Пътят към Гърция отново кошмар, опашки на "Кулата" от сутринта

Към 08:00 часа колоната от коли е около 2 км
20 юни 2021 08:43, Ния Христова
145
Пътят към Гърция отново кошмар, опашки на "Кулата" от сутринта
Снимка: БГНЕС
На граничен пункт "Кулата" още рано тази сутрин се образува сериозна опашка от автомобили.
 
Към 08:00 часа колоната от коли е около 2 км, а от около час и половина не е мърдала.
Още по темата
 
Повече от час и половина опашката не е мръднала заради смяната на екипите от служители на граничния пункт от гръцка страна.

И днес българите, които отиват на почивка в Гърция, ще трябва да чакат часове наред, като заради високите температури не могат да стоят в колите си, и са превърнали площта пред граничния пункт в "площад "Калотина" - за разходки, хранене. През вчерашния ден се изви и хоро.

 
В събота колони от леки коли и камиони чакаха с часове за преминаване в южната ни съседка. Причините за трудното преминаване през пункта са няколко - огромният брой румънски туристи, както и стриктният контрол на влизащите от страна на гръцките власти. 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам против нашето море, но както спомена един колега- куца ни поддръжката и организацията- чакат да отидат милион туристи , а няма кой да окоси бурените,
57
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грипчо Кремълски ПРЕДИ всичко! Грипчо е ЛИЦЕТО на "нацията" - кланя се пред Запада, а ближе Съветския Съюз от страх, защото още утре ще папка новичок със салатата, а вие му се кланяте доземи. *** кривителството се напъва да спаси и него, и мутро-животеца си, а нас ни очаква ГЛАД, захранван от комунистическа ПРОПАГАНДА - комунистическата пропаганда е ПИТАТЕЛНА, 30 години сме я "яли" с купони за "кренвирши и майонеза". Децата ви си ОТИВАТ!
56
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с това море, живея в град с море , плажове, чистота и последните 3-4 години освен да се разходя по пясъка друго не съм правил.
55
0
 
17
 
! Отговори
море преди 2 години
Миналата година бях на море в Лозенец. Нито ме ограбиха, нито ме ощетиха, добре беше - прилични цени и спокойно, хубав хотел. Времето беше разкошно! Ама голяма мръсотия и занемареност, знаем си го, навсякъде е така. Тия кметства пари ли нямат, защо е така. Пък и ние сме си виновни, ние си го правим.
54
1
 
13
 
! Отговори
eee що бе преди 2 години
що така? ходете на мутроморието
53
2
 
11
 
! Отговори
Bungar преди 2 години
Кошмар,не кошмар,щом е по хубаво е нормално и да се почака малко.
52
5
 
15
 
! Отговори
до 60 преди 2 години
Когато става за въпрос за няколко човека сметката излиза в България много солена да те дераат с чадъри, шезлонги и паркинг.Ходила съм години подред и по- скъпи и в по- евтини места в Гърция. Най- евтино сякаш беше в Ормос Панагияс.Като селце е.На плажа има камъни в първите метри във водата, но е кристално чиста.Като цяло е за семейна почивка в това селце.Който иска отива с корабчето Мениа-Мария 3 за ден да види Атон и до другите селца.Спокойно,евтино.Тихо е.Паркингите са безплатни.Очарована съм.
51
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Истина лъсва 48 Прав си, истината лъсва - ПЕТГОДИШНАТА ***-пропаганда и яростна предизборна кампания е в ярък контраст с фактите - преди 2009 г. някой да е имал проблем с пътуването към Гърция, Турция или Европа? Защо? Ами защото не можехме да си позволим да заминем дори до Бургас, камо ли в чужбина. БОКО е единственият, който ни отърва от комунизма, а тъкмо автогенните комунисти го обявиха за "комунист" и "крадец". КОМ-прапагандата от 75 години ПРЕДИ ВСИЧКО!
50
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз бих чакал милион дни на границата!
49
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предното лято същите тея писаха тук... създавайки впечатление, че всипки мразят България. Оказа се обаче, че нашите курорти бяха пълни с Български граждани:)) Златни пясъци и Албена буквално станаха задръствания всеки уикенд към входовете им. Така,ще имате си море радвайте му се доакто е празно.
48
3
 
