Трафик към морето: Ремонтът на "Тракия" приключва към средата на юли

АПИ съветва: Ползвайте и подбалканския път София - Бургас
21 юни 2021 16:27, Красимир Ангелов
64
Трафик към морето: Ремонтът на "Тракия" приключва към средата на юли
Снимка: АПИ

Ремонтът на над 23 км от магистрала "Тракия" между пътните възли "Чирпан-изток" и "Стара Загора" се очаква да завърши в средата на юли, съобщиха от АПИ.

От там уточняват, че целта е строителните работи в участъка да бъдат изпълнени качествено и движението да бъде възстановено във възможно най-кратки срокове, за да не се затруднява движението в активния летен сезон.

Строителните дейности в участъка започнаха в края на април. При проверка на председателя на Управителния съвет на АПИ инж. Апостол Минчев в началото на юни беше констатирано: влагане на некачествени и несъгласувани от Института за пътища и мостове строителни материали, неизпълнение на техническите указания от страна на строителя, липса на компетентен технически ръководител по асфалтополагане и др.

Още по темата
Предприети бяха необходимите мерки за коригиране на работата и спазване на технологичните процеси.

Проектът за ремонт на трасето предвижда по метода студено рециклиране да се възстанови носимоспособността на пътното тяло, подобряване на отводняването, полагане на нова асфалтова настилка, ограничителни системи /мантинели/, маркировка и знаци. На обекта се работи едновременно и в двете платна, които са в експлоатация от 2007 г.

Обновяването на 23 км участък е част от стартирания през октомври 2020 година поетапен ремонт на общо 52 км от АМ "Тракия" в участъка Чирпан – Стара Загора.

В края на април завърши ремонтът 16,5 км /от 168-ми до 184-ти км/ между връзката с АМ „Марица” и п. в. „Чирпан - Изток“, а през миналата година на 12 км от автомагистралата между пътните възли „Белозем“ и „Оризово“ /от 156-ти до 168-ми км/.

За изпълнение на строителните дейности в участъка между Чирпан и Стара Загора са затворени двете платна и трафикът преминава по обходен маршрут. Пътуващите от София към Бургас се отклоняват при пътен възел „Чирпан - Изток“ на магистрала „Тракия“ по път II-66. От там по второкласния път продължават до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“, който е на път II-66 и път I-5 Стара Загора - Димитровград. След това движението е по път I-5 до пътен възел „Стара Загора“, където шофьорите ще продължават по АМ „Тракия“.

Пътуващите от Бургас към София се отклоняват при пътен възел „Стара Загора“ на АМ „Тракия“ по път I-5 до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“. От там по път II-66 ще продължават до пътен възел „Чирпан - Изток“, за да се качат отново на АМ „Тракия“.
            
Алтернативен маршрут на участъка в ремонт на „Тракия“ остава подбалканският път I-6 София – Бургас, който е все по-предпочитан по време на ремонта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И отново няма виновни!Дори и да има се уволняват а не се завеждат дела срещу тях за извършени престъпления..От друга страна дори да допуснем, че има дела... Това правосъдие ли е ?Ефективна присъда друг път......
54
0
 
3
 
! Отговори
Доктор Гьобелс преди 2 години
Една лъжа повторена 1000 пъти става истина!
53
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков що не повдигне разследване за некапественото строителство на отсечката Чирпан до Стара Загора. Станишко я строи и откри.А Бургас Карнобат забравихте ли, че пак я ремонтираха тъй като пропадаше. Пак Станишев с кого я строи тогава.
52
2
 
18
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
Каква "истина " бе , това е единственият участък открит от Станишев?
51
13
 
7
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Ремонт на боковата нова магистраЛА ЛИ?
50
3
 
9
 
! Отговори
Сифилисчо преди 2 години
Айде, че почна и магистралата след паметните 40 км да става на дупки. Докат оправите 1то, идва време за другото.
49
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо сега Радев като е на власт България не е опасана цялата с магистрали?
48
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докажи, че са крадяли?
47
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ГЕРБ не крадяха толкова много от милиардите, изсипани ни от Европа, сега цяла България щеше да е опасана с магистрали.
46
4
 
9
 
! Отговори
Пиян - залян преди 2 години
Скапаният асфалт пълнеше на Тиквеникът чекмеджетата ! Но все още неговите фирмички вършеят ...
45
0
 
9
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Сякаш по проект трябваше да свърши на 23-ти Юни.
44
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много милеете за баце бе.
43
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спестяванията на българите в банките са над 90 милиарда лева.
42
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До отговор (42): Това отговор на въпроса "Набил ли си си в канчето, че си най-беден в ЕС след 12 години управление на твоя идол?" ли беше?
41
1
 
2
 
! Отговори
Иван преди 2 години
До Анонимен ***-т, да беше пчрел кой колко и как? Ако четенето е трудно, попътувай. За забавянето питай Бабет. Тя установила какво ли незнайно как. "Проверките" продължават, резултатите някой път?
40
7
 
13
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До 37 Ами защото Орешарски извади магистрала Хемус от европроектите, а и да не забравяме, че дойдат ли от Позитано на власт, обикновено има спират всички Еврофондове за далавери! Сигурно им е навик на ЕК?
39
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Калинки, малинки, герберски къпинки.
38
10
 
13
 
! Отговори
Хаахх преди 2 години
До АнонименЕ то историята го доказва .Като доидат комунистите и всчико стпира.Там се работеше и събота и неделя а онзи ден всичко беше спряло.Ако имаха поне малко акъл нямаше да сменят шефовете на АПИ поне за летния сезон .Ама то некадърността не се лекува.
37
10
 
11
 
! Отговори
Хайде преди 2 години
да не забравяме, че участъкът Чирпан -Стара Загора беше единственият, който беше открит от ...Станишев! Така че , ще му целувате .../ръка/ на Баце!
36
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 34: Откъде си сгурен, че без баце нямаше да има два пъти повече магистрали с два пъти по-добро качество? А, да, ти си *** гласуващия за гроб, единствения за който не важи приказката, че няма нищо сигирно на този свят.Набил ли си си в канчето, че си най-беден в ЕС след 12 години управление на твоя идол?