Питбул уби възрастната си стопанка

Инцидентът е станал в село Литаково
76
Питбул уби възрастната си стопанка
Снимка: Pixabay

Домашен питбул уби възрастната си стопанка в ботевградското село Литаково, съобщава bTV.

В късния следобед в сряда съсед на 88-годишната Йорданка сигнализирал кмета на селото, че с нея се е случило нещо лошо.

"Съседката е извикала два или три пъти "не, не" и от един път всичко е притихнало, видях едно куче, черно на цвят, което се движеше нервно, чехлите и бяха на разстояние една от друга", обяснява кметът на селото Пешо Петков.

Стопанката обаче не се виждала, не отговаряла и не телефонните обаждания. Тогава кметът повикал полицията.

Кучето е било примамено до входната врата и после уловено с примка.

Когато влезли в двора, униформените и спешните медици се натъкнали на ужасна гледка. Жената била открита мъртва с ухапвания по шията и лицето.

Питбулът е упоен от общинските служители по сигурността и вече е на отговорно пазене в полицията. Каква ще е съдбата му, ще преценяват разследващите и съдът. Кучето не е било регистрирано.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В жилищните сгради е пълно със собственици на такива и други подобни породи. Обучават ги в градинките и въобще не мисля, че мястото на такива животни е в блок. И за кучето не е добре. Като обича човек кучета, има достатъчно породи за апартаменти. Ако ги използват за пазачи, техниката е напреднала има и други начини. Този проблем ще се реши лесно, като се направят такси според породи и глоби за недобросъвестни стопани. Случая с жената е друг разбира се, но е загубила живота си.
29
1
 
39
 
! Отговори
Гларуса преди 2 години
88 годишна баба с питбул. Жертва на клетия си внук, който да е "модерен" си е взел "лошо" куче. Ама нали млад момъка, та що да не гони невестите от съседните села, а кучо без обучение и възпитание при баба. Та тя нали има дворче. Кучето да си бяга, а бабата да не я тарашат млади *** Българи. Но баба знае, че куче с тоягата се бие, когато не слуша. Та така и станало. Сега кучо ще последва баба, а ***, който си взима неподходящите "любимци" ще дръпне едно масе и няма да му дреме. МНПИ
28
2
 
41
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Всички бойни кучета трябва да се забранят в България
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 28Абсолютно всички породи кучета са изкуствени
26
4
 
22
 
! Отговори
- преди 2 години
Откъде се е взело това куче у бабата? Със сигурност не го е купила. Някой роднина й го е оставил та тя да се чуди какво да го прави. Преди години едни така се отърваха от кучето си черна белгийска овчарка. Кучето се е почувствало предадено, отказало е да се храни и постепенно е умряло. От мъка. Тука развоят на събитията е друг, каква е причината и какво точно е станало, от брътвежите на журналистите така и не може да се разбере. Най-вероятно кучето е смятало бабата за причина да го изоставят.
25
3
 
7
 
! Отговори
Петър преди 2 години
Явно не си чувал за Булдог...
24
7
 
58
 
! Отговори
Българин преди 2 години
За всички кучета от "бул" породите, трябва да се въведе специален сертификат за отглеждане. Това са кучета убийци и им е в кръвта да нападат. Колкото и да се опитват хората да ги опитомяват, агресията в тях си остава."Бул" куче нападнало човек, трябва да бъде незабавно умъртвено.
23
1
 
35
 
! Отговори
Ro преди 2 години
А в случая, на някоя нискочела батка ѝ е писнало да си гледа животното и го е метнал на възрастната жена да се оправя. Такива са да копат в уранови мини до края на живота си. Надявам се, че поне пи6о4ето му е пораснало с половин см., след като се е обзавел с такова куче. Представям си и как са го гледали - никаква грижа, никакви тренировки и възпитание. Дом. любимци са сериозна отговорност - от пинчера до кане корсото. Не трябва да се дават на всеки льольо от развъдчици-садисти.
22
0
 
41
 
! Отговори
Ro преди 2 години
Колкото и нападнати/убити хора да има, колкото и животни да бъдат изядени, малтретирани и тормозени, регулации за отглеждането НЯМА ДА ИМА! Аборигенска държава... 21-ви век се занимаваме с такива трагедии, защото на институциите им е през оная работа и за нас, и за животните. Светло бъдеще ни чака.
21
2
 
30
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Кучето е подарено на бабата от зета
20
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е агресивна порода специално създадена от хората.Вече много пъти пиша, че изкуствените породи кучета трябва да се забранят.Пиродата никога не създава толкова агресивно животно.Дори и тигри и лъвове убиват само като са гладни.
19
11
 
30
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
ако напиша "Жалко за жената!" ще бъде фалшиво...За това няма да го напиша...Нещо повече:-Ще отбележа че колкото повече такива случаи има,толкова вероятността кучелюбите да разберат,че кучето си е дивзвяр, е по-голяма..ПРИРОДНО!...Е,има породи,които са кротки и "любеобвилни",но и на тях не знаеш кога ще им избие чивията...
18
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука сега се чудят кво да правят с куче умъртвило човек?
17
2
 
48
 
! Отговори
Sofia преди 2 години
Питбули, Добермани, Ротвайлери - все забранени породи
16
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно как ли се чувстват *** и деца или внуци, които са и натресли кучето....
15
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А да арестуват ***, който е зараязал това куче на 88-гидишна жена? Едва ли. Кучето трябва да се приспи, но и внукът или внучката трябва да знаят, че вината за случилото се е ТЯХНА. Ако искаш питбул, гледай си го, възпитавай си го и ти си носи риска. А не да го оставиш на уязвима стара и вероятно болна жена, да се чуди какво да го прави.
14
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много често, хората които развъждат кучета или котки за продажба, използват животни от едно и също котило, например брат и сестра от едно котило, ефекта и психо отклоненията при подобен инцест е като при хората!!!!!! Затова в дивата природа глутницата (при хищниците) или стадото прогонват мъжкарите, когато достигнат полова зрялост!
13
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами хора, не случайно в доста държави определени породи са забранени за домашно отглеждане.Ако гледаше дакел или пинчер, бабата щеше да е жива. Да, и дакелите хапят, но един шамар и се кротват. Явно някой внук решил да се прави на тежкар, взел си питбул, писнало му да го гледа и го подарил на баба, която идея си няма как се гледа такова куче. 88 годишна ще гледа питбул! На нея и стига котка или максимум пинчер. Тя физически няма как да се справи с такова куче.
12
6
 
23
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 2 години
Що за глупост да вземе питбул? Да си беше взела направо два вълка. Кучето не е да стои вързано на двора, нито за панелния апартамент. За протокола, не мразя животните, обичам ги с повече картофи на фурна.
11
3
 
35
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Може да е забравила да го храни. Моя далечна роднина на село я убиха прасетата й. Тя имаше деменция, живееше сама и не ги е хранила с дни. Ужасна смърт.