма работа пред чичо Джо.
85
14
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 102 преди 2 години
Никой с акъла си не защитава американците. Стига пищя като ощипана мома. Има си виновни, има си закон, има си и военна полиция. САЩ и МО ще платят обезщетение на пострадалите и войничетата най-малкото ще търкат наровете за назидание. Единственото нещо което е притеснително е а ла бойковото снишаване на МО. В крайна сметка не е дошъл краят на света. И да плюете и да врякате, МО носи отговорност за суверенитета на страната, както и за гафа. *** нали по-лесно да плюеш вместо да мислиш.
84
8
 
23
 
! Отговори
Д-р Исня преди 2 години
Не са попаднали на пернишки заварчици! При първото "Sit Down!" щеше да има винкел и обратно в базата да плачат като онея френски "командоси" дето ядоха тоягата.
83
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гости се посрещат с хляб и сол. Може барут и сол.
82
2
 
24
 
! Отговори
Специалист преди 2 години
Разликата с Афганистан е, че шивачките вадят калашниците и американците бягат. Нашите шивачки са невъоръжени, затова са ги респектирали.
81
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БългаринВоенните без значение националността не се славят с блестящ интелект. Който е отговорен ще си плати за гафа. Тия имат някакъв ред и дисциплина, така че не ги мисли. За разлика от г-дата с многото часовници и загиналите от метилов алкохол в Бургас и наще шуробаджанаци от МО.
80
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Като не са взели по едно дърво да ги очешат, като френските "командоси" във врачанско... :))))))"------------------------------------------------------------------------------------Направлението на мислите е правилно, но допускаш обидна грешка. Прословутият случай с френските командоси не беше във врачанско, а в село Коиловци, Плевенско. Да, има още български герой в Мизия.
79
3
 
1
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До 96Викаш -голяма работа станала ,а?
78
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БългаринКой кого нападнал ? Последно руснаците се трепаха с техния еквивалент на наще макета, по ред причини, за които и двете страни имат вина. Те в Сирия не смеят да се закачат, защото знаят каква беля ще стане. Ти тука започна такива локуми да раздуваш, сякаш излитат американци от луната и падат в Сибир. Никой няма изгода от война.
77
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е новинаВиж ако бяханахлули работници в базата и има изнасилени ,е друга работа.
76
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
такива гафове са редовни, без значение коя армия тренира. Коментиращите поне половината явно не са виждали казарма, защото пищят като ощипани моми. И руснаците са правили десанти на тяхното си черноморие при туристите и в САЩ са стряскали хората с учения. Единственото жалко нещо е, че са изкарали акъла на група работници и са им развалили деня. Еми МО и САЩ ще платят, ще се извинят и живота ще си продължи.
75
6
 
16
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Веднага да се изнасят от територията на България,Достатъчно са тренирали ,видяхме че няма файда от тях .Срамота !!!! И тия тръгнали да нападат Русия,че те немогат да се ориентират къде се намират.Веднага да се махат!!!!!
74
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 11 май, по време на съюзническо учение в просперираща еесовска България, US войници атакуваха производствен цех в Чешнегирово, претърсиха го, натръшкаха и респектираха персонала. А в плачевния гулаг на гладуващия и направо трагичен Мордор, скучаещият берлински пациент реши да си пусне мустаци /не квадратни/.
73
2
 
3
 
! Отговори
Агресивен на работа преди 2 години
Какви дъски ? Откъде? Виж хидравличен маркуч един цол с гайка накрая имам. Да идват.
72
2
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
само си представете демен=цията в белия дом ако вземе да си играе с куфарчетонадявам се на мъжете с чувство за отговорност защото виждате как деистват подолните чинове в губерниите
71
5
 
19
 
! Отговори
Гневен преди 2 години
Надеждите ни,че след неадекватния каракачанов по-безхаберен министър не може да има се изпариха безвъзвратно! Шефът на фирмата е ходил лично във военна полиция за да се жалва,но отговорили,че нищо не могат да направят!? Когато чужди *** упражняват терор върху БЪЛГАРСКИ граждани никой не може да ги защити в милата ни татковина! Страшно е докъде докараха ДЪРЖАВАТА ни,такова падение никога досега не е бивало!!!
70
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На учение не им дават бойни патрони, та трябваше да реагират, като във врачанско - по една дъска да им пробват уменията :)))))))
69
2
 
2
 
! Отговори
човек преди 2 години
До АнонименТочно това е трябвало да направят
68
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МО не са си свършили работата и не са указали на американците къде аджеба се провежда това обучение, те затва и реакцията им такава. Те че тия са виновни, виновни са. Но на първо място нащо МО е виновно. Американците си имат строг контрол и тия без разрешително не могат и да гъкнат от базите си. А обученията са такива, че се менкат едните да играят "лошите", после "добрите" и накрая като дружки заедно срещу лошите. Не бих се очудил ако тумба кадети са чакали напразно някъде като "терористи".