Двама са с опасност за живота след пожара в хоспис във Варна

Обгазените се лекуват в барокамера
11 юли 2021 16:25, Ния Христова
3
 
Шестима души са обгазени след пожара, който избухна тази нощ в Дома за възрастни хора във Варна. Двама от тях са с опасност за живота, а 89-годишен мъж загина. Общо осем души са пострадали. 
 
Огънят е тръгнал от стаята на починалия възрастен мъж, която се намира на втория етаж. Той е бил с психични проблеми. 
 
"Около 4 часа сутринта получихме сигнала за пожара. Горяла е една стая на втория етаж. Вътре е открит и починалия мъж", заяви пред Bulgaria ON AIR началник на РБПБЗН Комисар Тихомир Тотев.
 
"При нас постъпиха шест пациента, единият е много зле, той е на изкуствено дишане, интубиран. Другите са с различна степен на дихателна недостатъчност. Един от тях вече беше в барокамера и е по-добре. Предстои и другите да бъдат вкарани там", коментира Христо Бозов от Военна болница-Варна.
 
По време на пожара в сградата са се намирали около 200 души. 80 от тях са били евакуирани в двора на хосписа, а по – късно са били върнати по стаите им. Причините за инцидента се изясняват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
До1 преди 2 години
Банален си.Кажи едно Бог да прости старите хора, горделивецо .Всъщност защо да го правиш.Слави също е проклел лекаря,който му е поставил( правилната) диагноза Чалга- поколение.Нормално.
2
3
 
1
 
! Отговори
Потерпевш преди 2 години
Не давайте близките си в дом за стари хора св. Марина Варна. Ще го убият за седмица Само!
1
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брей как не са фи писали корона?