Протест срещу безводието в Стожер блокира пътя Добрич – Варна

Подложени сме на геноцид, жалват се хората
22 юли 2021 23:46, Красимир Ангелов
9

Жителите на добричкото село Стожер блокираха за кратко пътя Добрич – Варна. Те протестират срещу безводието, на което са подложени от 10 месеца и настояват за оставката на директора на ВиК дружеството.

С многократно пресичане на пешеходната пътека в центъра на селото, местните жители изразиха недоволството си.

"Аз не мога да повярвам къде всъщност живея и как е възможно това в 21 век да се случва – да нямаш с какво да се изкъпеш, да си измиеш чиниите и всякакви останали битови нужди. В момента отивам на работа, тъй като работя с ученици във Варна и можете да си представите как отивам", каза Лилия Маргаритова.

"Просто селото е подложено на геноцид! То няма бъдеще това село без вода. Ние ходим по съседни села с тубички да си носим вода – това ли е бъдещето на България?!", попита Марияна Атанасова пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Хората тук отдавна са се отказали да използват перални и съдомиялни, защото уредите горят.

"На ден дали ще текне за 5 минути, не може да напълниш една бутилка вода и тя не е годна. С това малко дете, налага се да купуваме вода, можете да си представите, ако нямате пари да си купувате и да готвим и да перем, за всичко. Много е трудно! Плъзват зарази, плъзват микроби, ходим само с препарати и се чудим как да чистим", разказа Димитричка Костадинова.
 
"Може да е по-висока цената на водата, но си я искат хората, няма проблем – дори на това са готови", обясни общинският съветник Икбал Мариянов.

Провеждани са многократни срещи с директора на ВиК Добрич, но решение на проблема няма.

"Той твърди, че в село Стожер има вода. Протестите ще продължат, докато нямаме резултат с водата. Готови сме на всичко! Само и само да имаме вода", категоричен е кметът на село Стожер Илко Митков.

Повече вижте в репортажа на кореспондентите ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Цоцолан преди 2 години
Едно време са се молили за дъжд,а сега набеждават живи хора че нямало вода.Ами няма.Това е.
5
1
 
2
 
! Отговори
Сори преди 2 години
Ние тука в чужбина нямаме такива такива проблеми за кьсане на нерви.
4
0
 
3
 
! Отговори
Слави преди 2 години
Ау ще пусна една виртуална сълза. Пишете ми у фейсбуку. Ша опраим работата-виртуално. Промяната е факт.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" Само в Narod.bg: Земеделският министър на Слави братовчед на Миро Мършата! Пламен Абровски слухтял чиновника, който Бойко щял да прави на кайма (СКАНДАЛНИ ФАКТИ + СНИМКИ) "
2
3
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Няма страшно, гласувалите за Славуцата гея да му пишат у Фейса. Той ще им пусне вода. Нали не е статукво, а "нова промяна" :))) Ахахахахахахахаха....смея се с глас и умирам от кеф
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
каква е тая държава - няма пенсии, няма заплати, няма и вода.а пишлеменцата из народното събрание само си чешат топките, докато се чудят какво да откраднат.