От 0 до 8 лв: Колко "солено" ще излезе сянката на плажа?

Голяма част от концесионерите са намалили цените с 50%
5 юни 2021 09:30, Петя Славова
123
От 0 до 8 лв: Колко "солено" ще излезе сянката на плажа?
Снимка: БГНЕС

В началото на летния сезон още остава отворен въпроса за цената на чадърите и шезлонгите по родното Черноморие. На места услугата ще ни струва 8 лева на ден, а на други ще е напълно безплатна.

В "Слънчев бряг" цените на плажните принадлежности са с 50% по-ниски в сравнение с упоменатите цени в концесионния договор, съобщава Нова тв.

На север от мостика цената е 4.50 лв. От другата страна на централния плаж в курорта, цената е с 50 стотинки по-висока.

Още по темата

"Вече подписахме за "Слънчев бряг". Цената тази година ще струва 5 лв.", обясни представител на концесионера Кирил Спасов като уточни, че това е намаление с 50%.
На плажа вече са осигурени спасителни двойки, медицинско обслужване, ежедневно почистване и дезинфекциране.

На юг - в Равда и Несебър, цената остава същата - по 8 лв. за чадър и шезлонг. В Поморие табелите за сянка на плажа са по 5 лв.

За комплект плажни принадлежности на южния плаж в Поморие това лято трябва да отделим сумата от 15 лв.
На плаж "Бургас - север" за втора поредна година концесионерите са избрали да предлагат напълно безплатно ползване на чадъри и шезлонги." Готови сме. Имаме зони с разположени чадъри, с плажни принадлежности", обясни концесионерът на плажа Симеон Цветков.
На плажа в Крайморие това лято цената на сянката ще е намалена наполовина. За чадър и шезлонг ще се плаща по 5 лв., а шалтета и масички ще са бонус към комплекта.

В Созопол цената остава така, както е заложена в договора. "Тази година на централния плаж плажните принадлежности ще са 7 лв. на брой. Това е цената, която е спечелена по концесионен договор. За всички плажове самата икономическа обосновка е много различна", обясни Кирил Спасов, представител на концесионера.

На договорна цена ще работи концесионерът на плаж "Приморско-юг". Там чадър и шезлонг ще се предоставят срещу 7 лв.

По Северното Черноморие сянката е "по-тънка" като цената е от 0 до 6 лв. За това лято всеки концесионер е преценил с колко ще са намалени цените.

"Имаме най-различни варианти. Например в "Албена" чадърите и шезлонгите са по 1 лв, което е 90% намаление от стандартната цена. На "Златни пясъци" намалението е около 50%, т.е. шезлонг - 6 лв. и чадър отново 6 лв.", каза проф. Стоян Маринов, член на УС на Варненската туристическа камара.

От туристическия бранш са категорични, че плажовете са напълно изрядни за сезона. Туристите също смятат така. С отпадането на част от противоепидемичните мерки плажовете по Северното Черноморие вече се радват на туристи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде на плажооо.
26
10
 
3
 
! Отговори
Морски преди 2 години
По соца си бяхме на заплатка в почивната станция целогодишно. Ама кой ти бачка за заплата. Лятото почва алъш вериша със софиянци на море. Нещо по-хубава стая, резервацийка в удобен момент, частна квартира, банкетче за колектива. Как само бутахте паричките и услуги. Да ти кажа не бяхме хич за ореваване. Сега пак не е зле. Хотела си е наш. Услугите наши. Не сме умряли от глад. За себе си мислете. Злобата убива. Аз съм винаги усмихнат и вежлив, дори да ви псувам наум цъфтите от кеф.
25
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предното лято същите вие се напъвахте с лъжите си къде ще ходите...а нашето море се оказа пълно:)) Не сте фактор. Отделно нашите скъпи хотели са предвидени за богати туристи, а не за любители на безплатните чадъри и храна. Вие там пълните торбите с храна и си мислете ,че сте важни туристи.
24
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Се ми е там, какво си зачеркнал. Ппвепето сте ком9лексирани селтациии:)) Винаги само вие почват ние дето ходим в Гърция. Самохвалене... то голяма работа ,ще ходиш на гръцките села. Там да не би да спиш на земята охльов ... пак на бетон спиш. Скоро даваха, колко места там няма пречиствателни станции. Айде моля ти се селскии далече си от живота
23
2
 
5
 
! Отговори
КОВИД Препър преди 2 години
аз да не съм Луд да изляза от Бункера - имам храна и вода за още 2 години - та Уханката да ме помете, ще си стоя под Земята - Взимам D3 взимам на таблетки като Афро-Американец в Аляска!
22
5
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Аз май само в България съм виждал подобна простотия да си плащаш за чадър и шезлонг. Даже в Латинска Америка няма подобна идиотщина
21
6
 
