Жестокост в Смолян: Кой е убил осем кучета?

Животните са влачени с мотор, доброволци издирват оцелели
23 юли 2021 18:54, Петя Славова
62

Полицията в Смолян разследва убийството на 8 кучета, умъртвени по особено жесток начин. Те са били открити по пътя към връх Перелик след сигнал, че безстопанствени животни са изхвърлени в района.

Преди няколко дни зоодоброволци тръгнали към връх Перелик след сигнал за изхвърлени под върха кучета. Намерили и нахранили част от тях. Когато тръгнали да търсят останалите, се натъкнали на криминалисти, които разследват смъртта на животните.

Още по темата

"Трагедия голяма, такава жестокост, не мога да го повярвам", възмущава се пред Bulgaria ON AIR Венета Иванова, който е зоодоброволец от Смолян.

Доброволците са в шок от чутото и видяното на мястото. Според тях животните умишлено са събирани и изхвърляни извън населените места. Така те попадат в графа вреден дивеч по закона за лова.

"Човек, който е способен да посегне на животно, за мен е абсолютно възможно да посегне и на човек. Това е убиец", категоричен е зоодоброволецът София Сариева.

След като криминалистите приключили с огледа, доброволците издирваха, за да спасят оцелели животни.

Всички кучета виеха от страх. Сред спасените има и такива с видими тежки следи от влачене с мотор, други са жестоко пребити, едно беше с огнестрелна рана. Въпреки усилията и на ветеринаря се стигна до ефтаназията на две от кучетата.

"Това си е зверство и такива хора нямат работа да се разхождат между нас", заяви Анастас Марински, който също е зоодоброволец от Смолян.

Доброволците се опасяват, че може да има още убити животни. Жестокото престъпление се разследва, по случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важни са, такъв статус им е поставило обществото още от дълбока древност. Както и коня.А в момента масово се развъждат, част от тях от улицата заминават за западна Европа на цена на автомобил за скрап, който идва в обратна посока.Та поне тези който ги хранят да им дават периодично обезпаразитяващи, защото гучешката тения обезобразява вътрешните органи на децата. И се инвалидизират до живот. Възрастните са идея по устойчиви. Ако имате познат патоанатом, попитайте..
42
11
 
4
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
В момента и нас хората ни избиват, като кучета. Ама, явно кучетата са по-важни.
41
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ги е убил? Ми този, който ги е изсипал там с микробуса, много ясно. Или сериозно очаквате, че от 30 кучета изоставени в гората всички ще оцелеят?
40
8
 
7
 
! Отговори
скотове преди 2 години
виновниците за този ужас и страдание над бедните души да ги застигне най-черното проклятие и да ги застигне най-голямото нещастие, ПРОКЛЕТИ ДА СА!
39
7
 
10
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
Простoтията води до жестокост.... българи!!!
38
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай *** стана модерен , майка и баща не вижда с месеци ,но има куче ,разхожда го по 5 пъти на ден и се прави на интересен .За кого ще плаче повече е ясно от статията .
37
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кучкарсктвото трябва да се води някакво психическо разтройство на новото време. Вижте им само коментарите, яко нестабилни типове до един.
36
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 31 Брейй от опит ли знаеш?
35
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кучкарите що не вземат да спасят някое диво животно някой път а? Само пoмяpи знаят да хранят
34
11
 
5
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
Див народ брей диво племе
33
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До топгънърКрасивото е, че скоро ще си в някоя лудница далеч от нормалните хора.
32
7
 
9
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
КОЙ УБИ КУЧАААТА БРЯ ?КОЙ БРЯ ? ЧИЛЯК ДЪ БЕШЕ УТЕПАЛ НЕКОЙ НЯААШЕ СЪ ДИГНЕ ТОЛКОЗ ШУМ.
31
9
 
7
 
! Отговори
СледКато преди 2 години
е имало изтезание на кучетата, определено става въпрос за из родчета. Дори и да са били бездомни кучета, дори и да са ухапали някой минувач, ако някой е взел закона в свои ръце и ги е застрелял бих го разбрал, но да ги измъчваш??!! Не! Тва само из род може да го направи!
30
9
 
15
 
! Отговори
SS преди 2 години
Питам ? ( понеже единият ми коментар беше изтрит) кучелюбците,и зоозащитниците ? ЗАЩО НЕ ПЛЕДИРАТЕ ДА СЕ ЗАБРАНИ ЛОВА ? КАКЪВ ЧОВЕК Е ТОЗИ КОЙТО УБИВА СЪРНИЧКА,ФАЗАН,ЯРЕБИЦА,ПЪТПЪДЪК ? Животни които красят гората и не са хищници ?Само че само и да си отворите устата,ще получите юмрук по нея( не шамар).По лесно е да лаете като кучета заучени фрази за да си оправдаете грантовете ! Всъщнос човек които обича повече кучета отколкото хората за мен е сбъркан!!!
29
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гордост в Смолян: Кой е убил осем бездомни песа?
28
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'който посегне на животно, може да посегне на човек' ---- И с какво е по-специален човекът? *** на два крака продаващ себе си срещу хартийки (пари). Да убиеш човек е гордост и сила която подмладява.
27
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НА *** САМО ПЕСОВЕ СА МУ В ГЛАВАТА. ГЛЕДАМ ГИ НАПОСЛЕДЪК И МНОГО МЛАДИ МОМИЧЕТА ПЕСОВЕ РАЗХОЖДАТ. НЕ ТИКАТ БЕБЕШКИ КОЛИЧКИ. РАЗХОЖДАТ МИРИЗЛИВИ ПЕСОВЕ.
26
17
 
5
 
! Отговори
Топгънър!!! преди 2 години
Ха ха ха!Нищо ново под Слънцето!Българи в бели престилки уубиха 459 деца + 21 майки,заразявайки ги със генномодифициран ХИВ вирус в Бенгази,Либия през 1998г. та няма да извършат и това гнъсно престъпление срещу невинни животинки!Единственото добро е,че изчезват скоростно от Земята!пп-КОВИД-19 също помага да се затрие това диво и жестоко племе домъкнало се преди 1340г. от дивите азиатски степи в любимата ни Европа!!!+
25
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Куче се гледа ако имаш имот, некакъв двор :)) Да ги държиш в апартамент си е мъчение за животинките :) Иначе те са най-верните приятели на човека, но също са ме нападали глутница бездомни кучета, което само това което знам за тях ме е спасявало :) Иначе ако е верна тази новина, осъждам убийството на 8-те кучета.
24
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лоши хора. Ще получат каквото трябва. Нищо не се губи и нищо скрито няма.