Машинист предотврати влакова катастрофа край Карлово

Бързата реакция на Станимир Стоянов е предотвратила тежък инцидент
30 юни 2021 10:13, Ния Христова
10
Машинист предотврати влакова катастрофа край Карлово
Снимка: БГНЕС
Машинист на БДЖ предотврати катастрофа между два влака на гарата в Карлово. Около 18:30 ч. във вторник влакът от морето към София спира на 4-и коловоз заради повреда, а в същото време срещу него ръководителят на движението приема друга композиция, движеща се в обратната посока, предаде bTV.
 
Единствено бързата реакция на машиниста Станимир Стоянов е предотвратила сблъсъка. Машината спира на около 30 метра от престояващия влак. 
 
Пътниците разказали, че са усетили как влака намалява и след това са чули звуков сигнал. 
 
Стоянов сподели, че при пристигане в Бургас повечето пътници бързали да се приберат, тъй като влакът е пристигнал със закъснение.
 
"Това ни е работата, такава ни е професията", коментира машинистът. 
 
"Това са, както физиологични, така и грешки с инсталацията, които по време на експлоатация операторът, който е дежурен ръководител по тези манипулации, или може да допусне, или инсталацията да дефектира. Това е въпрос на установяване", обясни д-р инж. Бойчо Скробански,, зам.-председател на УС на Националния борд по разследване на произшествия във въздушния, водния и ЖП транспорт. 
 
Ръководителят на движението, който е бил на смяна, е отстранен от работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Гай Баньо преди 2 години
Катастрофата,която можеше да се получи,щеше да бъде с не повече от 5км/ч.,защото влакът,който е приет в гарата и е вкаран на грешен коловоз,се движи със скорост до 25 км/ч..Всеки влак,който е вкаран в гара,вкоято има неизправност,се приема с такава ниска скорост и с поканителен сигнал(ПКС).Катастрофи не стават току така Катастрофите ги правят невнимателни или преуморени машинисти.Нищо друго не може да блъсне влак в друг влак.Карайте го малко по спокойно.Никой не ви е качил на влак,че да ви трепе
5
0
 
10
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Машинист, подводничар, пилот, миньор и тираджия са професии за Мъже с големи топки.Хвала на този Български Мъж и Герой - предотвратил е трагедия и заслужава пожизнена пенсия в максимален размер!
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Карлово е основна спирка по трасето и затова е намалял още с приближаването на града.30 метра!!!!Слава на Бога,че се е разминало без да стане трагедия!
3
29
 
15
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Бокови последици.Има ли нещо в държавата,което да е наред след некадърното и крадливо управление на шайката.
2
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на машиниста! Достоен човек и българин!
1
36
 
33
 
! Отговори
радеви неволи преди 2 години
Нормални случки в държава управлявана от хунта и зелен чорап. Хаосът е пълен, хората вместо да си вършат работата се занимават с чегъртане