2
 
! Отговори
пак е нещо преди 2 години
Има равновесие нашите хотелиери се радват на туристи от Украйна и Молдова!
47
0
 
9
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 2 години
Вярно е, че са нагли викачите, но има наредба със строги ограничения във официалния сайт на Община Несебър.Веднага се обадете на дежурните телефони денонощни (поне два са) и сигнализирайте.Пишете тук и името на прехваления от викачите ресторант.Много са такива.
46
6
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
....1 фрапе е 3 евро и ти дават бонус вода,шезлонг, чадър за цял ден -------/////////------- А, това е друга работа! Аз мислех, че от глупост чакате по КПП-тата, а щом е за безплатна вода и чадър - струва си. Приятно чакане!
45
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Там е милион пъти по хубаво, и 3 дена бих чакал на границата.
44
5
 
22
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
В момента съм пети ден на нашето море. Едва днес спря да вали Цените в заведенията са гръцки, паркингите са по 2 лв/час, в морето никой не влиза, защото водата е студена. Предпочитам да почакам 2 часа на Кулата,а не да видя в хотела в Созопол като мокър врабец.
43
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На хората по нашето море им се там срещу какво протестирате. Вие сте простолюдие и нямате грам идея от туризъм, икономика, БВП или такива неща. Къде я света има държава ,без хотели :)) Испания ли, Италия ли, Гърция ли? Че санторини е само постройки една върху друга, ксто циганскитеее коптори. Я се съвземете вече,че се излагате. В Гърция там ,където е хубаво неходите, защото е солено за вас.
42
2
 
20
 
! Отговори
Крит преди 2 години
Ходил съм няколко пъти в Гърция. И по къмпинги, и по луксозни хотели. Да, морето е по-добро от нашето. Може да се каже, че е несравнимо, но това са природни дадености най-вече. По-чисто и спокойно е, няма спор. Качеството като цяло е на по-високо ниво. Цените са около 50% нагоре в сравнение с родното черноморие. Но не бих се редил по опашки на границата в момента. Вече има доста полети към Гърция. И то за много по-красиви места от Халкидики, където отиват повечето от тези коли.
41
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направи им Бойко пътища да ходят до Гърция на море. Оправи им стандарта на живот. Народа не пасе трева. Ходят хората където си искат и никой не може да ги убеждава, че в България е по- добре да се почива. Който не е бил в Гърция само той не знае, че разликата е огромна.Дори и сега по време на пандемия. А преди няколко години беше фрапираща разликата в полза на гърците.Те успяха да запазят природата си.Нямат бетонови хотели на плажа.1 фрапе е 3 евро и ти дават бонус вода,шезлонг, чадър за цял ден
40
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 41 "Няма го Борисов да се обади и да задвижи нещата." Боко не плещи ялови комунистически лозунги и клишета, затова и лумп..те не го харесват - просто отива и говори с точния човек - Меркел или Ердоган, зависи от случая, затова и нямаме внос на талибани в страната. Но нито Боко, нито ЕС, нито САЩ могат да ни ОПАЗЯТ от собствените ни коМУ...НЬО- ***, на които ръкопляскате гръмко - ЧЕГЪРТАЙТЕ яко, докато ГИНЕТЕ в мизерия. Да живее коМУНЬОИЗМА!
39
3
 
13
 
! Отговори
морски преди 2 години
ДС мафията ще застрои и презастрои и планините.Нали скачахте и се деряхте с "Времето е наше?!"Точно тези крадливи партийци ви накараха да скачахте...