8
 
! Отговори
ЧИЧИ преди 2 години
До МорскиМорски, ние в Гърция плащаме 3-4 пъти повече, а някои и 10. Черноморието винаги се е рекламирало като нещо евтино и затова всичките туристи, които пристигат при вас си броят стотинките за чадърче и цаца. Сами си ги привличате такива, ние, които ходим в гърция отдавна сме зачеркнали черноморието, не защото ни е скъпо, а защото е нискокачествено и евтино.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 23На теб апартамента, ксто ти е частен защо не излезеш пред блока да изчистиш и да запълниш малко дупки клоун:)))
19
5
 
7
 
! Отговори
Море за мазохисти преди 2 години
От 8 години не давам пари на тарикатите по нашето мутроморие, тъкмо този шантав сезон ли да отида да ги облагодетелствам? За да се държат с мен, все едно съм се родил техен длъжник и трябва да им търпя безропотно простотиите, нарушенията на санитарно-хигиенните норми, кожодерските цени за нищо?Ей сега, спънах се от бързане.
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха, добър опит. Още със стъпване на магистралата започва присветкване и стрес. Пристигаме - всички паркинги по 10 лв на ден. Храната на тройна цена с ужасно качество Водата *** и с мазут (Несебър, Рапонги). Батки гледат лошо и цял нощ пилят гуми и се чуват викания и шумове . Такса стол. Бетонни сгради на всяка скала. Реклами за разстройство. Ниско платен персонал. Ужасно обслужване.Няма да отида докато не съборят 50%.С кеф ще си платя ПСР за Гърция.
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поддръжката като инфраструктура, паркинги , озеленяване, осветление 7и чистота се падат на ДЪРЖАВАТА. Която прибира данъка от този браш и таксите. Защо после не се връщат почти нищо там, за да се прави по хубаво ?
16
2
 
14
 
! Отговори
Мен преди 2 години
До АнонименХотелите и заведението по морето са частни. За какво да им помага държавата? Ако не успеят да изкарат печалба, фалират и затварят и готово. Работа има колкото искаш, не е задължително да си хотелиер.
15
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпроса е защо държавата нечомага активно на нашето море ? Няма как със сезон от 2 месеца тея хора да печелят и да инвестират в подобро. Не знам дали може да смяташ ама с 2 месеца едвали може да покриеш разходите з цяла година на хотел или поддръжка. То не е само да приказкаш и да искаш , а и да влагаш. Отделно всеки ,като тебе търси евтинджоса, а иска да е лукс. Нвма такъв филм в света.
14
11
 
7
 
! Отговори
Морски преди 2 години
5 лв. щяло да е 10 лв. щяло да е. Май сте баровци само в Гърция, като трябва да платите стотинки в БГ ставате изнервени киселяци. Комунизма свърши преди 30 години и няма да ви пратят в почивната станция на завода за без пари. Стойте си безплатно на сянка в софийските паненелки прошляци или пък навъртете километраж до гърчолята и се фукайте на другите прошляци колко евтино ви е излязло и колко фрапета сте изблизали.
13
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не благодаря на чалгоморието не ходя !
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега до есента ще четем всеки ден за мутроморието. Разкарайте ги тези статии.
11
9
 
4
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Аз съм в Гърция. Не ми дреме. Миналата от немай къде се мъкнах веднъж по нашето. Тая няма. С ваксинката си минах границата като пич. Чак ми се радваха.
10
2
 
21
 
! Отговори
Док преди 2 години
Нещо не ме разбирате. Ходил съм на почти всеки плаж от Крапец до Силистар. Морето ни е прекрасно, но ми е писнало навсякъде където и да отида да виждам някой селлтак сложил бариера и събира пари, ей така на общо основание. За всичко ти искат пари - скъсан чадър, смрадлиф кенеффф, буренясала поляна за паркинг, продават храна от преди 3 години и още и още тарикатлъци. Питам какво произвеждат тия селтацци, освен евтини чалъми?! На много хора им писна от това.
9
5
 
5
 
! Отговори
Мен преди 2 години
До ДокДори и да не е свободно няма сила която да ме накара да отида да "почивам" в клоакоморието. Почивам е в кавички, защото мизерната храна, мръсната вода, чалгата и простотията не са разбирането ми за почивка. Нашето море лъха на еФтина алкохолна долнопробна дестинация - не случайно е най-евтиното по всички класации по света.
8
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо няма да се чисти на морето. Хората там от това се хранят. Не ги интересува ти какво мислиш. Живееш на стотици километри от там. Може само да си мечтаеш Варна или Бургас да си съборят живота. Трябва да си в много тежък филм. Предното лято всичките ни курорти бяха пълни с Българи подкрепящи носещи милиарди евро в страната ни бранш. Ако чакаме ТИ да носиш пари в държавата с тая празна глава.