Омбудсманът: Топлофикациите нямат основания да искат по-висока цена

Цената не кореспондира с повишено качество, заяви Диана Ковачева
1 юни 2021 09:03, Петя Славова
90
Омбудсманът: Топлофикациите нямат основания да искат по-висока цена
Снимка: БГНЕС

Категорично топлофикациите нямат никакви основания да искат по-висока цена на парното, заяви пред БНТ омбудсманът Диана Ковачева. Тя вече е възразила пред КЕВР.

"Топлофикациите предлагат драстично увеличение на цените на парното за следващия сезон и не разбирам на какво отгоре искат подобни цени. Например топлофикация във Велико Търново иска 71% увеличение, в Бурас - 32%, в Перник - 61%, във Враца - 41%, в София - 15%", каза Ковачева.

На какво отгоре искат тези цени, попита омбудсманът.

Още по темата

 "Смятам, че е абсолютно немотивирано подобно увеличение, още повече, че то не кореспондира с повишеното качество. Смятам, че подобно драстично увеличение в условия, в които хората имат финансови затруднения по никакъв начин не може да бъде обосновано и очаквам КЕВР да отхвърли тези немотивирани искания", каза още Ковачева.

Според омбудсмана наредбата за цените на топлофикациите, на топлоснабдяването и на топлинната енергия трябва да бъде променена, защото прогнозните елементи са изключително много.

 "Неудачно е да се променя цената на топлинната енергия само веднъж в годината, при условие че цената на природния газ всеки месец се променя, което означава, че хората или надплащат или пък после трябва да доплащат. Необходима е ревизия на тази наредба", допълни Ковачева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
19
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
абе няма голямо значение какви са цените на газта на световния пазар, тук цените се вдига или смъкват по политически причини... Дано не ги вдигнат , но едва ли ще стане сега, щото идват избори !!!
7
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко дано Сретан да те ощасливи,за всичко което направи с България,а това е да я оставиш на дъното на Европа.Само Македония е по-зле от нас,а това е защото не са в ЕС и твоите мафиоти купуват на ниски цени целия бизнес там.
6
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не е омбудманът,хората които протестират,служебното правителство сега моя коментар щеше да е изтрит.До преди два месеца всичко което беше критика като коментар за ГЕРБ и ВМРО се триеше.Да не говориммкакво правеха и правят ,всяваха страх,паника и омраза.Но сега всичко им се върна с двойна сила.Така е в живота ,като правиш лошо ти се връща лошо.Бойко е творение на злото.
5
1
 
33
 
! Отговори
.. преди 2 години
С това парно зимата все едно караш бентли а с тия заплати по 1000лв как се живее
4
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви глупости пишеш,всичкоме от ГЕРБ и ВМРО.Газта е вдигнаха те.Топлофикациите са на кметовете,а те са от ГЕРБ.Това коетомправите е анти-Българско.Надявам се хората да не са глупави и да смятат,че едно служебнонправителство може нещо да направи.Единственото което може е да отвори очите на избирателите,защото съд и прокуратура са на ГЕРБ също така.
3
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ и ВМРО отмъщават като искат да съсипат всички в България.Газта спада прогресивно в света.А те в последните дни на управлението вдигнаха цената с 30 %. Газта е основен продукт от което зависи всичко и следосателно всичко се вдига.До кога ще търпим.Трябва да се заеме лично с тях и да ги изпратим където им е мястото.А който ги подкрепя е част от схемата.
2
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сладка служба. Казваш си мнението и ...до тук. Иначе заплатката е около 9000лв.Пичовска работа.
1
23
 
6
 
! Отговори
GG преди 2 години
Върнаха се комунистите на власт и започна ограбването на народа. Нищо ново под слънцето, товарищ